سیمان

مهدی رضایتی کارشناس صنعتی سیمان درباره سودآوری گروه سیمان در مقایسه با سایر گروه‌های بازار سرمایه گفت: در صنعت سیمان نه برای همه شرکت‌ها بلکه برای بعضی از تولیدکنندگان افت تولید به دلیل محدودیت توزیع برق به ثبت رسید ولی با افزایش قیمت و کاهش عرضه اثر منفی افت تولید کمتر شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، صورت‌های مالی منتشر شده در سامانه کدال نشان می‌دهد سود خالص درصد بالایی از تولیدکنندگان داخلی به خصوص در گروه فلزات اساسی در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود. برخی از کارشناسان مدعی‌اند، محدودیت‌های توزیع برق منجر به کاهش سود خالص این شرکت‌ها شده است. در طرف مقابل سودآوری تولیدکنندگان سیمان با وجود محدودیت‌های توزیع برق در فصل تابستان روند مثبتی دارد.

بررسی صورت‌های مالی گروه سیمان نشان می‌دهد تعداد زیادی از تولیدکنندگان این گروه به سود خالص به مراتب بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته دست پیدا کرده‌اند. مهدی رضایتی کارشناس صنعت سیمان با تأیید اینکه افت تولید به دلیل قطعی برق، سودآوری گروه‌های مختلف بازار از جمله فلزات اساسی را نزولی کرد، درباره سودآوری صنعت سیمان به خبرنگار ایراسین گفت: در صنعت سیمان نه برای همه شرکت‌ها بلکه برای بعضی از تولیدکنندگان افت تولید به ثبت رسید ولی با افزایش قیمت و کاهش عرضه اثر منفی افت تولید کاهش پیدا کرد.

محدودیت‌های توزیع برق در فصل تابستان برای تعدادی از تولیدکنندگان سیمانی نیز اعمال شد، رضایتی دراین‌باره اضافه کرد: با وجود قطعی برق سودآوری صنعت سیمان مطلب بود. سود خالص بعضی از شرکت‌های فعال با جهش‌های سنگینی همراه بود. سود خالص تعدادی از تولیدکنندگان گروه سیمان در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ و ۶ ماه اول ۱۴۰۲ به قرار جدول زیر است:

نماد

سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۲ (میلیارد تومان)

سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۳ (میلیارد تومان)

سباقر

۶۸

۱۸۰

سجام

۵۶

۱۲۶

سخاش

۱۱۵

۱۹۱

سصوفی

۳۷۰

۵۹۰

ساروم

۴۵۱

۷۱۱

ساربیل

۲۸۳

۴۳۸

سهرمز

۳۸۸

۵۹۶

سخواف

(۲)

(۱)

سقاین

۹۶

۱۴۴

سشمال

۱۹۶

۲۹۰

سآبیک

۷۲۴

۹۴۵

سبجنو

۲۰۶

۲۴۰

سرود

۳۸۲

۴۲۷

سخزر

۱۳۴

۱۴۸

سفار

۱۹۶

۲۱۶

سمازن

۵۸۴

۶۳۴

ساوه

۸۱۹

۸۷۵

سبهان

۱۵۰

۱۶۰

سیلام

۷۵

۷۹

سغرب

۲۰۵

۲۱۵

سهگمت

۳۴۴

۳۵۷

سمتاز

۳۲۲

۳۳۱

اردستان

۲۹۰

۲۹۰

سفانو

۳۴۷

۳۲۸

ساروج

۳۷۵

۳۵۰

سکرما

۴۳۳

۳۹۷

سصفها

۱۴۷

۱۳۳

سلار

۳۹

۳۵

ستران

۶۲۲

۵۲۸

ساراب

۲۷۵

۲۲۶

سنیر

۸۱

۵۵

سخوز

۳۹۷

۲۶۷

سود خالص سباقر در بازه زمانی مورد بررسی بیش از ۱۶۴ درصد افزایش یافت، سود خالص سجام ۱۲۵ درصد رشد کرد و سود خالص نماد سخاش در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۷۰ درصد بالاتر بود. در مجموع سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان این گروه نسبت به بازه سال قبل افزایش یافته‌است ولی تعدادی از سیمانی‌ها نیز در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ سودآوری کمتری داشتند. برای مثال سود خالص سجو با افت نزدیک به ۲۵ درصدی همراه بود.

آیا روند مثبت سودآوری در شرکت‌های سیمانی برای فصل پاییز نیز ادامه دارد؟ رضایتی در پاسخ به این سوال گفت: سودآوری سیمانی‌ها در فصل پاییز بهتر هم می‌شود. بر اساس آمار با پایان محدودیت‌های توزیع برق تولید در شرکت‌های سیمانی افزایش یافته‌است. رضایتی دراین‌باره گفت: در فصل پاییز وضعیت تولید به رویه سابق برمی‌گردد و نرخ‌های پایه در بورس کالا افزایش همراه بود، این دو مسئله باعث می‌شود تا اغلب نمادهای گروه سیمان در فصل پاییز شرایط بهتری نسبت به تابستان داشته باشند.

رضایتی با مقایسه گروه سیمان با گروه‌های بازار سرمایه، افزود: P/E گروه سیمان به طور میانگین کمتر از ۵ واحد است و به همین دلیل این گروه شرایط بهتری نسبت به بسیاری از گروه‌های بازار سرمایه دارند. با این حال باید در نظر داشت جو حاکم بر بازار سرمایه طی ماه‌های گذشته منجر به کاهش قیمت سهام بسیاری از تولیدکنندگان سیمانی شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =