• ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
  • کد خبر: 55024
  • readingTime: ۲ دقیقه
محیط زیست فولاد مبارکه

از نگاه مدیریت فولاد مبارکه اهداف محیط زیستی و مسائل اجتماعی متناسب با اهداف توسعه پایدار و شعار جهانی محیط‌زیست در سال ۲۰۲۴ با عنوان «احیای زمین، بیابان زایی و مقاوم‌سازی در برابر خشکسالی» است.

به گزارش ایراسین، امروزه دیگر برتری عملیاتی یا توان بالای اقتصادی به‌تنهایی برای شرکت‌ها مزیت رقابتی ایجاد نمی‌کند و سازمان‌ها باید مسائل اجتماعی و محیط‌زیستی را هم در نظر بگیرند و تلاش کنند در این زمینه‌ها هم به مزیت رقابتی دست یابند.
در دنیای کسب‌وکار امروز، مشتریان نیز همگام با سایر ذی‌نفعان، به رعایت مسائل محیط‌زیستی و اجتماعی و مسئولیت‌هایی که سازمان‌ها در این حوزه‌ها به‌عنوان یکی از شهروندان جامعه بر عهده دارند حساس هستند و ذی‌نفعان از سازمان‌ها انتظار دارند مسئولیت‌پذیر باشند و در فعالیت‌ها و عملیات خود نسل‌های آینده را نیز در نظر داشته باشند.

اهمیت دادن سازمان‌ها به نسل‌های آینده در انجام فعالیت‌ها و همچنین مصرف منابع، گامی اساسی در جهت رسیدن به توسعه پایدار در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی بوده و نشانگر تعهد سازمان به اقتصاد جهانی پایدار است. در همین راستا، با توجه به گسترش صنایع و افزایش مصرف بی‌رویه منابع طبیعی، تولید و انتشار آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های انسانی و صنعتی، پیشگیری از تخریب محیط‌زیست به اولویت اصلی برنامه توسعه دولت‌ها تبدیل شده است.

اصل ۵۰ قانون اساسی یکی از اساسی‌ترین الزامات حقوقی در امر حفاظت از محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود که در آن حفاظت محیط‌زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی روبه‌رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود. ازاین‌رو فعالیت‌های اقتصادی و… که با آلودگی محیط‌زیست و یا تخریب غیرقابل‌جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.

شرکت فولاد مبارکه نیز که در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و فلسفه وجودی‌اش، خود را متعهد به حرکت به مسیر توسعه پایدار در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی می‌داند و تلاش می‌کند با ایجاد ساختارها، چارچوب‌ها و تعریف حوزه‌های تمرکز در حوزه پایداری (اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی) آینده‌ای بهتر برای ذی‌نفعان خود خلق نماید.

فولاد مبارکه در این راستا اهداف محیط‌زیستی خود را به این شرح تعریف کرده است: مدیریت جامع، هماهنگ و نظام‌مند منابع آبی؛ کاهش انتشار CO2 در راستای دست‌یابی به فولاد کربن صفر؛ کاهش انتشار آلاینده‌ها به هوا؛ کاهش شدت مصرف انرژی؛ مدیریت محصولات جانبی و دست‌یابی به Zero Waste؛ محافظت از تنوع زیستی.

از نگاه مدیریت فولاد مبارکه اهداف فوق متناسب با اهداف توسعه پایدار و شعار جهانی محیط‌زیست در سال ۲۰۲۴ با عنوان «احیای زمین، بیان زایی و مقاوم‌سازی در برابر خشکسالی» است.
برخی از ابتکارات و اقدامات مهم شرکت فولاد مبارکه در حوزه‌های مدیریت جامع، هماهنگ و نظام‌مند منابع آبی و کاهش انتشار CO2 به این شرح است: تهیه نقشه راه دست‌یابی به کربن خنثی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ تدوین روش محاسبه شاخص‌های محیط‌زیست شرکت فولاد مبارکه بر اساس سند چشم‌انداز پنج‌ساله؛ پیاده‌سازی پروژه ارزیابی چرخه عمر محصول (LCA)؛ پیاده‌سازی سیستم مدیریت گازهای گلخانه‌ای سازمان بر اساس ایزو ۱۴۰۶۴ و محاسبه ردپای کربن در چرخه حیات براساس ایزو ۱۴۰۶۷؛ انجام پروژه تأثیرگذاری فعالیت‌های شرکت بر روی زمین‌های اطراف از نظر عناصر و فلزات سنگین؛ نصب تعداد ۳۶۰ نیروگاه کوچک خورشیدی در محل پاسگاه‌های محیط‌بانی در تمامی استان‌ها در راستای حفاظت از محیط‌زیست؛ پروژه انتقال آب از دریای عمان در راستای کاهش بار محیط‌زیستی منابع آبی و جایگزینی برداشت آب رودخانه و تأمین منافع سایر ذی‌نفعان؛ پیاده‌سازی استاندارد ایزو ۴۶۰۰۱ با عنوان مدیریت کارایی آب؛ ایجاد شبکه انتقال پساب شهری به فولاد مبارکه؛ توسعه و تکمیل تصفیه‌خانه پساب صنعتی؛ تولید انرژی خورشیدی به میزان ۶۰۰ مگاوات؛ راه‌اندازی فاز اول و دوم نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی؛ بهینه‌سازی کولینگ‌تاورهای سطح شرکت با هدف کاهش مصرف آب و انرژی.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =