به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، تجارت انرژی بین ایران و کشورهای همسایه تحت رهبری دولت شهید رئیسی دستخوش دگرگونی قابل توجهی شده است. یکی از ابتکارات اولیه دولت اولویتبندی حسن همجواری و تسویه بدهیهای قبلی با کشورهای همسایه به ویژه ترکمنستان بوده است. این رویکرد در احیای همکاریهای منطقهای به خصوص در زمینه گازی ایران و همسایه شمالی مؤثر بوده است.
مرتضی صبوری فرد، کارشناس ارشد انرژی در گفتوگو با ایرنا، در رابطه با رویکرد مثبت ایران در بازطراحی تجارت انرژی کشور و افزایش تجارت گاز، اظهارداشت: دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال انرژی خود زمینه را برای افزایش سطح صادرات گاز کشور تا مرز ۳۰ درصد و افزایش صادرات LPG به میزان ۱۰۰ درصد فراهم کرد. این دستاوردها در شرایطی به دست آمد که تحت تحریم قرار داشتیم؛ به همین دلیل، این آمار و ارقام از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
افزایش ۱۰ برابری جمعآوری گازهای فلر در دولت سیزدهم
این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: رشد ۱۶.۷ درصدی بهرهوری در صنایع نفت و گاز کشور بر اثر استفاده حداکثری از توان دانشبنیانی داخل به دست آمد. در همین ارتباط میتوان به افزایش ۱۰ برابری جمعآوری گازهای فلر اشاره کرد که از اهمیت بالایی برخوردار است.
دولت سیزدهم برای توسعه صنعت نفت منتظر خارجیها نماند
وی گفت: بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی نیز از دیگر دستاوردهایی بود که در حوزه انرژی در دولت سیزدهم به دست آمد؛ بر اثر این اقدام، رشد تولید گاز را به میزان قابل توجهی داشتیم و این امر به کاهش ناترازی کمک کرد.
صبوری فرد بیان کرد: موضوع مهم این است که بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان یک اقدام فنی و تخصصی در شرایط تحریمی انجام شد؛ به جای اینکه منتظر کمک خارجیها باشیم، با استفاده از دستاوردهای دانشبنیانی این فاز را به بهرهبرداری رساندیم.
ارسال نظر