آقاجانلو

معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اکنون در کنار تولید کنندگان بخش معدن و صنایع معدنی قرار دارد و در چارچوب برنامه توسعه، اکتشاف مواد معدنی ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار داده است تا زمینه ریسک بهره برداران را کاهش دهد.

محمد آقاجانلو معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در گفتگو با ایراسین در پاسخ به نقش بخش خصوصی در تکمیل طرح های معدنی و صنایع معدنی گفت:  برای تسریع در تکمیل طرح های نیمه تمام، مشارکت با بخش خصوصی توانمند مورد توجه است.امسال حدود 3.7 میلیارد دلار طرح در این حوزه به بهره برداری می رسد. در بخش راه اندازی طرح ها برای مشارکت دولت و بخش خصوصی پروژه های پترولیوم کک، الکترود گرافیتی و تیتانیوم را می توان در این زمینه نام برد.

وی با ارائه آمار استخراج معادن گفت: تعداد معادن فعال بیشتر از پنج هزار و ۵۰۰ معدن ذکر شده و بطور متوسط سالانه حدود ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از آنها استخراج می شود که ۶۰ تا ۶۵ درصد مواد معدنی استخراجی، شامل مصالح ساختمانی است. طرح های جامع مواد معدنی با کمک ذینفع های بخش خصوصی در حال تهیه است که طرح های جامع مس و آلومینیوم در دست بررسی و ارائه می باشد.

آقاجانلو در پاسخ به اینکه در زمینه خام فروشی چه اقداماتی برای جلوگیری از مشکلات تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه انجام شده است تصریح کرد: موضوع خام فروشی مواد معدنی نیازمند بازنگری به تعریف قانونی آن است و تعریف ها باید دقیق تر در زنجیره تولید باشد. برای نمونه در  دو سال گذشته مصرف ظاهری مس تصفیه شده در کشور حدود ۱۶۰ هزار تن بود که بیشتر از نیمی از آن به شکل کاتد استفاده شد.

وی در ادامه افزود: انتظار می رود به دلیل رکود بازار، مصرف واقعی از میزان یاد شده نیز کمتر شود و گمرک ایران نیز آمارهایی از صدور مس کار نشده دارد که احتمال می رود به صادرات غیر متعارف کاتد مس توسط برخی شرکت ها باشد. با این وجود تولید کاتد برای نخستین بار در تاریخ فعالیت این شرکت در پایان سال ۹۸ به ۲۵۰ هزار و ۱۳۳ تن رسید.

آقاجانلو گفت: براساس برخی آمارها ایران دوازدهمین کشور معدنی جهان محسوب می شود و معدن و صنایع معدنی سهم پنج درصدی در "GDP" کشور را دارند و پارسال ارزش تولیدات بخش معدن وصنایع معدنی به حدود ۲۰ میلیارد دلار رسید.

وی درباره صادرات کنستانتره مس گفت: کنسانتره به عنوان محصول میانی شرکت مس محسوب می شود که بخشی از آن برای تبدیل به محصول کاتد و بخشی دیگر به عنوان محصول میانی به منظور صادرات، تولید می شود. صادرات کنسانتره مس، خام فروشی محسوب نمی شود و در صنایع معدنی، خام فروشی در هر زنجیره ای بنابر تکامل واحد های بالادستی و پایین دستی شرایط خاص خود را دارد که مدام باید از سوی ستادهای تخصصی به روز آوری شود.

آقاجانلو گفت: امروز بهره برداری سریعتر از طرح های در دست اجرای بخش مس که اکنون در دستور کار قرار دارد، موجب افزایش تولید محصول اقتصادی کنسانتره مس می شود که از بالاترین حاشیه سود در بین کلیه محصولات زنجیره تولید مس برخوردار است. انتظار می رود در دوره چهار ساله آینده با راه اندازی طرح های توسعه در بخش مس، بیش از ۷۰ درصد به ظرفیت کنسانتره افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تولید کاتد مس اکنون به بیشتر از 250 هزار تن رسیده است، گفت: ظرفیت مس کشور بالغ بر ۴۵۰ هزار تن است که ۶۰ درصد ظرفیت مورد بهره برداری قرار می گیرد و ۴۰ درصد از ظرفیت این حوزه خالی است. همچنین شرکت مس از تولید بیش ازیک میلیون و ۱۸۰ هزار تن کنسانتره در سال ۹۸ خبرداد که در تاریخ فعالیت آن بی سابقه است.

معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در ادامه افزود: همچنین در بخش فلز روی نسبت به ظرفیت ایجاد شده بالغ بر ۴۵ درصد است و حدود ۵۵ درصد بدلیل نبود خاک روی، معطل مانده است.

آقاجانلو گفت: سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اکنون در کنار تولید کنندگان بخش معدن و صنایع معدنی قرار دارد و در چارچوب برنامه توسعه، اکتشاف مواد معدنی ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار داده است تا زمینه ریسک بهره برداران را کاهش دهد. علاوه بر مصرف مشتریان داخلی، بقیه تولید توسط شرکت ملی صنایع مس ایران برای تبدیل به مفتول به مصرف رسید.

وی در پایان با تاکید بر اینکه اکنون بستر مناسبی برای توسعه صنایع معدنی وجود دارد گفت: امروز ذخایر غنی معدنی، موقعیت ممتاز جغرافیایی و دیگر فاکتورهای شا خصی که درکشور وجود دارد، می تواند بستر مناسبی برای توسعه در بخش های مختلف به ویژه صنایع معدنی و صادرات باشد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =