به گزارش ایراسین، ناترازی تولید و مصرف برق به گفته مسؤولان صنعت برق استان همدان همچنان ادامه دارد به طوری که در برخی مواقع برای جبران کسری تولید، چارهای به غیر از اعمال خاموشیها باقی نمیماند.
روند مصرف برق بیانگر آن است که هرچه دمای هوا گرمتر شود میزان مصرف برق هم افزایش مییابد و افزایش مصرف برق به معنای افزایش پیک مصرف و ناترازی تولید و مصرف برق است.
تغییرات شرایط آب و هوایی، افزایش دما، امواج گرما و خشکسالی و به دنبال آن استفاده روزافزون و پرشتاب از وسایل خنککننده، هر سال میزان مصرف برق را به طور محسوس افزایش میدهد با این حال در این شرایط اگر هر خانواده نسبت به خاموش کردن حتی یک لامپ اقدام کند در مجموع این امکان فراهم میشود تا پایداری جریان برق تداوم یابد.
از سوی دیگر ارزان بودن میزان انرژی برق و ناترازی آن با هزینههای تولید، امکان توسعه زیرساختها، حداقل توسعه متوازن و همگن با افزایش جمعیت و میزان مصرف را سخت کرده است و در چنین شرایطی، ما راهی جز صرفه جویی نداریم. راهی ساده، قابل حصول، اما مؤثر.
در کشور ما با توجه به میزان مصرف بیرویه، ظرفیت فراوانی برای صرفه جویی وجود دارد، ظرفیتی که شاید معادل میزان انرژی لازم برای رشد اقتصادی نباشد اما بخش مهمی از این نیاز را میتواند تأمین کند.
ترویج فرهنگ صرفه جویی مصرف انرژی در خانوادهها باید نهادینه شود، این مساله در کنار کاهش ناترازی ها و کمک به پایداری شبکه، هزینههای خانوار را نیز کم میکند و حتی موجب گرفتن پاداش میشود.
مدیران صنعت برق با راهاندازی پویش «با انرژی» و در نظر گرفتن پاداشهایی همچون ۳۰۰ دستگاه خودرو و هدایای ارزشمند نقدی به دنبال ترغیب مشترکان برای صرفه جویی در مصرف برق هستند.
وزارت نیرو از سال گذشته با تدوین ۱۸۰ برنامه عملیاتی خود را برای ورود به این روزها آماده کرده بود، علاوه بر آن با هدف نهادینهسازی فرهنگ مصرف بهینه در سمت مصرفکنندگان، نسبت به طراحی مشوقهایی که مردم را بیشتر به رعایت مصرف تشویق کنند کرد.
بر همین اساس سال جاری نیز پاداشهای صرفهجویی در نظر گرفته شده برای سال گذشته تداوم یافت، در این پاداش مردم به هر میزان صرفهجویی میکردند، به ازای هر کیلو وات ساعت صرفهجویی تا ۲ هزار تومان پاداش دریافت میکنند.
علاوه برای پاداشها، وزارت نیرو و شرکت مدیریت تولید، توزیع و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) اعلام کردند ۸۰ میلیون جایزه هم به مشترکان خواهند داد، در پویش «با انرژی» مشترکان میتوانند از جوایز آن شامل ۳۰۰ دستگاه خودرو، کمک خرید لوازمخانگی، کمک خرید لوازم الکترونیکی و اینترنت برخوردار شوند.
پاداش مدیریت مصرف در سال جاری برای همه مناطق تا نصف الگو، با نرخ ۲ هزار تومان بهازای هر کیلوواتساعت کاهش مصرف و بیش از نصف الگو تا الگو با نرخ یکهزار و ۵۰۰ تومان بهازای هر کیلوواتساعت کاهش مصرف پاداش برای مشترکان محاسبه میشود.
شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از مشترکان درخواست کرده با رعایت دمای آسایش و عدم استفاده از کولرهای گازی و استفاده از دور کند کولرهای آبی و خودداری از استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات گرم روز، صنعت برق را در خدمترسانی بهتر یاری کنند. از سوی دیگر شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از مشترکان درخواست کرده با رعایت دمای آسایش و عدم استفاده از کولرهای گازی و استفاده از دور کند کولرهای آبی و خودداری از استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات گرم روز، صنعت برق را در خدمترسانی بهتر یاری کنند.
علاوه بر این استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف در ساعتهای اوج مصرف، استفاده از وسایل برقی با بهرهوری مصرف کم، استفاده بیشتر از نور خورشید و خارج کردن دوشاخ وسایل برقی بی استفاده از پریز برق، راهکارهای دیگری برای کاهش مصرف برق است.
اعمال روشهای مدیریت مصرف علاوه بر آنکه کمک مهمی در پایداری شبکه برق است، نقش مهمی در کاهش سبد هزینه خانوار دارد زیرا هرچه مصرف کمتر باشد، هزینه جانبی هم کمتر خواهد بود.
مردم میتوانند بدون آنکه از رفاه خود کم کنند، با اعمال روشهای ساده با مدیریت مصرف انرژی به گذر از این شرایط بحرانی کمک کنند.
مشترکان میتوانند با کاهش یک درجهای دمای سیستمهای سرمایشی تا سه در صد در میزان مصرف انرژی صرفه جویی کنند. همچنین با خاموش کردن روشناییهای غیرضروری تا ۱۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی کنند که این میزان کمک بزرگی در این شرایط خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان همچنین میگوید با اجرای طرحهای پاداش مصرف بهینه، ۲۸۰ هزار مشترک برق استان معادل نزدیک به ۴۰ درصد از مشترکان، مشمول دریافت پاداش صرفهجویی و مصرف بهینه شدهاند.
امسال با اجرای پویش «با انرژی» و ارائه جوایز ارزنده از جمله ۳۰۰ خودرو، به مشترکانی که مصارف خود را کاهش دادند همچون ۲ سال گذشته پاداش صرفه جویی پرداخت خواهد شد.
علی سهرابی بیدار اظهار کرد: امسال با اجرای پویش «با انرژی» و ارائه جوایز ارزنده از جمله ۳۰۰ خودرو، به مشترکانی که مصارف خود را کاهش دادند همچون ۲ سال گذشته پاداش صرفه جویی پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در طرح امسال مشترکانی که مصرف برق خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داده باشند، مشمول دریافت پاداش صرفه جویی میشوند، گفت: مشترکان برق استان همدان که در ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند در قرعه کشی هرماه یک دستگاه خودرو برای مشترکان همدانی، شرکت داده خواهند شد.
صرفه جویی در مصرف، کلیدواژه پایداری شبکه برق
هم اینک نیاز برق استان همدان با احتساب صنایع پر مصرف (صنعت سیمان) در محدوده برق باختر، بیش از یک هزار و ۳۰ مگاوات است که پیک مصرف در روزهای اوج مصرف تابستان به ۸۳۰ مگاوات رسیده است.
ادارات موظف به کاهش ۳۰ درصدی برق هستند
سهرابی بیدار تصریح کرد: هم اینک نیاز برق استان همدان با احتساب صنایع پر مصرف (صنعت سیمان) در محدوده برق باختر، بیش از یک هزار و ۳اید۰ مگاوات است که پیک مصرف در روزهای اوج مصرف تابستان به ۸۳۰ مگاوات رسیده است.
وی تاکید کرد: ۵۰ روز از تابستان امسال را در روزهای سخت پرمصرف سپری کردهایم و تلاش داریم با همه توان برق مورد نیاز مشترکان را تأمین کنیم.
سهرابی بیدار همچنین اظهار کرد: برای بخشهای مختلف صنعت و کشاورزی با توجه به تکالیف عرضه شده، برنامه مدیریت مصرف اعمال شده است و طرحهای تشویقی برای کاهش مصرف برق آنها را در نظر گرفتهایم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان افزود: در بخش اداری نیز ادارات موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف در ساعات اداری و کاهش ۷۰ درصدی در ساعات غیر اداری هستند.
سهرابی بیدار افزود: در بخش خانگی نیز تذکراتی به مشترکان پرمصرف داده شده است اما در مجموع مردم همکاری خوبی با ما داشتند که مورد تشویق قرار میگیرند، همچنین پویش «با انرژی» از ابتدای اردیبهشت امسال راهاندازی شده است که شاهد همکاری خوبی از سوی مردم برای کاهش مصرف برق بودهایم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق همدان با بیان اینکه رسانهها نقش پررنگی در ترغیب مردم برای اصلاح الگو و مصرف بهینه برق دارند، گفت: شبکه برقرسانی استان به سمت هوشمندسازی توسعه پیدا میکند و مردم میتوانند از طریق سامانه برق من و تلفن ۱۲۱ با ما در ارتباط باشند.
سهرابی بیدار تاکید کرد: حفظ و صیانت از حقوق مشترکان، پیمانکاران و شهروندان اهمیت زیادی برای ما دارد و به دنبال تأمین حقوق این افراد هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهار کرد: هوشمندسازی یکی از روشهای افزایش ایمنی تأسیسات برقرسانی است و تلاش داریم شعار «مشتری هوشمند، شرکت هوشمند و شبکه هوشمند» را تحقق بخشیم.
سهرابی بیدار تصریح کرد: تلاش داریم مردم از طریق روشهای مختلف غیرحضوری و بهرهگیری از سامانه "برق من" خدمات مورد نیاز در بخشهای مختلف شبکه توزیع نیروی برق را دریافت کنند.
وی اظهار کرد: تاکنون ۲۵۵ کیلومتر شبکه جدید برای فروش برق و هشت هزار و ۸۹۰ دستگاه چراغ روشنایی جدید با چراغ کم مصرف جایگزین شده است.
به هر حال در شرایطی که تولید انرژی به سختی رقم میخورد و در این زمینه ناترازی وجود دارد، مردم باید با دنبال کردن فرهنگ مصرف بهینه، نقش کلیدی در حفظ سرمایههای ملی ایفا کنند.
بر اساس گزارش ایرنا، مشترکان میتوانند با پیوستن به پویش «با انرژی» و انجام اقدامهای قید شده در آن علاوه بر رایگان شده قبض برق خود و بهره مندی از جوایز به پایداری شبکه برق در استان همدان و کشور کمک بزرگی داشته باشند.
ارسال نظر