به گزارش ایراسین به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان اعلام کردهاند این موارد روتیل (TiO۲)، Ti۲O تریگونال و triclinic Ti۲O هستند. ترکیبات تیتانیوم با trigonal Ti۲O و triclinic Ti۲O به خصوص مهم هستند زیرا این مواد هیچ گاه در نمونههای طبیعی روی زمین مشاهده نشدهاند. مواد معدنی موجود در نمونههای خاک در دانههای شیشهای ریز رصد شدهاند. فضاپیمای مأموریت چانگ ۵ در ۲۰۲۰ میلادی نمونههایی از خاک ماه را به زمین آورد.
محققان انستیتو ژئو شیمی در گایانگ و همکارانشان در گوانگژو و ماکائو این تحقیق را انجام داده و یافتههای خود را در «ژورنال نیچر آسترونومی» منتشر کردهاند. این محققان توضیح دادهاند مواد معدنی احتمالاً تحت فرایندی که شامل تبخیر و رسوب شدید است، روی ماه تشکیل شدهاند. این امر احتمالاً زمانی رخ داده که ریزشهاب سنگها به طور مداوم و با قدرت با سطح ماه برخورد میکردند. چنین رویدادی انرژی زیادی به وجود آورد که به تدریج ذوب و در مواد اطراف تبخیر شد.
در مأموریت مذکور ۲۵ دانه شیشهای به اندازه ۰.۰۵ تا ۰.۴ میلیمتر جمعآوری شد. این دانهها با استفاده از روشهای میکروسکوپ الکترونی انتقالی تحلیل شدند. محققان با رصد اثر یک برخورد روی سطح یکی از دانهها، مواد معدنی جدید را مشاهده کردند.
هنگامی که بخار خنک میشود، به شکل رسوب در میآید. از سوی دیگر وقتی مواد گازی دوباره به شکل جامد متراکم میشوند مواد معدنی مانند نمونههای کشف شده به وجود میآورند.
بمباران دائمی زبالههای فضایی روی سطح ماه احتمالاً به تولید مواد جدید منجر شده است.
محققان در این با ره نوشتهاند: تأثیرات ریزشهاب سنگها نقشی کلیدی در تغییر چشمانداز ماه دارد اما اینکه تغییرات مذکور چگونه رخ داده، هنوز مبهم است. تحقیق ما سرنخهای جدیدی درباره فرایندهای هوازدگی روی ماه و همچنین دیگر سیارات بدون هوا در منظومه شمسی مانند عطارد و سیارکها فراهم میکند.
این یافتهها به محققان کمک میکند به درک بهتری از ماه دست یابند.
ارسال نظر