به گزارش ایراسین، عمران خسروی اظهار کرد: مصرف بیش از اندازه نمک موجب افزایش بیماریهای فشار خون بالا، پوکی استخوان، سرطان و در نهایت مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی با بیان اینکه استاندارد مصرف نمک برای یک فرد سالم سه تا پنج گرم در روز است، اظهار کرد: بررسی وضعیت تغذیه در خلخال حاکی از مصرف میانگین بیش از ۱۰ گرم نمک در این شهرستان است.
رئیس دانشکده پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال ضمن هشدار نسبت به عواقب وخیم مصرف بیرویه نمک افزود: مصرف نمک در سنین نوجوانی موجب بروز بیماری فشار خون بالا در سنین مختلف به خصوص میانسالی شده و منجر به بروز سکتههای قلبی و مغزی و از دست دادن کلیه میشود.
خسروی یادآور شد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته مردم ایران ۲ برابر مردم سایر کشورهای جهان نمک مصرف میکنند و این در حالی است که مصرف شکر هم در ایران بیش از مصرف مردم سایر نقاط جهان است.
وی ادامه داد: در حالی که سرانه سالانه مصرف شکر در بین مردم جهان ۱۹.۵ کیلوگرم است این میزان در بین مردم کشورمان ۲۹ کیلوگرم در سال و ۹.۵ کیلوگرم بیش از مصرف شکر در سایر کشورهای جهان است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خلخال اضافه کرد: مصرف بیرویه شکر موجب ابتلای افراد به بیماری قند خون بالا، دیابت و سایر بیماریهای ناشی از آن در این شهرستان شده است.
خسروی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی عامل اول مرگ میر در ایران است، افزود: چاقی، اضافه وزن، چربی بالا، قند خون بالا، فشار خون بالا، بیماریهای متابولیکی و تنفسی از جمله بیماریهای غیر واگیردار عروقی و قلبی در کشور است که به علت عدم رعایت تغذیه سالم، مصرف دخانیات و کمتحرکی افراد عارض میشود.
وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی بهداشت و سلامت، (سلامت با مشارکت خانواده) از سوی سازمان جهانی بهداشت انتخاب شده است، اظهار کرد: بر اساس تعهد داده شده از سوی همه کشورهای جهان از جمله ایران تا سال ۲۰۲۵ باید آمار ابتلاء به بیماریهای غیر واگیردار قلبی و عروقی ۲۵ درصد کاهش یابد.
خسروی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف و اجرای تعهد خود در قبال کاهش آمار بیماران قلبی و عروقی نیازمند همکاری مردم، رعایت تغذیه همراه با فعالیت روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه افراد هستیم.
رئیس دانشکده پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خلخال گفت: برای پرهیز از ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی، تغییر عادت و کاهش مصرف نمک به عنوان سم سفید کاملاً ضروری است.
خسروی اظهار کرد: سرانه مصرف شیر در ایران ۸۰ تا ۸۵ لیتر است برای رسیدن به سرانه مصرف جهانی شیر این میزان باید به ۲ برابر یعنی ۱۶۰ تا ۱۷۰ لیتر افزایش یابد.
بر اساس گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از زنان و ۳۲ درصد از مردان در ایران دچار بیماری قند خون بالا هستند، اضافه کرد: علاوه بر این ۳۰ درصد مردان و ۳۶ درصد زنان از بیماری چربی خون بالا رنج میبرند.
در مراسم سفره سلامت دبستان امکلثوم خلخال که به مناسبت هفته سلامت دانشآموزی برپا شده بود، دانشآموزان از غذاهایی مانند پنیر، تخم مرغ، چایی، خرما و مغز گردو استفاده کردند.
ارسال نظر