• ۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
  • کد خبر: 59959
  • readingTime: ۱ دقیقه
بیمار

کارشناس برنامه سرطان مرکز بهداشت گفت: تغییرات ساده در سبک زندگی، مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند از ۴۰ درصد همه سرطان‌ها پیشگیری کند.

به گزارش ایراسین، لیلا آشوری اظهار کرد: بیماری سرطان با اینکه امروزه یکی از علت‌های اصلی و مهم مرگ و میر به شمار می‌رود و عواملی مانند ژنتیک و محیط در آن تأثیر دارد اما داشتن تغذیه اصولی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از آن دارد، یعنی اینکه عادات و الگوهای غذایی نامناسب می‌تواند در نهایت منجر به سرطان نیز شود.

وی با بیان اینکه کاهش سن بیماری سرطان بسیار نگران کننده است، افزود: این مساله نشان می‌دهد که باید تمرکز بر آموزش پیشگیری، خود مراقبتی و رعایت نکات سلامتی به جامعه هدف بایستی هدفمند و مشخص شده باشد.

آشوری گفت: افزایش وزن و چاقی، عدم تحرک کافی، تغذیه ناسالم و استعمال دخانیات از جمله عوامل مهم و افزایش دهنده در بیماری انواع سرطان‌ها بوده و لازم است در این زمینه اطلاع رسانی‌های کافی صورت بگیرد.

این مسؤول ادامه داد: همچنین استفاده بی رویه از فست فودها، سوسیس، کالباس، همبرگر و تنقلات مضر مانند چیپس، پفک، نوشابه و در مجموع عادات غذایی ناسالم از جمله عوامل مهم افزایش بروز سرطان به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر استفاده از روزافزون از مواد غذایی سالم، افزود: بسیاری از سبزیجات ضد سرطان هستند و مصرف آنها، به خصوص سبزیجات خانواده کلم (گل کلم، بروکلی)، گوجه فرنگی و هویج باعث کاهش خطر ابتلاء به برخی سرطان‌ها مانند پروستات، مثانه، معده و ریه می‌شود و همچنین مصرف حبوبات نیز خطر ابتلاء به سرطان را کاهش می‌دهد.

بر اساس گزارش ایرنا، وی خاطرنشان کرد: مغزها اعم از بادام، گردو و پسته، غلات حاوی منیزیم، سلنیوم و مس، قند و کربوهیدرات تصفیه شده نیز می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سرطان اثرگذار باشد، لذا از شهروندان می‌خواهیم به نکات بهداشتی پزشکان به خوبی دقت کنند تا به این بیماری گرفتار نشوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =