ترک اعتیاد

واحد آموزش فولاد مبارکه، با هدف افزایش آگاهی و شناخت کودکان و نوجوانان با رفتارهای پرخطر ازجمله تجربه حتی یک‌باره مواد مخدر، دوره‌های آموزشی شناخت دانش‌آموزان از جنبه‌های مختلف مصرف مواد مخدر را برگزار کرده است.

به گزارش ایراسین، بنابر اعلام واحد آموزش، این دوره‌ها از ابتدای تابستان سال جاری و برای فرزندان بین سنین ۱۲ تا ۱۷ سال در حال برگزاری است و طی آن فرزندان در سنین یادشده به همراه یکی از والدین خود با حضور در این دوره‌های آموزشی از مخاطرات مصرف مواد مخدر حتی برای یک‌بار آگاه می‌شوند.

ازآنجاکه اعتیاد سن، جنسیت، تأهل و تجرد، تحصیل‌کرده و بی‌سواد، باشخصیت و بی‌شخصیت و فقیر و ثروتمند نمی‌شناسد و ظرفیت کشش همه افراد به سمت خود را دارد، آگاهی هرچه بیشتر از این بلای خانمان‌سوز برای همه گروه‌های سنی اجتناب‌ناپذیر است.

والدین باید هوشیار باشند. متأسفانه سن اعتیاد در جامعه ما بسیار کم شده و گرایش نسل نوجوان و جوان جامعه به این مقوله روزبه‌روز در حال افزایش است. معمولاً تصور می‌شود فقط پسران درگیر اعتیاد می‌شوند؛ اما باید این تصور غلط را کنار گذاشت، زیرا دختران نیز از این بلا در امان نیستند.

نتایج تحقیقی که در سال ۱۳۸۶ انجام شده نشان می‌دهد ۵۵ درصد والدین پس از پنج سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع شده‌اند و علت آن ناآگاهی والدین از انواع مواد رایج مصرفی، عوارض و پیامدهای آن، سخن نگفتن والدین با فرزندان در خصوص مضرات، عوارض و خسارت‌های ناشی از مصرف مواد است. بنابراین لازم است با رعایت شرایط سنی فرزندان، با آنان در این خصوص گفت‌وگو کرد، به‌گونه‌ای که در دوره نوجوانی فرزندان آگاهی کافی از پیامدهای مصرف مواد داشته باشند.

۶۰ درصد نوجوانان و جوانان با فشار همسالان معتاد شده‌اند. متخصصان روان‌شناسی معتقدند چگونگی رفتار والدین در شکل‌گیری شخصیت فرزند نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده‌ای دارد. فرزند ما می‌تواند شخصیتی قوی، پرجرات و مسئولیت‌پذیر در برابر اعتیاد از خود بروز دهد یا شخصیتی نرم و ضعیف داشته باشد که توان نه گفتن به فشار هم سن و سالان و مقاومت در برابر فشار آنان برای استفاده از مواد مخدر و الکل را نداشته باشد.

آموزش مهم‌ترین ابزار برای مواجهه با آسیب‌های روانی و اجتماعی است و پدر و مادری در تربیت فرزندان خود موفق‌اند که اصول و روش‌های صحیح تربیت را بدانند. ما در عصر دانش و آگاهی زندگی می‌کنیم و در این عصر باید فرزندانی توانمند، قوی و مقتدر پرورش دهیم که با کسب مهارت‌های لازم، روش‌های خوب زیستن، با هم زیستن و رویارویی با مسائل و مشکلات زندگی را یاد بگیرند و توان مقابله با آسیب‌های مختلف اجتماعی مانند اعتیاد به مواد و الکل را داشته باشند.

عواملی که در مصرف مواد نقش دارند به سه دسته کلی تقسیم می‌شود: عوامل سرشتی، روانی- شخصیتی و اجتماعی.

واحد آموزش و توسعه سرمایه انسانی در راستای تعهد به مسئولیت اجتماعی شرکت و به‌منظور آگاهی‌بخشی به فرزندان کارکنان در خصوص سوءمصرف مواد مخدر (شناسایی و پیشگیری) برگزاری این برنامه‌های ویژه را طراحی و اجرا کرده است.

در این برنامه، طی هماهنگی‌های صورت‌گرفته با پلیس مبارزه با مواد مخدر استان دوره‌های آموزشی با عنوان «آشنایی و پیشگیری از سوءمصرف مواد ویژه فرزندان کارکنان» هم‌زمان در محل نمایشگاه این مرکز برگزار می‌گردد.

شایان ذکر است این دوره‌های آموزشی با همکاری نیروی انتظامی روزهای یک‌شنبه هر هفته در دو نوبت صبح ساعت ۸ تا ۱۰ ویژه فرزندان پسر و ۱۰ تا ۱۲ ویژه فرزندان دختر کارکنان در محل نمایشگاه مرکز مبارزه با مواد مخدر برگزار می‌گردد.

مجموعه تلاش‌های صورت‌گرفته به این امید است که فرزندانمان را از مخاطرات آگاه سازیم و وظیفه خود برای تربیت نسل سالم را بهتر و بیشتر به انجام رسانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =