به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت دو فلز روی و سرب در سال ۲۰۲۲ یکی از بزرگترین ریزشهای تاریخی خود را تجربه کرد ولی در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ در بازه قیمتی کوتاهی به ثبات رسیدند. اگرچه هفته گذشته قیمت این دو فلز همراه با مس صعودی شد ولی افت قیمت تاریخی روی و سرب درآمد تولیدکنندگان این دو فلز را کاهش داد.
چین بزرگترین مصرفکننده روی در جهان طی سال ۲۰۲۳ تقاضا برای این فلز را کاهش داد، شرایط در بازار سرب به مراتب بهتر است ولی تقاضا در این بازار نیز کاهش یافته است. این چالشها برای تولیدکنندگان داخلی روی و سرب مشکل ساز شد و درآمد آنها را در بازههای زمانی مختلف متأثر کرد. آخرین صورتهای مالی تولیدکنندگان این دسته در بازار سرمایه نشان میدهد درآمد بعضی از آنها نسبت به بازههای زمانی مختلف در سال گذشته کاهش یافته است. درآمد اسفندماه تولیدکنندگان داخلی روی و سرب به قرار نمودار زیر است:
فزرین با فروش ۱۷۴ میلیارد تومانی در اسفندماه بالاترین درآمد در این گروه را به دست آورد و فتوسا و کیمیا به ترتیب با درآمدهای ۱۲۳ و ۱۰۹ میلیارد تومانی در رتبههای بعدی قرار میگیرند. درآمد نیمی از این شرکتها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
درآمد اسفند ۱۴۰۲ کیمیا، فتوسا و فسرب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافتهاست. درآمد فتوسا در این بازه مورد بررسی ۶۰ درصد کمتر شد. در مقابل رشد درآمد فزرین و فگستر نسبت به اسفند ۱۴۰۱ ناچیز بود، تنها درآمد فرآور در بازه مورد بررسی ۵۹ درصد افزایش یافته است. برخی از تحلیلگران معتقدند گروه روی و سرب در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ عملکرد مثبتی نداشتند ولی درآمد آنها نسبت به میانگین ۱۴۰۲ قابل قبول است.
درآمد اسفند ۱۴۰۲ در شرکتهای کیمیا، فزرین، فتوسا و فسرب نسبت به میانگین سال بیشتر است ولی فرآور و فگستر درآمد پایینتری نسبت به میانگین سال کسب کردهاند. فزرین بهترین عملکرد را نسبت به میانگین سال داشت. درآمد این شرکت بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت. درآمد فتوسا و فسرب نیز بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است. در نهایت شرکتهای این دسته موفق شدند در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ به درآمد بالاتری برسند.
تنها درآمد فسرب در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۱۴۰۱ بود، اگرچه درآمد فتوسا و کیمیا نیز کمتر از ۱۰ درصد افزایش یافته است ولی درآمد فرآور در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ بیش از ۲۹۰ درصد رشد کرد. صورتهای مالی نشان میدهد ثبات قیمت روی و سرب پس از ریزش سنگین سال ۲۰۲۲ و کاهش تقاضای پس از آن تا کنون تأثیر منفی زیادی بر تولیدکنندگان داخلی آن نداشت.
ارسال نظر