• ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
  • کد خبر: 61864
  • readingTime: ۲ دقیقه
بورس

دود سرباززدن مپنا از پرداخت سود سهام عدالت و گره زدن پرداخت این سود به وصول مطالباتش از دولت، به چشم سهامداران سهام عدالت می‌رود که در این میان سازمان بورس باید کنش گری جدی تری در خصوص برخورد با این شرکت‌ها داشته باشد.

به گزارش ایراسین، اخیراً عدم پرداخت سود سهام عدالت به سهامداران توسط شرکت مپنا، حواشی زیادی را به وجود آورده است.

این در حالی است که معاون اقتصادی مالی گروه مپنا در واکنش به اظهارات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در خصوص دلیل عدم پرداخت سود سهام عدالت توسط این شرکت، وجود حجم مطالبات قابل توجهی از دولت عنوان کرده که این امر امکان پرداخت سود سهام عدالت را از گروه مپنا سلب کرده است.

«احمدرضا فراست» معاون اقتصادی مالی گروه مپنا در این زمینه تصریح کرد: مپنا امروز بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان طلب حسابرسی شده از کارفرمایان دولتی دارد و طی مکاتبات متعدد با مبادی ذیربط آمادگی خود را برای تسویه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت از محل مطالبات، سهام و یا دارایی‌های غیرنقدی اعلام نموده است، با این حال تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است.

واریز مرحله سوم سود سهام عدالت معطل ۵۰۰ میلیارد تومان

اخیراً جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در گفت‌وگویی با اشاره به آخرین جزئیات واریز سود سهام عدالت اعلام کرده بود: الباقی سود سهام عدالت از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تسویه شده و تنها شرکت مپنا برای عملکرد سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد که تاکنون پرداخت نشده است.

او به این موضوع هم اشاره کرده بود که در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

جعفری همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که سود سهام عدالت واریز می‌شود یا باید همچنان منتظر مپنا بود، توضیح داد: در این خصوص شورای عالی بورس تصمیم گیری می‌کند. البته جعفری به این موضوع هم اشاره کرد که پرداخت نشدن سود سهام از سوی شرکت «مپنا» به دلیل دریافت نشدن مطالبات مپنا از مجموعه وزارت نیرو بوده است.

نکته‌ی اولی که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که اگر زور شرکت بزرگی مثل مپنا به وزارت نیرو نمی‌رسد که طلب خود را وصول کند، نباید سهامداران عدالت را که از قشر ضعیف یا متوسط جامعه به لحاظ درآمدی هستند، وجه‌المصالحه قرار دهد و پرداخت رقم ناچیز ۵۰۰ میلیارد تومانی به اقشار ضعیف را به دریافت طلب ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی از از این وزارت خانه مشروط کند.

اگر چه مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در این باره از ۵ بار مکاتبه سپرده‌گذاری مرکزی با شرکت مپنا برای واریز سود سهام عدالت خبر داده و گفته است، ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم سهام عدالت لنگ سهم ۵۰۰ میلیارد تومانی مپنا هست که به سهامداران پرداخت شود. اما نکته قابل توجه انفعال سازمان بورس و به نوعی مماشات با شرکت‌های متخلف و صرف اتکا به تذکر است. انتظار سهامداران سهام عدالت این است که سازمان بورس از ظرفیت‌ها و ابزارهای نظارتی خود در جهت وصول حق سهامداران استفاده کند.

طبق بررسی‌های خبرنگار تسنیم، در چنین شرایطی که شرکتی از پرداخت تعهدات خود سر باز می‌زند، سازمان بورس می‌تواند به کمیته تخلفات از شرکت مذکور شکایت کند. همچنین طبق دستور عمل کمیته انضباطی و تخلفات سازمان بورس و اوراق بهادار، در این شرایط این کمیته در صورت اثبات تخلف شرکت مذکور، برای اعضای هیئت مدیره این شرکت‌ها می‌تواند جریمه نقدی قابل توجهی (تا ۵۰۰ میلیون تومان) لحاظ کند.

بر اساس گزارش تسنیم، لازم به ذکر است در صورت تکرار و احراز مجدد تخلف شرکت‌ها، صلب صلاحیت از اعضای هیدت مدیره و احکام تعلیق آن‌ها تا مدت زمان‌های معین نیز می‌تواند در حکم کمیته تخلفات بیاید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =