به گزارش ایراسین، رئیس انجمن فولاد ایران گفت: بعد از روند صعودی فولاد طی سالهای اخیر در گزارشهای سه ماهه امسال این روند با کاهش ۱,۶ درصدی مواجه شد.
وی گفت: آمارها نشان میدهد که وضعیت در بالادست فولاد بهتر است و با وجود همه چالشها با ۱۴ درصد رشد نیز همراه بوده است.
سبحانی افزود: کل صادرات فولاد کشور در سه ماهه نخست امسال ۱,۶ میلیارد دلار بوده است و با ۱۹ درصد کاهش ارزش صادرات در سه ماهه نخست امسال همراه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل در مجموع با افت ۴۰۰ میلیون دلاری همراه بوده است.
وی اظهار کرد: عمده دلایل کاهش صادرات فولاد، دو مسأله افت قیمتهای جهانی و وجود ترمزهایی در داخل کشور بوده است.
رئیس انجمن فولاد ایران گفت: در بحث واردات همچنان تداوم رشد در واردات ورق سرد و پوشش دار را داشته ایم. در حالی که بیش از ۶۰ درصد تولید کشور خالی است و توان تولید دارد.
وی تاکید کرد: مجموعاً دویست میلیون دلار ورق سرد و پوشش دار انجام شده است که میتواند در کشور تولید شود که نیازمند حمایت تعرفهای است. مصرف ظاهری به عنوان یک شاخص مرسوم ۵,۸ درصد رشد داشته است که این رشد نیز ناشی از کاهش صادرات است.
از دست رفتن بیش از ۹۸ همت از تولید فولاد در سال ۱۴۰۲/ بحران انرژی امنیت سرمایه گذاری در صنعت فولاد را تهدید میکند
سبحانی در نشست انجمن با اصحاب رسانه افزود: در گزارش انجمن فولاد، دو مسأله کاهش تولید و کاهش صادرات مشهود است که به دلیل چالشهای مختلف تولید است.
وی گفت: یکی از مسأله مهم فولادسازان، افزایش فاصله بین نرخ نیمایی و نرخ واقعی ارز و عدم توجیه اقتصادی تولید است.
سبحانی افزود: در گذشته در کشور ما مشکلاتی مانند انرژی و نیروی کار وجود نداشته است و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان بوده ایم و اکنون این رتبه جهانی با وجود چالشهای مختلف در حال از دست رفتن است.
وی بیان کرد: در حوزه انرژی هر ساله در فصل گرم با کمبود برق و در فصل سرد با کمبود گاز مواجه ایم و این مسأله ما را با “تولید از دست رفته فولاد” در هر سال مواجه میکند که هر ساله در حال افزایش است.
سبحانی گفت: ظرفیت ۴۵ میلیون تن تولید فولاد در کشور ایجاد شده که تولید واقعی با آن فاصله دارد و اکنون اگر همین تولید ۳۲ میلیون را در نظر بگیریم، باز هم با کمبود برق و گاز مواجههایم و رقمی معادل ۷۹ همت در سال ۱۴۰۰، ۶۷ همت در سال ۱۴۰۱ و ۹۸,۶ همت در سال ۱۴۰۲ تولید از دست رفته فولاد است. عدم تأمین زیرساختهای تولید، امنیت سرمایه گذاری و رسیدن به سود پیشبینی شده توسط سرمایه گذاران در زنجیره فولاد را از بین میبرد.
وی گفت: در گذشته سازمان طرح و برنامه اقدام به کارشناسی و برآورد طرحها و برنامههای کشور میکرد که با حذف این سازمان هر بخش اقدام به انجام طرحهای جزیرهای کرد.
رئیس انجمن فولاد ایران افزود: در صنعت فولاد برای افق ۱۴۰۴ رقمی معادل ۵۵ میلیون تن هدفگذاری شده بود که شاید به جرأت بتوان گفت تنها صنعتی که تا سال آینده تا حد زیادی امکان دستیابی به این هدف را دارد صنعت فولاد است.
بر اساس گزارش چیلان، سبحانی بیان کرد: اما دستیابی به چنین هدفی نیازمند تأمین انرژی حل چالشهای ارزی و تسهیل سیاستهای صادراتی است. حل مشکلات و چالشهای صنعت فولاد نیازمند تعامل معاونت طرح و برنامه سه وزارتخانه صمت، نیرو و نفت است که بارها پیشنهاد آن را مطرح کرده ایم.
ارسال نظر