به گزارش ایراسین، عباس عظیمی با بیان اینکه فعالیت کارخانجات تولید مقاطع فولادی با ظرفیت محدود روی بازار صنایع فولادی وابسته به آن از جمله ضایعات آهن هم تأثیر گذاشته است و تولیدکنندگان و سایر فعالان این صنعت منتظر از سرگیری صادرات هستن، اظهار کرد: حتی نوسان قیمت دلار هم تأثیر چندانی روی بازار صنایع فولادی ندارد.
وی ادامه داد: در اغلب موارد افزایش قیمت دلار به صورت مستقیم در بازار فولاد و به تبع آن در بازار ضایعات آهن تأثیر میگذارد اما اکنون شرایط متفاوت است و این بازار از قیمت دلار هم متأثر نیست.
وی تصریح کرد: در زمان حاضر، تولید مقاطع فولادی بیشتر از مصرف داخلی آن بوده و ممنوعیت صادرات هم موجب شده است تا بازار فولاد از قیمت دلار تأثیر نپذیرد و یک رکود نسبی بر بازار حاکم باشد.
مدیرعامل شرکت آراز فولاد رونیکا با بیان اینکه اکنون موانعی برای صادرات شمش فولادی به افغانستان، پاکستان و کردستان عراق وجود دارد، بیان کرد: این بازارها در اختیار صادرکنندگان کشورهای منطقه قرار گرفته و علاوه بر آن فروش و تولید مقاطع فولادی را هم در کشورمان کاهش داده است.
وی با بیان اینکه کاهش تولید مقاطع فولادی روی بازار شمش و ضایعات هم تأثیر گذاشته است، بیان کرد: افزایش جزئی قیمتها پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل هم حالت حباب داشت و بازار فولاد در عمل به این رویدادهای سیاسی واکنش نشان نداد.
عظیمی با تاکید بر اینکه بازار ضایعات آهن به صورت مستقیم از بازار مقاطع فولادی تأثیر میپذیرد، توضیح داد: در تابستان که مشکل برق وجود داشت، بازار فولاد و ضایعات با ثبات نسبی همراه شد و پس از آن هم توقف صادرات مقاطع فولادی روی بازار اثر گذاشت.
وی ابراز امیدواری کرد که طی ماههای آینده و با توجه به کاهش مصرف داخلی به دلیل قرار گرفتن در فصل سرما، صادرات مقاطع فولادی از سر گرفته شود و بازار فولاد رونق بگیرد.
مدیرعامل شرکت آراز فولاد رونیکا افزود: اعمال برخی مشوقهای صادراتی و حذف ارز نیمایی برای صادرکنندگان مقاطع فولادی میتواند طی ماههای آینده بازار پررونقی را برای صنعت فولاد به ارمغان بیاورد.
وی ادامه داد: اکنون تمام کارخانجات فولادی به ویژه واحدهای تولید مقاطع با حداقل ظرفیت کار میکنند زیرا محصول آنان خریدار ندارد و مسئولان باید برای این موضوع چارهاندیشی کنند که از سرگیری صادرات یکی از اصلیترین راهکارهاست.
عظیمی بزرگترین مصرفکننده ضایعات آهن را واحدهای فولادسازی دانست و این را هم بیان کرد: عمده مصرف واحدهای ریختهگری ضایعات روغنی و مرغوب به شمار میرود و بر همین اساس بازار ضایعات آهن تا حد زیادی به حجم تولید مقاطع فولادی وابسته است.
ارسال نظر