• ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
  • کد خبر: 59289
  • readingTime: ۱۱ دقیقه
مجلس

 تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات کابینه چهاردهم به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

به گزارش ایراسین، در جلسه علنی روز شنبه -۲۷ مردادماه مجلس شورای اسلامی بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در دستور کار قرار گفت و پس از سخنان مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران درباره خط مشی و کلیات این دولت، نمایندگان مخالف به تشریح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

نمایندگان مخالف کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

انتظار نمایندگان از رئیس جمهور ارائه برنامه و راهکار است

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در نشست علنی روز شنبه -۲۷ مرداد ماه- مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات کابینه چهاردهم خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهوری گفت: نطقی که داشتید مشابه مناظراتی بود که بیان کردید، انتظار دیگری داشتم که به صراحت دیدگاهتان را در مورد مسائلی مطرح کنید. دیدگاه شما راجع به ارز چیست؟ این چند نرخی بودن ارز را قبول دارید یا خیر؟

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس اضافه کرد: درباره زنان و خانواده مطالب قابل قبولی بیان نشده که نیاز به برنامه‌ریزی دارد، در قانون برنامه هفتم توسعه آمده است که نرخ ۸ درصد رشد توسعه باید اتفاق بیفتد؛ چگونه می‌خواهید این رشد ۸ درصد را عملیاتی کنید. انتظار ما ارائه راهکار است.

وی خطاب به پزشکیان تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات عمومی مردم مسکن است برای این موضوع چه برنامه و راهکاری دارید؟ دیدگاه دولت راجع به رشد نقدینگی و بهره بانکی چیست؟

حاجی دلیگانی اظهار داشت: یارانه‌های پنهان کشور بالغ بر ۲ هزار هزار میلیارد تومان است، دولت چه برنامه‌ای دارد؟ می‌خواهید چه اقدامی در این زمینه انجام دهد؟

نمایندگان مخالف کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

«وفاق ملی» منهای اهل سنت میسر نیست

محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس در مخالفت با کلیات برنامه و کابینه چهاردهم با تبریک انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهوری گفت: آقای رئیس جمهور شما گفتمانی را ارائه کردید که مورد تأیید اکثریت قرار گرفت. جنابعالی با گفتمان خود امید را احیا کردید و به انتظارات مردم جهت مثبت دادید و بخش قابل توجه‌ای های از مردم را با حاکمیت آشتی دادید، دست مریزاد.

نماینده مردم بوکان در مجلس اضافه کرد: مردم به تغییر رأی دادند و به اصلاح‌طلبی روی آوردند، اما در ترکیب کابینه شما نشانه‌ای از تغییر نیست. بدانید وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی‌شود چون شما دولت اشتراکی تشکیل دادید.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه بیان داشت: با این ترکیب کابینه کشور دچار مشکلات عدیده خواهد شد شما از تبعیض سخن گفتید و قرار بود صدای بی صدایان باشید شما از روش‌های غلط گذشته انتقاد کردید و آمدید که منشأ اصلاح باشید از جفای به جامعه اهل سنت سخن به میان آوردید اما بدانید که حقوق آنها نادیده گرفته شد.

عثمانی خطاب به پزشکیان اضافه کرد: در تبلیغات انتخاباتی از حقوق زنان کشور سخن گفتید، اما آیا به گفته‌هایتان عمل کردید؟ در کل جامعه زنان که نیمی از جمعیت کشور هستند فقط به یک زن میدان دادید و به هیچ اهل سنتی اعتماد نکردید، شما برای تغییر آمده بودید.

وی افزود: در طول تاریخ جمهوری اسلامی هیچکس به اندازه شما باعث دلگرمی اهل سنت نشده بود و امروز باعث دلسردی آنها شدید ما به شما امید داشتیم بدانید که رهبر انقلاب هم یکی از مهمترین جایگاه نظامی کشور را به فرمانده اهل سنت سپرده است.

عثمانی خطاب به رئیس جمهور اضافه کرد: می‌دانید قلبا دوستتان دارم ولی این روش مناسب نیست شما به دنبال وفاق ملی هستید آیا بدون جامعه ۱۵ میلیونی اهل سنت می‌توانید شعار وفاق ملی را عملیاتی کنید وفاق ملی منهای بلوچ‌ها، کردها و ترکمن‌ها مگر می‌شود؟ شما به مخالفین خود میدان دادید ولی به ۱۵ میلیون اهل سنت صندلی وزارت ندادید.

نماینده مردم بوکان اضافه کرد: شما در انتخابات از دردهای ما گفتید اما بعد از انتخابات دردهای ما رو فراموش کردید؛ قرار بود دولت شما دولت همه اقوام و مذاهب و بی‌صدایان باشد ولی حاضر نشدید به نخبگان اهل سنت میدان دهید. اگر به وعده‌هایتان در مورد جامعه اهل سنت عمل نکنید سرمایه بزرگی را از دست خواهیم داد و مردم شما در بحران‌های سیاسی و اجتماعی همراهی نخواهند کرد.

وی خطاب به پزشکیان گفت: در ترمیم کابینه انتظار این است که جواب نخبگان اهل سنت را بدهید و از ظرفیت آنها استفاده کنید.

رئیس جمهور به دنبال بازسازی و ترمیم سیاست غیر حذفی است

نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین استان فارس در مجلس در سخنانی گفت: خیلی خوشبختم که امروز از برنامه‌های دولت چهاردهم دفاع می‌کنم که به فرمایش رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور شخصیتی فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند به نام دکتر مسعود پزشکیان هستند.

محمدمهدی فروردین افزود: عنصر تعاملی ما نباید به سمت حذف باشد بلکه باید به سمت جذب حرکت کنیم، هرچند که جریان‌های سیاسی داخلی در ۴۰ ساله گذشته نتوانستند یکدیگر را از صحنه سیاست حذف کنند. البته هر کدام در گذشته در پی حذف دیگری بودند. اما پویایی جامعه ایرانی و عقبه تاریخی این خاک عزیز اجازه برخورد حذفی را تاکنون نداده است.

وی با بیان اینکه برخورد حذفی با نزاع سیاسی مداوم، سبب امنیتی شدن و خشونت سیاسی و ناکارآمدی می‌شود، تصریح کرد: دکتر پزشکیان با شعار با هم دعوا نکنیم و کنار هم باشیم که آن را درعمل هم نشان داد بر صندلی ریاست جمهوری نشسته است. بر همین اساس باید ضمن وجوه نظارتی مجلس یاری گر او باشیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور با نحوه انتخاب کابینه خود نشان داد که به دنبال بازسازی و ترمیم سیاست غیر حذفی است، گفت: او می‌خواهد سیاست در آغاز راهی قرار گیرد که بتوان سیاست ورزی را بر اساس خرد و خیر جمعی انجام داد نه اینکه طبق حذف دیگری و انحصار گری جمعی در قدرت به سرانجام برسد.

وزرای پیشنهادی تلفیقی از گروه‌های سیاسی مختلف با استعداد است

فروردین با تاکید بر اینکه وزرای پیشنهادی رئیس جمهور تلفیقی از گروه‌های سیاسی مختلف و بهره گیری از تمام استعدادها است، افزود: رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند که موفقیت رئیس جمهور موفقیت کشور است و مجلس با عنایت به شرایط خطیر موجود می‌تواند تکمیل کننده وفاق مدنظر رئیس جمهور باشد و مسئولیت دارد چنین راهبردی را توسعه دهد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: مجلس با رأی اعتماد خود باید بخشی از فرآیند کاهش منازعات سیاسی، تقویت انسجام اجتماعی و همراهی با رویکرد توافق سازی ریاست جمهور را با هدف تحقق خیرجمعی و مصالح عمومی ایرانیان محقق کند.

وی با بیان اینکه مجلس، دولت، قوه قضائیه و تمام نظام سیاسی کشور در یک کشتی نشسته اند، تصریح کرد: جدایی نظام از دولت، توهمی بیش نیست و این کشتی باید درد ملت ایران را حل کند و بتواند بار شرایط زندگی بهتر را برای مردم تحت فشار اقتصادی و تحریم، به دوش کشد.

نماینده مردم فراشبند و کارزین در مجلس یادآور شد: درباره برنامه‌های فردی صحبت می‌کنیم که در طول دوران نمایندگی که توفیق همراهی با این شخصیت دانشمند را داشتیم، جز صداقت از وی چیز دیگری ندیدم. امروز زمان آن رسیده با توجه به اعتقاد و باورهای قلبی به محرومان که در شعارهای عملی رئیس جمهور بود از این شخصیت دانشمند حمایت کنیم.

رئیس جمهور با شعار وفاق ملی، انبوه انتقادات را به جان خرید

فروردین ادامه داد: رئیس جمهور با شعار توافق سازی و وفاق ملی، وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد و حتی انبوه انتقادات را به جان خرید و حال مجلس در موقعیتی است که باید در یک تعامل سازنده در چهارچوب وظایف نظارتی خود رأی اعتماد دهد.

وی خاطرنشان کرد: امید است دولت وفاق ملی پس از رأی اعتماد از مجلس، پیگیری مصالح عمومی را با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و طبق اسناد بالادستی نظام سرلوحه کار خود قرار دهد و مشکلات معیشتی و اقتصاد کشور را حل کند.

نمایندگان مخالف کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

ویژگی‌های مدنظر رهبر معظم انقلاب در وزرای پیشنهادی دولت لحاظ شده است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده موافق کلیات برنامه‌ها و وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم گفت: این جلسه نمادی از مردم‌سالاری است و نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران به قدری مستقل است که در این استقلال به جایگاه‌های مختلفی رسیده است. چرا که در سال‌های گذشته رؤسای جمهور مختلف در این نظام به جایگاه ریاست جمهوری رسیدند و موفقیت نظام در تمام حوزه‌های مختلف از آموزش گرفته تا مسائل اقتصادی در سایه دولت‌های مختلف رخ داده است.

روح‌الله متفکر آزاد افزود: رئیس جمهور در تبیین برنامه‌ها نشان داد که به عقلانیت حکمرانی پایبند است چراکه جدا از سلایق سیاسی، موفقیت دولت، موفقیت نظام است و در این راستا مجلس کمک حال دولت خواهد بود.

وی با بیان اینکه پزشکیان در انتخاب کابینه سلایق مختلف را در نظر گرفته است، یادآور شد: مجلس هم در حکمرانی این نکته را مدنظر قرار داده و بی‌تردید پاسخی مثبت به این مساله خواهد داد. البته در بررسی وزرا مسئولیت رئیس جمهور و مجلس است که به صورت جزئی آنها را مورد بررسی قرار دهند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متشرع، پاکدستی، تخصص، وابسته نبودن به اصحاب سیاسی، امید به آینده، امین بودن، صادق بودن، از بن دندان پایبند به نظام بودن از ویژگی‌هایی بود که رهبر انقلاب در انتخاب وزرا بر آن تأکید داشتند و در بررسی وزرا با دقت به مسائلی که رهبر انقلاب عنوان کردند تأکید ویژه‌ای شد.

متفکر آزاد ادامه داد: ما به جناحی سیاسی رأی نمی‌دهیم بلکه به کارآمد بودن و اعتقاد از بن دندان به نظام داشتن وزرا رأی خواهیم داد. اصول بسیاری در بررسی وزرای پیش‌بینی شده مطرح و دفاع کردن از آنها یعنی حرکت به سوی آینده است.

سیاست‌گذاری دولت چهاردهم وفاق ملی و پیشگیری از فقر است

وی با اشاره به سیاست‌گذاری بر مبنای وفاق ملی و پیشگیری از فقر در دولت چهاردهم، گفت: این مسائل موضوعاتی است که در سال‌های مختلف بیان شده و در دولت آیت الله رئیسی اقدامات مثبتی رخ داد و امید است دولت چهاردهم آن را ادامه دهد. بر همین اساس باید دولت با سرعت و شتاب مشغول کارهای اساسی شود و هر کدام از وزرا که به حاشیه برود دیگر فرصتی برای اصلاح نخواهد بود.

متفکر آزاد ادامه داد: توقع داریم وعده‌ها و قول‌های داده شده فراموش نشود، نقدهای مردم مورد توجه قرار گیرد و به آخرت‌اندیشی فکر کنیم. اگر امروز مردم برای حل مشکلات به ما رجوع می‌کنند باید دیده شوند و در برنامه هفتم پیشرفت و سایر برنامه‌ها حل مشکلات آنها دیده شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس خاطرنشان کرد: از وفاق ملی توسط رئیس جمهور یاد شد که این وفاق ملی در همکاری دولت و مجلس است، احتمالاً در انتخاب وزرا صحبت‌هایی خواهیم داشت که آن را مبنی بر عدم همکاری نمی‌گذاریم.

نمایندگان مخالف کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

ما نباید در راستای تشکیل دولت وفاق ملی سنگ‌اندازی کنیم

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهارم خطاب به نمایندگان گفت: در مورد شخص دکتر پزشکیان خودتان از صداقت، شهامت، پاکدستی، امانتداری و وفای به عهد ایشان مطلع هستید.

رضا علیزاده افزود: در تأیید خصوصیات شخصی و اخلاقی ایشان همین بس که باعث شد مردم در اقدامی بی‌نظیر در انتخابات جواب مثبت به ایشان دادند و ما افتخار می‌کنیم که امروز در خدمت رئیس جمهوری امین، پاکدست و امانتدار هستیم و جا دارد از آقای پزشکیان به خاطر مواضع انقلابی‌شان در مراسم تنفیذ و تحلیف تشکر کنم.

وی در خصوص موافقت با برنامه‌های دکتر پزشکیان به چند مورد اشاره کرد و گفت: دلیل عمده موافقت من تشکیل دولت وفاق ملی است، اتفاقی که بعد از چند دهه در کشور رخ می‌دهد و ما باید قدردان این حرکت باشیم.

