سرباره فولاد

عضو هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران گفت: در دنیا سرباره فولاد بسیار ارزشمند است و شرکت‌های فولادی می‌توانند از آن بهره‌های بسیاری داشته باشند.

به گزارش ایراسین، محمدحسن جولازاده، عضو هیأت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در پنل تخصصی سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳ کیش تحت عنوان “فناوری‌های موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز” درباره محصولات جانبی فولاد عنوان کرد: من ضایعات فولاد را به عنوان محصولات جانبی در نظر می‌گیرم، به عبارتی در صنعت فولاد ضایعاتی وجود ندارد، ما بدون اینکه به انسان‌ها، تجهیزات و محیط زیست آسیب برسانیم، فولاد اکتسابی با کیفیت بالا تولید می‌کنیم.

جولازاده در ادامه افزود: معمولاً برای تولید یک تن فولاد بر مبنای سنگ آهن بین ۶ تا ۸ مواد جامد، مایع و گاز مصرف می‌شود، یعنی در تولید یک تن فولاد، بین ۵ تا ۷ تن محصولات جانبی داریم. این موضوع که بتوانیم بین ۵ تا ۷ محصولات جانبی از بازیافت تولید کنیم، نیازمند مدیریت قوی است.

وی ادامه داد: زمانی که فولاد توسط کوره بلند تولید می‌شود، ۴۰۰ کیلو سرباره تولید می‌کند و در فرآیند کوره قوس الکتریکی به‌طور متوسط ۱۷۰ کیلو سرباره تولید می‌شود. در سال گذشته در دنیا یک میلیارد و ۸۸۹ میلیون تن فولاد تولید شده که نزدیک ۶۱۶ میلیون تن سرباره تولید کرده که ۴۱۹ میلیون تن این سرباره توسط کوره بلند، ۱۴۴ میلیون تن توسط کنورتور، ۶۹ میلیون تن توسط کوره قوس الکتریکی و ۱۴ میلیون تن نیز توسط کوره القایی تولید شده است.

این عضو هیأت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در چین طی سال گذشته ۲۳۴.۵ میلیون تن سرباره کوره بلند تولید شده که ۱۱۰ میلیون تن آن گرانول و ۱۰ میلیون تن آن صادر شده است. در ژاپن ۳۱ میلیون تن سرباره تولید شده که ۱۹.۵ میلیون تن با کوره بلند سرباره تولید شده که دقیقاً ۳۱ میلیون تن آن به مصرف خود آنها رسیده است. سرباره کوره قوس الکتریکی در ژاپن ۳۶.۴ درصد آن در مهندسی و ۴۲.۳ درصد در راهسازی استفاده شده است.

جولازاده در ادامه افزود: در سال ۲۰۱۰ به لهستان دعوت شدیم، در آنجا کارگاه آموزشی درباره کاربرد سرباره در فولاد جهان برگزار کرده و ۳۰ کاربرد اجرایی برای سرباره‌های جهان تعریف کردیم که بسیاری از آنها در دنیا به اجرا درآمدند.

وی در ادامه گفت: وقتی یک تن سرباره به هر روشی مصرف کنیم، از انتشار یک تن گاز Co۲ جلوگیری می‌کنیم.

وی همچنین عنوان کرد: سال گذشته مدیر تولید کارخانه سیمان سپاهان در تلویزیون عنوان کرد که ما با استفاده از سرباره کوره بلند، از انتشار گاز CO۲ جلوگیری کردیم. این کار باید به حساب کارخانه ذوب آهن به‌شمار آید، نه کارخانه سیمان.

این عضوهیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در ادامه با اشاره به این موضوع که تجارت سرباره در دنیا رونق گرفته، بیان کرد: در کارخانه دیلینگر روی سرباره که مطالعاتی انجام می‌دادند، تولیدکننده سیمان درب کارخانه ذوب، سرباره را بارگیری می‌کرد و می‌برد. در آمریکا نیز صادرات یک تن سرباره در سال گذشته ۵۸ دلار بوده است. مشاهده می‌کنیم که سرباره ارزش‌افزوده بالایی دارد که ما باید از آن بهره بگیریم. سال گذشته تایوان، امارات و سنگاپور به ترتیب ۲، ۳ و ۴ میلیون تن سرباره کوره بلند وارد کردند؛ بنابراین در داخل کشور شرکت‌های فولاد زرند ایرانیان و ذوب آهن اصفهان باید مطلع باشند که امارات ۳ میلیون تن سرباره کوره بلند را از چین وارد کرده، در حالی که این کشور به ما نزدیک‌تر است.

جولازاده در پایان تاکید کرد: انجمن آهن و فولاد ایران با توجه به کارگاه‌های آموزشی که دارد در ۱۶ آبان ۱۴۰۳ کارگاه مدیریت پسماندهای صنایع فولاد و مصرف سرباره فولاد در کشورهای توسعه‌یافته را بررسی می‌کند که از علاقمندان دعوت می‌کنیم در این کارگاه آموزشی شرکت کنند.

منبع: می متالز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =