به گزارش ایراسین، عبدالرضا پازوکی اظهار کرد: هوش مصنوعی در حوزه درمان و پیشگیری کاربرد زیادی دارد و میتوانیم با بهره گیری از این علم که به خطاهای پزشکی نیز کمک میکند، استفاده بهینه کنیم.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در تشخیص سرطانها نیز قابلیت زیادی دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال ۹۳ درصد تشخیص سرطان سینه با هوش مصنوعی قابل شناسایی است و در آیندهای نزدیک نیز این فناوری میتواند در بخش رادیولوژی تأثیرگذار بوده و بیماریها را با دقت نشان دهد.
ایران سومین کشور از نظر ضریب هوشی
وی با اشاره به اینکه ایران سومین کشور از نظر ضریب هوشی بعد از کشور کره و چین قرار دارد، تصریح کرد: ایرانیان میتوانند استفاده بهینه از هوش مصنوعی را در علم پزشکی داشته باشند.
پازوکی از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی را استفاده از آن به عنوان دستیار پزشک در جراحیها، سونوگرافی و غیره بیان کرد و گفت: عدالت در سلامت و دسترسی همه به خدمات بهداشت و درمانی از دیگر کاربردهای این فناوری است و در مناطق کم برخوردار میتوان برای غربالگری بیماریها از آن استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به برگزاری کنگره بین المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت در ۱۰ دی ماه اشاره کرد و افزود: ۱۵ محور در با محوریت هوش مصنوعی در بهداشت و درمان در این کنگره مورد بحث و تبادل نظر پزشکان قرار میگیرد.
پازوکی گفت: این کنگره بین المللی دارای ۳۰ سخنران خارجی خواهد بود و در حاشیه آن نمایشگاه جانبی نیز برگزار میشود.
وی ادامه داد: بسیاری از مطالب در هوش مصنوعی مبتنی بر شواهد علمی نیست و لازم است مسیری طی شود تا اعتبارات از بتوان از اطلاعات به دست آمده از آن به صورت کاربردی خصوصاً در حوزه سلامت استفاده کنیم. به همین دلیل نیز همواره از هوش مصنوعی به عنوان دستیار یا همکار پزشک نام برده میشود و نهایتاً این پزشک است که بر مبنای آن اطلاعات باید تصمیم بگیرد.
پازوکی تصریح کرد: این موضوع خطری جدی است که مردم تنها با اتکا به اطلاعات هوش مصنوعی برای سلامت خود اقدام کنند و تصمیم بگیرند؛ چراکه بسیاری از اشتباهات کنونی ناشی از مراجعه صرف به گوگل و استفاده از هوش مصنوعی برای درمان است. این در حالیست که تشخیص و درمان قطعاً نیازمند متخصص باتجربه است تا بتواند مسیر صحیح درمان را برای فرد روشن کند. در این راستا نقش رسانهها برای آگاهی مردم در استفاده از هوش مصنوعی بسیار مهم است.
ارسال نظر