به گزارش ایراسین، حسین بیانی اظهار کرد: نکسترا یک شتابدهنده است که تیمهای دارای ایدههای نوآورانه و سود ده را در ۵ حوزه «اینترنت اشیا»، «شهر هوشمند»، «امنیت سایبری»، «فناوریهای ارتباطاتی و مخابراتی» و «بلاکچین» ارزیابی میکند و در صورت تأیید این مرکز تلاش میکند تا امکاناتی را فراهم کند که تیمها بتوانند مدل کسب و کاری خود را داشته باشند، بازاریابی کنند، مشاوره فنی و کسبوکاری خود را دریافت کنند و دفتر و فضای کار مناسب داشته باشند.
وی یکی از مشکلات سند ملی هوش مصنوعی را اجرایی کردن آن دانست و افزود: مسائل جذابی در این سند مطرح شده، ولی اینکه چگونه میتوان به چشم اندازهای این سند رسید، به آن اشارهای ندارد.
بیانی، مشخص نبودن زیر ساختهای لازم برای رسیدن به اهداف و مأموریتها را از دیگر چالشهای این سند نام برد و ادامه داد: از سوی دیگر در این سند بر ایجاد یک اگزافلاپس زیر ساخت پردازشی برای اجرای پروژههای کلان و پیشران تاکید شده است، ولی مشخص نیست این زیر ساخت چگونه قرار است تأمین شود؛ چرا که در حال حاضر ما تحریم هستیم و اگر این زیر ساخت از شرکتهای خارجی تأمین شود، قرار است به چه کسانی سرویس داده شود و اگر شرکتهای خارجی از ارائه سرویس به ما امتناع کنند، تکلیف توسعه این زیر ساختها چه میشود؟
بیانی خاطر نشان کرد: اینکه در کشور سندی در هوش مصنوعی داریم، خوب و بسیار راضی کننده است، ولی باید هر چه سریعتر این سند وارد بازنگری اساتید و صاحب نظران شود و کمک کنند گامهای اجرایی را برای این سند برداریم. اینکه تنها ما در حوزه علم و فناوری هوش مصنوعی پیشتاز شویم، خیلی مشکلات ما را مرتفع نخواهد کرد.
مدیر مرکز نوآوری نکسترا با طرح این سوالات که در متن سند چه فکری درباره کسب و کارها شده است و یا برای هزینههای آنچه تدابیری اندیشیده شده است، خاطر نشان کرد: اینها سوالات اساسی ما درباره این سند است و هم اکنون زمان این است که بر روی این سند تمرکز کرد و این سند بازنگری و بازنویسی شود.
بیانی با بیان اینکه سند تدوین شده در هوش مصنوعی نمیتواند سند برنامه کشور در این حوزه باشد، گفت: من حتی این برداشت را نداشتم که این سند یک برنامه اجرایی کلان در این حوزه باشد و بیشتر یک نگاه و توصیههای قشنگ، بدون توجه به اینکه با توجه به زیرساختها اجرایی هست یا خیر، بوده است.
وی اضافه کرد: در این سند به حوزه توسعه موتورها و زیرساختهای پردازشی که ما در این زمینه متمرکز شدیم، تاکید شده؛ اما به شدت مشکلات زیر ساختی در کشور وجود دارد؛ چرا که هنوز موضوع حاکمیت دیتا در کشور مشخص نیست و دادهها به راحتی در اختیار پژوهشگران و محققان قرار نمیگیرد تا منجر به تولید علم و محصول شود.
بیانی اضافه کرد: از سوی دیگر زیرساختهای پردازشی بسیار محدود و با هزینههای بالا است. اینها موجب شده است که در حال حاضر کشور در حوزه زیر ساخت هوش مصنوعی چالش داشته باشد.
مدیر مرکز نوآوری نکسترا در خصوص فاصله کشور با سایر کشورها در حوزه تولید فناوری، یادآور شد: مهمترین اتفاقی که باید در این زمینه رخ دهد، این است که دادههایی وجود داشته باشد و از آنها استفاده شود تا موتور پردازشی شکل بگیرد، ولی در حال حاضر دادههایی که در این حوزه استفاده میشود Open source هستند؛ به این معنا که کشورهای دیگر دادههای خود را تگ گذاری کردند و مدلهای هوش مصنوعی و یا مدلهای شبکه عمیق را آموزش دادهاند و به صورت Open source عرضه کردند و ما این مدلها را دریافت میکنیم و از آنها استفاده میکنیم.
بر اساس گزارش ایسنا، وی اضافه کرد: کشور امارات از ۲۰ سال گذشته اقدام به جمعآوری چهره میکند، ضمن آنکه گوگل نیز با روشهایی در حال تگ زدن دادهها است و ما برای ایجاد زیر ساختی در این زمینه و برای اینکه این فرایند در کشور ایجاد شود، فکری نکردهایم و اگر بخش خصوصی وارد این حوزه شود، با چالشهایی از قبیل حریم خصوصی برخورد میکند و هنوز زیر ساختی که دادهها را جمع و روی آنها تگ گذاری کند، وجود ندارد.
ارسال نظر