نماینده مردم ورزقان در مجلس ادامه داد: چند دهه است که هیچکس نخواسته زیر بار این اقدام برود و هزینه آن را پرداخت کند اما دکتر پزشکیان با تشکیل دولت وفاق ملی و معرفی این کابینه، هزینه سنگینی را پرداخت کرده و پرداخت هم می‌کند.

علیزاده عنوان کرد: اگر مجلس دنبال این بود که وفاق ملی در کشور اتفاق بیفتد، بنابراین اکنون باید همراهی کند ما به بهانه‌های کوچک نباید در راستای تشکیل دولت وفاق ملی سنگ اندازی کنیم.

وی تصریح کرد: بدنه جامعه ما امروز باید فشار روانی را از روی دولت بردارد. من متوجه هستم که آقای رئیس جمهور اکنون در چه شرایطی تحت فشار قرار دارد.

نماینده مردم ورزقان در مجلس بیان کرد: مخالفی که قبل از من صحبت کرد مواردی را اشاره کرد. این فشار در حوزه‌های مختلف بر دوش دکتر پزشکیان سنگینی می‌کند. من از عموم جامعه می‌خواهم انصاف به خرج بدهند.

مملکت را سلیقه‌ای نمی‌توان اداره کرد

علیزاده خاطرنشان کرد: از نکات مهم برنامه‌های دکتر پزشکیان تاکید ایشان بر رعایت قانون است. همانطور که در صحبت‌هایشان در زمان انتخابات هم تاکید داشتند اکنون هم با انتخاب وزرای پیشنهادی تاکید می‌کنند که باید میثاق ما قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه باشد.

وی گفت: این بسیار مهم است اتفاقی که در کشور می‌افتد می‌تواند بعد از چند دهه وضعیت کشور را سر و سامان بدهد، سلیقه‌ای که نمی‌توان مملکت را اداره کرد.

علیزاده یادآور شد: تاکید دکتر پزشکیان بر گشایش‌های بین‌المللی با رعایت عزت، حکمت و مصلحت اقدام بسیار خوب و درستی است که امید است اتفاق بیفتد و ما شاهد برون رفت از بن‌بست فعلی باشیم که در اقتصاد ما رخ داده است.

وی افزود: در برنامه‌های آقای پزشکیان بر مواردی از جمله مبارزه با فساد، عدالت محوری، هوشمندسازی دولت، سیاست‌گذاری مبنی بر اطلاعات و روش‌های علمی و کارشناسی، اولویت دادن به منافع مردم در مقابل جناحی و گروهی رفتار کردن، استفاده از کارشناسان توانمند بدون توجه به دیدگاه سیاسی آنها تاکید شده است.

نماینده مردم ورزقان در مجلس اظهار کرد: همچنین تاکید ایشان بر توانمندسازی مردم جامعه، تاکید بر بهینه‌سازی مصرف انرژی است که اکنون در این خصوص با بحران مواجه هستیم بر روی این مساله چندان اندیشیده و تدبیر نشده است و اگر اکنون بر این مساله تدبیر نکنیم شاید تا سه، چهار سال آینده شدیدترین بحران را در حوزه ناترازی‌های انرژی به ویژه گاز داشته باشیم. رئیس جمهور در تمام برنامه‌های خود بر بهینه سازی و فکری برای این ناترازی تاکید دارد.

علیزاده با اشاره به جلوگیری از مهاجرت نخبگان با صدور خدمات فنی مهندسی افزود: همه برنامه‌های دکتر پزشکیان حول این محور است که ما از مهاجرت نخبگان جلوگیری کنیم. تاکید وی همواره بر کارآمد سازی دولت، توانمندسازی توده‌های مردم و نهایتاً تشکیل دولت وفاق ملی و ایجاد وفاق و اجماع همگانی در جامعه است و باعث شده بنده امروز به عنوان موافق کلیات برنامه‌های دولت چهاردهم در خدمتتان باشم اما این دلیل نمی‌شود که ما در جزئیات و در مواردی در حوزه وزرای پیشنهادی حرفی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: جای بحث و انتقاد هم وجود دارد اما بیایید و کلیات را پشتیبانی کنیم و در سطح جامعه علامت مثبت بدهیم که ما هم به دنبال تشکیل دولت وفاق ملی هستیم و انشا الله با این اقدام باعث توفیقات هر چه بیشتر و روزافزون برای دولت پزشکیان خواهیم شد و برای ایشان از خداوند منان پیروزی و توفیقات روزافزون آرزومندم.

نمایندگان مخالف کلیات برنامه و وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =