به گزارش ایراسین، علی شب نورد با بیان اینکه هم اینک ظرفیت فعلی تولید برق تجدید پذیر در ایران هزار و ۱۶۸ مگاوات است، افزود: در شورایعالی انرژی تصمیم گرفته شد، طی برنامه هفتم توسعه ۱۵ هزار مگاوات نیروگاهی تجدید پذیر به ظرفیت فعلی اضافه شود.
وی انواع مدلهای سرمایهگذاری برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر را ساخت نیروگاههای تجدید پذیر توسط صنایع، ساخت نیروگاههای خورشیدی در شهرکهای صنعتی و زمینهای شخصی، ساخت نیروگاههای خورشیدی با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ساخت نیروگاه و عرضه برق تجدید پذیر در تابلوی سبز بورس انرژی، ساخت نیروگاه در شهرک تخصصی خورشیدی و ساخت نیروگاه تجدید پذیر بهمنظور تأمین برق مراکز استخراج مرز داراییها عنوان کرد.
مدیرکل نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای ساتبا به مدل تأمین برق صنایع برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر اشاره کرد و گفت: صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات یا میتوانند با ساخت نیروگاه تجدید پذیر، برق تولیدی را به شبکه سراسری تزریق کنند و معادل آن را در محل مصرف دریافت کنند و یا معادل ۲ درصد برق مصرفی را از تابلوی برق سبز خریداری کنند و در غیر این صورت باید معادل آن را با قیمت برق تجدید پذیر بر روی قبوض برق پرداخت کنند.
شب نورد ادامه داد: بر اساس مدل تهاتر انرژی صنعت، صنایعی که اقدام به ساخت نیروگاه تجدید پذیر در هر نقطه از کشور کنند، به میزان برق تولیدی نیروگاه در بازه زمانی ۸ تا ۲۴ ساعت، برق در نقطه مصرف دریافت خواهند کرد که این برق مشمول، قطع و محدودیت شبکه نخواهد شد.
وی به نحوه پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان انرژیهای تجدید پذیر، اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهمنامهای که با صندوق توسعه ملی منعقد شده، نیروگاههایی که توسط صنایع و یا از محل ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانشبنیان ساخته میشوند قابلیت استفاده از تسهیلات صندوق را پیدا میکنند. این مقام مسئول گفت: اولویت معرفی سرمایهگذاران به صندوق بر اساس تعیین صلاحیت ساتبا صورت میگیرد تا بر اساس نیاز شبکه سراسری و احتمال بیشتر و سریعتر برای در مدار قرار گرفتن بهمنظور دریافت تسهیلات در اولویت قرار گیرند.
مدیرکل نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای ساتبا ادامه داد: در پی ابلاغ قانون ماده ۴ و ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع موظف شدهاند که ظرف یک سال تا ۵ سال ۲۰ درصد از دیماند برق مصرفی خود را انرژیهای تجدید پذیر تأمین کنند این قوانین یکی از همان نیروی محرکه توسط حوزه تجدید پذیر هستند که باعث تشویق صنایع به ایجاد نیروگاههای تجدید پذیر میشود.
بر اساس گزارش ایسنا، شب نورد افزود: دستگاههای اجرایی نیز موظف شدهاند در ۴ سال ۲۰ درصد و سالانه ۵ درصد برق مصرفی خود را از انرژیهای تجدید پذیر تأمین کنند.
ارسال نظر