• ۳۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
  • کد خبر: 57677
  • readingTime: ۵ دقیقه
فولاد خوزستان

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور ۷۰.۱۶ درصد از سهام‌داران در مجتمع فجر اهواز برگزار شد.

به گزارش ایراسین، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور ۷۰.۱۶ درصد از سهام‌داران در مجتمع فجر اهواز برگزار شد.

در این مجمع اعلام شد که فولاد خوزستان در فولاد اکسین سهامدار عمده نیست و برنامه عرضه آن در بازار سرمایه بر عهده فخوز نیست.

همچنین اعلام شد در فولاد سازی شادگان فقط مرحله واحد تولید شمش و ریخته گری باقی مانده. است نرخ رشد پیشرفت پروژه طی سه سال گذشته معادل ۱۰ سال گذشته آن است.

مدیرعامل فولاد خوزستان گفت ما تا الان چیزی در حدود ۲.۵ برابر سال گذشته کاهش تولید به دلیل عدم تأمین برق داریم. تأمین برق امسال نسبت به سال قبل دشوارتر و کمتر شده است.

وی گفت: ۹۰ هزار مگاوات ظرفیت برقی کشور است طی دو سال اخیر طرح تأسیس نیروگاه توجیه پیدا کرد اما نیروگاه‌ها نیاز به گاز دارند و ممکن است در زمان، پیک نیروگاه نتوانند کار کنند.

او ادامه داد: نرخ بازده نیروگاه ما ۳۴ درصد که پایین‌ترین میزان بازدهی جهانی است علی رغم تمام این موضوعات ما نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی را در دستور کار قرار دادیم اما به دلیل شرایط ارزی و تغییرات قوانین برای ثبت سفارش مانع از شروع کار ما شده است. امیدواریم در سال ۴۰۴ فاز اول نیروگاه خود را راه اندازی کنیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در دستور کار قرار دارد. ما تقریباً ۱۵۰۰ مگاوات پروژه نیروگاهی را در دستور کار قرار دادیم وی همچنین گفت: فعلاً برنامه‌ای برای افزایش سرمایه در شرکت نیست.

سال گذشته بیش از ۴۰ رکورد تولید در فولاد خوزستان جابجا شد

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت که ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در مجتمع فجر اهواز برگزار شد، از چالش‌های مختلف صنعت فولاد سخن گفت و اظهار داشت: در یک‌سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ قانون و دستورالعمل مختلف داشتیم. به عبارتی ساده‌تر روزانه چهار دستورالعمل صادر شد. در کنار اینها، افزایش شدید هزینه‌ها اتفاق افتاد. افزایشی که متناسب با درآمد نبود. مهم‌ترین چالش، تأمین سنگ آهن است، با توجه به موقعیت جغرافیایی فولاد خوزستان و فاصله با معادن کشور، هزینه‌های تأمین سنگ آهن این شرکت، به مراتب بیشتر از دیگر فولادسازان کشور است. میزان ذخایر سنگ آهن کشور ۳.۳ میلیارد تن است. با احتساب این میزان برای افق ۱۴۱۰، صنعت فولاد با کسری ۳۸ میلیون تنی سنگ آهن مواجه است. به منظور جبران کسری سنگ آهن اقداماتی نظیر: تملک معادن سنگ آهن، صدور گواهی کشف بلوک شماره ۳ آباده و جازموریان، صدور جواز تأسیس ۲.۵ میلیون تُن گندله و ۲.۵ میلیون تُن کنسانتره شرکت سیمیدکو، بررسی معادن و پتانسیل‌های معدنی در خارج از کشور، ثبت ۵ محدوده در کشور و حتی ورود به معادن غیر فلزی مانند آهک و دولومیت انجام شده است.

ابراهیمی در ادامه افزود: چالش این روزهای تولیدکنندگان فولاد محدودیت‌های برقی است. علاوه بر این افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی شامل آب و برق و گاز هم باعث افزایش بهای تمام شده شمش تولیدی شده است. سهم مصرف انرژی برق فولاد ۹.۶ درصد است. این مقدار در گاز ۵ درصد و آب دو دهم است. مصرف انرژی از تمام صنایع کشور ۱۵ درصد است. در چنین شرایطی شاهد هستیم، اولین محدودیت شامل فولاد می‌شود.

مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: تأثیرات ناترازی برق از سال ۱۳۹۹ تا به امروز، از دست رفتن یک میلیون و ۶۶۸ هزار تُن شمش، معادل ۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است. این میزان در مورد کمبود گاز و محدودیت‌های ناشی از آن ۱۳۴ هزار تُن معادل هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان بوده است. افزایش شدید در حوزه قیمت حامل‌های انرژی داشتیم. نرخ برق از ۱۳۹۸ تا به امروز ۲۲ برابر شده است. گاز ۱۴.۶ و آب ۳۰ برابر شده است. در مقابل این افزایش‌ها، قیمت شمش تنها ۵‌.۴ برابری شد. تأثیر حامل‌های انرژی بر روی قیمت تمام شده از ۴۹۹ به ۱۷,۴۰۰ تومان رسیده شده است. یعنی از چهار درصد به ۱۹ درصد رسیده است. این مقدار در سال ۱۴۰۷ به ۲۶ و در ۱۴۱۰ به ۳۰ درصد می‌رسد. اما با این شرایط بازهم تولید پایدار فولاد خوزستان با محصولات متنوع زنجیره فولاد ادامه داشته و در سال ۱۴۰۲ بیش از چهل رکورد تولید جابجا شد.

ضریب بهره‌وری فولاد خوزستان در سال گذشته ۹۵ درصد بود

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در مجمع عمومی عادی سالیانه فولاد خوزستان گفت: ضریب بهره وری در دنیا نزدیک به ۶۰ درصد است. با بررسی‌های انجام شده از ۱۳۹۲ الی ۱۴۰۲ متوسط ضریب کشور ۷۴ درصد بود، این مقدار در سال ۱۴۰۲ و به واسطه نیروهای توانمند فولاد خوزستان ۹۵ درصد بود. سهم فولاد در تولید ناخالص ملی ۵.۵ درصد است که از این مقدار سهم فولاد خوزستان ۹ درصد است. فولاد خوزستان در اقتصاد کشور به واسطه‌ی نیروهای ماهر، دسترس به آب‌های آزاد، حامل‌های انرژی، شرایط ویژه‌ای برای توسعه دارد.

ابراهیمی با اشاره به تولید فولاد جهان تا سال ۲۰۲۰ اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی‌ها میزان تولید فولاد میانی از ۱ و ۸۶۷ میلیارد تن در سال ۲۰۲۰ به ۲ و ۱۸۷ میلیارد تن در سال ۲۰۵۰ می‌رسد. تولید فولاد جهان در ۱۲ سال گذشته از ۱.۶ به ۱.۹ میلیارد تن رسید. البته فولادهای تولیدی به روش موجود تا سال‌های ۲۰۴۵ و ۲۰۵۰ تعطیل شده و به جای آن انواع فناوری‌های نوظهور و سبز استفاده خواهد شد. صنعت فولاد در جهان ۹۶ میلیون شغل را ایجاد کرده که با ارزش افزوده ۲.۹ تریلیون دلار همراه است.

ابراهیمی اشاره‌ای به افق تولید فولاد کشور تا ۱۴۰۴، یعنی تولید ۵۵ میلیون تُن داشت و ادامه داد: از این میزان ۳۶ میلیون تُن (معادل سرانه ۴۰۰ کیلوگرم) در داخل مصرف می‌شود. تحصیل سالانه حدود ۱۰ میلیارد یورو از صادرات محصولات فولادی از دیگر اهداف صنعت فولاد کشور است. جایگاه امروز فولاد ایران با ۳۱ میلیون تُن یعنی سهم ۱.۶ درصد تولید جهان و رتبه دهم است. البته باید توجه داشت که ظرفیت تولید ایران بالغ بر چهل و نه و میلیون ۲۰۰ هزار تُن است. اگر محدودیت‌های نبود تا جایگاه هفتم دست پیدا می‌کرد. سهم گروه فولاد خوزستان از تولید کشور ۸.۲۶ درصد است که با این میزان، رتبه‌ی دوم تولید فولاد کشور در اختیار این شرکت است.

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان که ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور ۷۰.۱۶ درصدی سهام‌داران در مجتمع فرهنگی رفاهی فجر اهواز برگزار شد، پس از استماع گزارش هیأت‌مدیره و گزارش حسابرس، از محل سود ۴۳۰ ریالی، به ازای هر سهم پرداخت ۲۵۵ ریال معادل پنجاه و هشت درصد سود خالص به تصویب رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =