معدن

شرکت‌های فعال در حوزه معدن در داخل و خارج از کشور ماه‌های متفاوتی را سپری می‌کنند. روند سودآوری تعدادی از آنها مثبت است و در ماه‌های گذشته به سود بالاتری رسیده‌اند و در مقابل چالش‌های مهمی مانند افت قیمت بعضی از محصولات، سودآوری تعدادی از شرکت‌های فعال حوزه معدن را با اختلال مواجه کرده‌ است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شرکت‌های معدنی جهان در سال ۲۰۲۴ از نظر سودآوری در شرایط متفاوتی قرار داشتند. تعدادی از آنها به دلیل افت قیمت محصولات در بازارهای جهانی سطح تولیدات خود را کاهش دادند و در طرف مقابل بعضی از معادن مانند تولیدکنندگان مس با توجه به رشد درآمدها، متأثر از افزایش قیمت مس مجبور به افزایش دستمزد کارگران شدند. بررسی تعدادی از شرکت‌های معدنی داخلی نیز نشان می‌دهد شرایط متفاوتی را در ماه‌های گذشته تجربه کرده‌اند.

کدما نماد شرکت معدنی دماوند و فعال در زمینه استخراج و فرآوری مواد معدنی با ارزش بازار حدود ۱ هزار میلیارد تومان در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نزدیک به ۲ برابر سود خالص بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشت. کدما در ۶ ماه اول ۱۴۰۲ به سود خالص ۹ میلیارد تومانی رسید، این عدد در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ به فاصله کمی تا ۱۸ میلیارد تومان افزایش یافت. روند سود خالص این شرکت در ۶ فصل اخیر به قرار نمودار زیر است:

دست پر شرکت‌های معدنی از ۶ ماه اول ۱۴۰۳

سود خالص کدما در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به تابستان ۱۴۰۲ حدود ۱۸۰ درصد افزایش یافت. فزر یکی دیگر از فعالان بزرگ در حوزه معادن است. فزر نماد شرکت پویا زرکان آق دره فعال در زمینه اجرای فعالیت‌های جامع معدنی از اکتشاف تا عرضه محصولات است و در بخش‌های مختلف حوزه معادن فعالیت می‌کنند. ارزش بازار فزر نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد تومان است. سود خالص این شرکت از ۱۹۳ میلیارد تومان در ۶ ماه اول ۱۴۰۲ به ۲۹۲ میلیارد تومان در ۶ ماه اول سال جاری رسید. روند سود خالص این شرکت در ۶ فصل اخیر به صورت نمودار زیر است:

دست پر شرکت‌های معدنی از ۶ ماه اول ۱۴۰۳

سود خالص فزر در زمستان ۱۴۰۲ افت سنگینی به ثبت رساند ولی سود بهار و تابستان ۱۴۰۳ هر دو بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود. انتظار می‌رود این روند صعودی برای پاییز سال ۱۴۰۳ نیز ادامه دار باشد. فزر در پاییز ۱۴۰۲ به سود خالص ۲۲۰۴ میلیارد تومانی رسید. بسیاری از فعالان حوزه معدن در سال جاری سودآوری بالایی به ثبت رسانده‌اند ولی چالش‌های داخلی و خارجی سودآوری تعدادی از تولیدکنندگان این گروه را کاهش داد. برای مثال سود خالص کمنگنز در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل حدود ۱۶ درصد کاهش یافت.

کمنگنز (معادن منگنز ایران) و فعال در حوزه اکتشاف، استخراج، تغلیظ و آرایش مواد معدنی در ۶ ماه اول سال به سود خالص ۹۰ میلیارد تومانی رسید، این عدد در مدت مشابه سال قبل ۱۰۸ میلیارد تومان بود. ارزش بازار کمنگنز نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان است. سود خالص این شرکت در ۶ فصل اخیر به قرار نمودار زیر است:

دست پر شرکت‌های معدنی از ۶ ماه اول ۱۴۰۳

سود خالص کمنگنز در تابستان ۱۴۰۳ نه تنها از تابستان ۱۴۰۲ کمتر بود، بلکه پایین‌ترین سود خالص در ۶ فصل اخیر به حساب می‌آید. با این حال آنها بهار پرسودی را سپری کردند. فعالان بخش معدن در داخل کشور نیز مانند معدن‌کاران بزرگ جهانی شرایط متفاوتی دارند ولی در مجموع روند سودآوری درصد بالایی از آنها مثبت است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =