• ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۹
  • کد خبر: 52887
  • readingTime: ۲ دقیقه
قراضه آهن

براساس آمار اداره کل گمرک چین واردات قراضه آهن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ طی یک روند نزولی به ۹۰ هزار و ۵۴۳ تن رسید که از افت ۵۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، واردکنندگان چینی در پی کمرنگ شدن تقاضا از میزان واردات قراضه آهن به این کشور کاستند، به طوری که واردات قراضه آهن چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال گذشته ۵۵ درصد کاهش یافت. بر اساس آخرین آمار اداره کل گمرک این کشور (GACC)روند واردات قراضه آهن چین در سه ماهه اول سال میلادی جاری نزول قابل توجهی داشت و مطابق نمودار زیر ۹۰ هزار و ۵۴۳ تن معادل ۵۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت داشته است. علاوه‌بر این آمارهای اداره کل گمرک در ماه مارس از واردات ۲۴۲۴۱ تن قراضه آهن حکایت دارد که این میزان بیانگر افت ۳۲,۰۸۶ تنی یا ۶۰ درصدی نسبت به مارس سال گذشته است. البته حجم واردات قراضه آهن ۱۲,۲۶۴ تن یا ۱۰۲ درصد در ماه مارس نسبت به فوریه افزایش یافت چرا که تجار چینی در اواسط فوریه به مدت یک هفته به دلیل تعطیلات سال نو چینی فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورند. به این ترتیب حجم واردات قراضه آهن در ماه فوریه نزولی بود ولی با از سرگیری فعالیت معامله گران، میزان واردات قراضه آهن در ماه مارس به میزان قابل توجهی رشد داشت.

افت ۵۵ درصدی واردات قراضه آهن به چین

به اعتقاد فولادسازان چینی اکنون بازار فولاد این کشور به دلیل حجم پایین تقاضا برای محصولات فولادی شرایطی متفاوت با بهار سال‌های گذشته را سپری می‌کند و به دنبال این موضوع هر دو کارخانه فولاد کوره بلند (BF) و کوره قوس الکتریکی (EAF) در سراسر این کشور تمایلی به افزایش تولید ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد میانگین نرخ استفاده از ظرفیت کارخانه‌ها کوره بلند چینی تا پایان سومین ماه ۲۰۲۴ در میان ۲۴۷ شرکت فولادساز ۸۲.۷۶ درصد یعنی ۷.۳ درصد کم‌تر نسبت به سال ۲۰۲۳ محاسبه شد. همچنین ظرفیت استفاده در بین ۸۷ کارخانه کوره قوس الکتریکی تا پایان مارس ۵۳.۰۶ درصد بود که در مقایسه با سال گذشته ۱۵.۱۲ درصد کاهش داشته است. از این رو تقاضا برای قراضه آهن و سنگ آهن در چین به شدت نزولی شد.

ژاپن بزرگ‌ترین تأمین کننده قراضه آهن چین

طبق بررسی‌ها بیشترین حجم قراضه آهن از ژاپن وارد بازار چین شده و قراضه آهن وارداتی از ژاپن حدود ۵۴.۱ درصد از کل واردات چین را در ماه مارس به خود اختصاص داده است. بر اساس اطلاعات اداره کل گمرک چین حجم صادرات قراضه آهن از ژاپن به چین در ماه مارس نسبت به فوریه ۱۳۸ درصد افزایش داشت ولی در مقایسه با سال گذشته با ۴۷.۸ درصد کاهش به ۷۶۱۲ تن رسید. با این حال فولادسازان چینی مدعی‌اند ژاپن نه‌تنها قراضه آهن بلکه سایر محصولات فولادی را با قیمتی بالاتر از بازار داخلی چینی عرضه می‌کند، برای نمونه از ۲۹ مارس قیمت معامله لحظه‌ای چین برای ضایعات فولاد کربنی ۶-۸ میلی متری در شرق چین بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده ۱۳ درصدی ۲۵۰۰ یوان در هر تن معادل ۳۵۲.۹ دلار در هر تن ارزیابی شد، در حالی که ژاپن ضایعات فولاد کربنی را با قیمتی حوالی ۳۹۴ دلار در هر تن به فروش می‌رساند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =