• ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
  • کد خبر: 60221
  • readingTime: ۲ دقیقه
مسئولیت اجتماعی

کارشناس فقه و حقوق گفت: اگر مسئولیت‌های اجتماعی خود را به عنوان یک انسان و یک شهروند در دنیا و جامعه به نحو مطلوب انجام دهیم در حقیقت نهی از منکر کرده‌ایم.

به گزارش ایراسین، میثم سالمی دکترای فقه و حقوق در کارگاهی با عنوان «مفهوم امروزی امر به معروف و نهی از منکر تحت عنوان مسئولیت اجتماعی» اظهار کرد: امر به معروف در دین اسلام، امر به امور پسندیده است که همان عمل به مسئولیت‌های اجتماعی است. در حقیقت آنچه با عنوان آموزش شهروندی در سایر کشورها رواج دارد مصداق بارز امر به معروف دین اسلام است. در مقابل آن نهی از منکر نهی از امور ناپسند است و اگر مسئولیت‌های اجتماعی خود را به عنوان یک انسان و یک شهروند در دنیا و جامعه به نحو مطلوب انجام دهیم در حقیقت نهی از منکر کرده‌ایم.

وی با اشاره به رسالت و وظیفه سنگین مربیان کانون پرورش فکری تاکید کرد: کار شما به عنوان متولی آموزش به کودکان از آن جهت حائز اهمیت است که باید به کودکان و نوجوانان تفاوت بین رفتار و شخصی که آن را انجام می‌دهد را تبیین کنید و به او بیاموزید که رفتار ناپسند یک شخص را به تمام افراد آن دسته از جامعه نسبت ندهد و اتفاقاً در برابر رفتار ناپسند واکنش نشان دهد و بی‌تفاوت نباشد. چرا که اگر انسان نسبت به رفتارهای اجتماعی بی‌تفاوت شود منکرات در جامعه افزایش می‌یابد.

این کارشناس با تعریف دین و سیاست، هر دو را تکمیل کننده زندگی اجتماعی دانست و گفت: دین به بایدها و نبایدهای انسانی می‌پردازد و سیاست به باید و نبایدهای اجتماعی و این دو مکمل یکدیگر در داشتن یک جامعه سالم هستند و ما در ایران این دو را در کنار هم داریم.

سالمی با اشاره به اساس مسئولیت اجتماعی که بر پایه کلیدواژه دوست داشتن انسان‌ها است خاطرنشان کرد: مهمترین ابزار برای پرورش فکر دوست داشتن انسان‌ها و مسئولیت اجتماعی است و این مهم محقق نمی‌شود مگر اینکه ما متولیان حوزه آموزش به کودکان و نوجوانان مواردی را مد نظر داشته باشیم. این موارد عبارتند از ارتباط مؤثر بین مربی و متربی، شناخت خود و نیازهای خود و رفع مشکلات رفتاری خود، مهارت گوش کردن مؤثر، کشف رفتار درست، ترویج قدرشناسی و تشکر، نظم و صداقت در کار، یافتن معروف‌ها و منکرها.

وی در پایان با اشاره به کتاب «فرضیه خوشبختی» نوشته جاناتان هایت به بیان مصداق معروف و منکر پرداخت و گفت: در این کتاب از فیل با عنوان امیال و منکر و از فیل‌بان با عنوان عقل و معروف یاد شده است و در این کتاب به این مهم می‌پردازد که چطور باید فیل‌بان مهارت‌های مختلف را یاد بگیرد تا بتواند فیل را با آن عظمت و زوری که دارد مهار کند و در اختیار خود بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =