به گزارش ایراسین، سخنگوی اقتصادی دولت گفت: مجلس در حال نهایی کردن بررسی بخش دوم لایحه بودجه است، نسبت به سالهای گذشته با اندکی تأخیر در تصویب بودجه مواجهیم در این لایحه دولت در راستای افزایش درآمدهای پایدار خود اقداماتی کرده است، در این لایحه تدابیری برای بازگشت انضباط و افزایش شفافیت و حذف هدر رفت ها دیده شده است. رویکرد دولت افزایش سهم درآمدهای پایدار در تأمین بودجه بود.
سید احسان خان دوزی یکی از دلایل کسریهای بودجه مزمن در سالهای گذشته را وابستگی به نفت دانست و بیان کرد: در پی تحریمها دولتها مجبور میشدند یا هزینههای عمرانی را کاهش دهند یا دست به دامن استقراض از بانک مرکزی شوند که پیامدهای نامبارک تورمی در پی داشت. تلاش دولت سیزدهم این بود با رفع این دو ایراد، سهم درآمدهای پایدار را افزایش دهد. و در طول سه سال گذشته این سهم افزایش یافته و نسبت در آمدهای پایدار شامل گمرک، سود سهام شرکتها و درآمدهای غیر نفتی و مالیات و … از ۴۵ درصد در ۱۴۰۰ به ۵۲ درصد در ۱۴۰۲ رسید و امیدواریم امسال به عدد ۶۰ درصد نزدیک شویم که نشان میدهد مشکلات ساختاری بودجه به تدریج برطرف میشود.
وی تصریح کرد: در بخش دوم بودجه کاهش ۵ درصدی مالیات تولیدیها به دستور رئیس جمهور رخ داده است، معافیت مالیاتی سود شرکتها سال گذشته اعمال شد که مشوق خوبی بود و ۷۵ همت به شرکتها منتقل شد در سال جاری شرکتهای تولیدی میتوانند از اوراق گام یا ضمانتنامههای بانکی و اسناد خزانه برای پرداخت مالیات و عوارض استفاده کنند.
بر اساس گزارش تسنیم، خان دوزی درباره سامانه موذیان بیان کرد: تا دو روز قبل ۱۳۷ هزار مودی به این سامانه متصل شدهاند و مجموعاً بیش از ۱.۵ میلیارد صورت حساب الکترونیکی صادر شده است که ۵۷ درصد از طریق شرکتهای معتمد هستند و ۴۰ درصد سایر شرکتهای بوده است بنای سازمان مأمور مالیاتی این است که با دقت کامل کار انجام شود. با توجه به اینکه در سال اول اجرا قرار داریم فعلاً از ابزارهای تشویقی استفاده کنیم و تاکنون از جریمه استفاده نکردهایم.
ارسال نظر