به گزارش ایراسین، علی رسولیان اظهار کرد: برنامه و راهبردی عملیاتی اکتشاف مجتمع سنگ آهن خواف در فروردینماه جاری ۵۰۰ متر حفاری بود در حالی که با تلاش دستاندرکاران و فعالان این بخش یک هزار و ۱۳۶ متر حفاری اکتشافی انجام شد.
وی ادامه داد: میزان استخراج سنگ آهن در منطقه سنگان خواف هم طی همین مدت با افزایش ۱۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به یک میلیون و ۷۲۸ هزار و ۹۸۱ تن رسید.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: دانهبندی سنگ آهن در فروردینماه سال جاری هم در این منطقه ۲۳۴ درصد رشد نشان میدهد.
رسولیان تکمیل و توسعه زنجیرههای تولید سنگ آهن به عنوان نیاز مهم منطقه را رویکرد مهم مجتمع سنگ آهن سنگان خواف ذکر کرد و افزود: با توجه به هزینه بالای حملونقل و از طرفی نیازهای کشور و کشورهای همسایه، تکمیل زنجیره تولید در زمینههای مختلف شامل کنسانتره سنگ آهن، آهن اسفنجی، فولاد و … پیگیری میشود.
وی تصریح کرد: با تشکیل کمیته فولاد در استان خراسان رضوی از ظرفیتهای بخش خصوصی و سرمایهگذاران در زمینه سرمایهگذاری زنجیره تولید در منطقه سنگان استقبال و از ظرفیتهای آنها بیشتر استفاده میشود.
وی افزود: با توجه به احداث واحد تولید کنسانتره در حال احداث با ظرفیت بیش از چهار میلیون تن در نیشابور و منطقه سنگان خواف و از طرفی وجود پتانسیلهایی مانند انرژی خورشیدی و انرژی بادی در خواف، توسعه کمی و کیفی زنجیره تولید در منطقه سنگان این شهرستان از اهمیت زیادی برخوردار است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: در راهبردهای کلان این مجتمع در کنار توسعه زنجیره تولید به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف حملونقل ریلی و زمینی و انرژی خورشیدی و بادی به سایر بخشها مانند صنایع دستی و گردشگری هم توجه میشود به گونهای که اگر زمانی فعالیتهای معدنی منطقه برای مدتی تعطیل شوند سایر بخشها همچنان فعالیت لازم داشته و در رونق اقتصادی منطقه نقشآفرین باشند.
وی تاکید کرد: باید شهرکهای صنعتی صنایع معدنی در منطقه ایجاد و از ظرفیت بنگاههای اقتصادی برای توسعه زنجیرههای فولاد این منطقه استفاده بیشتر شود.
وی اظهار داشت: توسعه سنگشکنها به عنوان راهبرد مهم دیگر در جهت توسعه و رونق اشتغال در منطقه مورد توجه مدیریت مجتمع سنگ آهن سنگان خواف قرار دارد.
رسولیان توسعه و تکمیل اکتشافات معدنی جدید را دیگر رویکردها و اهداف مجتمع سنگ آهن سنگان خواف برشمرد و افزود: ۱۶ محدوده معدنی در این مجتمع فعال است و با ۱۹ محدوده معدنی که به تازگی ابلاغ شده به ۳۵ محدوده افزایش یافت.
وی ادامه داد: در راستای نامگذاری امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم توسط رهبر معظم انقلاب برنامههایی هم برای افزایش مشارکت مردم در این بخش در دست تهیه است.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تأمینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
بر اساس گزارش ایرنا، دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکانپذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۷۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.
ارسال نظر