به گزارش ایراسین، محمود چیتیان اظهار کرد: با افزایش خروجی سد زایندهرود و جاری سازی رودخانه، بخشی از نیاز آبی مربوط به کشت غله و نیاز آبی حقابهبران حوضه زایندهرود تأمین خواهد شد.
وی تصریح کرد: باوجود بارشهای اخیر، در مجموع بارندگی در سرشاخههای حوضه آبریز زایندهرود از ابتدای سال آبی فعلی (اول مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
معاون شرکت آب منطقهای اصفهان با تاکید بر ضرورت صرفهجویی در مصرف آب گفت: با مصرف بهینه از سوی همگان، قادر خواهیم بود نیاز بخشهای مختلف را رفع کنیم.
رودخانه زایندهرود از بیستم آبان سال جاری بهمنظور انجام کشت پاییزه کشاورزان استان و آبیاری دوره اول مزارع بازگشایی شده بود و جریان آن پس از تخصیص آب به زمینهای کشاورزی دوباره قطع شد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر به دلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
سد زایندهرود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد.
ارسال نظر