به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: برای نخستین بار در کشور ثبات قیمت بازار گوشت قرمز ناشی از وضعیت جمعیت دام زنده، رشد جمعیت دام مولد و مدیریت تأمین و توزیع و قیمتگذاری گوشت وارداتی است.
رئیس شورای تأمین دام کشور اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون به دلیل برگزاری اعیاد مختلف همچون نوروز، ماه مبارک رمضان، ماه محرم و صفر و اربعین حسینی با پیک مصرف گوشت قرمز روبهرو بودیم، این درحالیست که گوشت قرمز موکبهای اربعین در داخل عراق را نیز تأمین کردیم.
به گفته وی، با مدیریت خوب بازار شاهد افزایش قیمت چندانی در دام زنده و گوشت قرمز نبودیم و تقریباً بازار با ثبات روبهرو بوده است.
پوریان، علت اصلی مدیریت بازار گوشت را تأمین متنوع این محصول از بازارهای مختلف جهانی از جمله برزیل، استرالیا، رومانی، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی و آسیای میانه با قیمتهای مختلف و مناسب دانست و تصریحکرد: طبق آمارها جمعیت دام سبک زنده کشور نزدیکبه ۷۰ میلیون رأس و جمعیت دام مولد کشور بین ۴۷ تا ۴۸ میلیون رأس است.
وی با بیان اینکه میانگین قیمت هر کیلو دام زنده سبک حدود ۲۷۰ هزار تومان و دام سنگین بین ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان است، گفت: همچنین هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد با قیمت ۳۰۰ هزار تومان و گوشتهای گرم با قیمتهایی بین ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار تومان در بازار توزیع میشود.
رئیس شورای تأمین دام کشور اظهار داشت: با توجه به نرخ دام زنده سبک و سنگین در کشور، قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی حدود ۵۰۰ تا ۵۳۰ هزار تومان است و نباید بیش از این قیمت در بازار عرضه شود.
وی وضعیت دام مولد کشور را مطلوب دانست و افزود: با ورود به پاییز مجدد مصرف اندکی افزایش مییابد که معتقدیم با ادامه همین روند مدیریت بازار میتوانیم گوشت را با قیمت مناسب تأمین و عرضه کنیم.
به گزارش ایرنا، آمارها نشان میدهد که نیاز سالیانه کشور به انواع گوشت قرمز نزدیک به ۹۵۰ هزار تن تا یک میلیون تن است که بخش عمده آن در داخل کشور تولید و کسری آن هر ساله از محل واردات تأمین میشود.
ارسال نظر