• ۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
  • کد خبر: 54304
  • readingTime: ۳ دقیقه
وام خرید کالا

پلت‌فرم‌های وام‌دهی تبلیغات گسترده‌ای در شبکه‌های مجازی و سطح شهر آغاز کرده‌اند، آنها مدعی‌اند به صورت آنلاین و بدون نیاز به ضامن تنها با امضای سفته الکترونیک وام‌های چند ده میلیون تومانی پرداخت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، پیامک‌های پرداخت وام بدون ضامن با سفته الکترونیک با سقف چند ده میلیون تومان برای افراد زیادی ارسال شده‌است. کاربران گزارش می‌دهند پلت‌فرم‌های مختلف مانند لندو، دیجی‌شهر، ازکی‌وام، دیجی‌پی، ویپاد و چند نام دیگر به صورت دوره‌ای برای پرداخت وام به کاربران پیامک ارسال می‌کنند. آنها مدعی‌اند تنها با صرف زمانی کمتر از ۳۰ دقیقه بدون ضامن به فرد متقاضی چند ۱۰ میلیون تومان وام می‌دهند. بررسی این پلت‌فرم‌ها نیز ادعای آنها را تأیید می‌کند. کاربر با یک ثبت‌نام ساده در صف دریافت وام قرار می‌گیرد و اگر سامانه بانک مرکزی خوش‌حسابی متقاضی را تأیید کند تنها با امضای یک سفته الکترونیک موفق به دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی یا مبالغ بالاتر خواهند شد.

در بسیاری از این پلت‌فرم‌ها فرد متقاضی نیازی به ارائه ضامن ندارد ولی اگر فرد خوش‌حسابی نباشد باید یک ضامن خوش‌حساب معرفی کند تا ضامن هم سفته الکترونیک امضا کند. تمام مراحل دریافت وام به صورت آنلاین انجام خواهد شد و نیازی نیست تا فرد متقاضی حتی یک مرتبه به بانک مراجعه کند. با این حساب یک کاربر خوش‌حساب در مدعی کمتر از ۳۰ دقیقه تمام مراحل ثبت‌نام خود برای دریافت وام را انجام می‌دهد ولی همه چیز اینقدر زیبا نیست.

وام فقط برای خرید کالا

تعدادی از پلت‌فرم‌های خدمات مالی مانند دیجی‌پی یا دیجی‌شهر مبلغ وام خود را تنها برای خرید کالا از فروشگاه‌های اینترنتی پرداخت می‌کنند. در نتیجه مبلغ وام به عنوان اعتبار کاربر برای خرید از فروشگاه‌های اینترنتی در حساب کاربری شارژ می‌شود. کاربر مجبور است کالای مورد نظر خود را با هر قیمت و شرایطی خریداری کند. قیمت کالا در تعدادی از این فروشگاه‌ها بیشتر از بازار فیزیکی یا سایر فروشگاه‌های اینترنتی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعدادی از این فروشگاه‌ها کالا را با ۱۰ درصد قیمت بالاتر نسبت به متوسط قیمت بازار به فروش می‌رسانند و کاربر باید علاوه بر سود وام، تا ۱۰ درصد مبلغ بالاتری برای خرید کالا بپردازد. اپراتور یکی از پلت‌فرم‌های وام‌دهی در این‌باره به خبرنگار ایراسین گفت: اعتبار وام شما را همین فروشگاه اینترنتی پرداخت می‌کند، پس فقط باید از همان فروشگاه خرید کنید. اگرچه بخشی از پلت‌فرم‌های وام‌دهی نیز وام را به صورت نقدی به حساب کاربر واریز می‌کنند.

بهره بالای وام‌های تبلیغاتی چند

سود در پلت‌فرم‌های وام‌دهی به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش اول سود اسمی وام و بخش دوم نیز شامل هزینه ثبت‌نام وام می‌شود. پلت‌فرم‌های وام‌دهی در هنگام تبلیغات برای دریافت سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی تاکید دارند ولی نرخ بهره آنها پس از پرداخت وام به مراتب بیشتر از این مقدار است. در بعضی از مشاهدات نرخ سود وام با بازپرداخت ۳ ساله به بیش از ۹۰ درصد می‌رسد. از طرفی این پلت‌فرم‌ها در هنگام تکمیل اطلاعات مبلغ چشم‌گیری برای ثبت‌نام دریافت می‌کنند. این هزینه بیش از ۱۰ درصد مبلغ وام است و پلت‌فرم‌ها مدعی‌اند صرف انجام کارهای اداری دریافت وام خواهد شد. اگرچه اکنون بعضی از این پلت‌فرم‌ها هزینه دریافت وام خود را کاهش داده‌اند ولی تعدادی از آنها هنوز مبالغ زیادی دریافت می‌کنند. برای مثال دیجی‌پی برای پرداخت وام ۵۰ میلیونی تا بیش از ۷ میلیون تومان هزینه دریافت می‌کند. این هزینه یک گام قبل از پرداخت وام، از فرد متقاضی دریافت خواهد شد و قابل عودت نیست.

بازپرداخت کوتاه مدت پلت‌فرم‌های وام‌دهی

پلت‌فرم‌های وام‌دهی علاقه‌ای به پرداخت اعتبار با بازپرداخت بلندمدت ندارند. بیشترین مدت بازپرداخت ۳۶ ماه است ولی بیشتر این پلت‌فرم‌ها بر بازپرداخت وام در مدتی کمتر از ۱ سال اعتقاد دارند به همین دلیل شرایط بازپرداخت ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماهه ایجاد کرده‌اند تا کاربر بسته به نیاز خود یکی از این گزینه‌ها را انتخاب کند. گاهی پلت‌فرم‌های وام‌دهی گزینه‌ای برای بازدهی بلندمدت معرفی می‌کنند ولی نرخ سود را آنقدر افزایش می‌دهند تا کاربر این گزینه‌ها را انتخاب نکند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =