• ۳ ساعت قبل
  • کد خبر: 64330
  • readingTime: ۲ دقیقه
قبض

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: عبارت «بیمه همگانی» درج شده در قبوض برق پس از وصول، بابت جبران خسارت‌های طبیعی، عیناً به صندوق بیمه همگانی واریز شده و شرکت توانیر هیچ‌گونه دخل و تصرفی در درآمد آن ندارد.

به گزارش ایراسین به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل اجرایی بیمه همگانی در سال ۱۴۰۰، در قبوض برق و بر اساس قانون دو نوع حق بیمه شامل «بیمه خسارت مشترکان» و «بیمه همگانی» لحاظ شده است که این مبلغ به منظور جبران خسارت‌ها از مشترکان اخذ می‌شود و شرکت توانیر فقط موظف به درج، وصول و پرداخت آن به ترتیب به شرکت بیمه گر و صندوق بیمه همگانی است.

وی خاطرنشان‌کرد: بر اساس قانون، صندوق موظف است نسبت به پرداخت بیمه پایه به هموطنانی که دچار بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله و رانش زمین می‌شوند، کمک بلاعوض داشته باشد.

مدیرعامل توانیر افزود: بر این اساس در سال نخست، ۱۰ درصد تأمین مالی صندوق توسط مردم و ۹۰ درصد توسط دولت انجام خواهد شد و هر ساله ۱۰ درصد به سهم مردم اضافه و ۱۰ درصد از سهم دولت کم می‌شود.

رجبی مشهدی ادامه‌داد: وزارت نیرو و نفت موظف هستند بر اساس ماده ۱۲ قانون الحاق ۲، بابت خسارات جانی و مالی ناشی از آتش سوزی، انفجار و مسمومیت، از طریق برگزاری مناقصه، شرکت بیمه گر را برای پرداخت خسارت به زیان دیدگان تعیین کنند.

وی گفت: بر اساس ماده ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، به ازای هر واحد مسکونی مبلغ ۲۰۰ تومان و هر واحد تجاری ۲ هزار تومان در ماه در شهرها و ۵۰ درصد این مبلغ در روستاها به منظور «بیمه خسارت مشترکان» در قبوض برق درج و پس از وصول در حسابی نزد خزانه داری کل نگهداری شده و متناسب با ارائه گزارش‌های شرکت بیمه گر، به حساب خسارت دیدگان پرداخت می‌شود.

مدیرعامل توانیر ادامه‌داد: در سال ۱۴۰۲ شرکت بیمه آرمان برنده مناقصه بود که بر اساس گزارش‌های اعلامی از مجموع پنج هزار و ۷۰۰ پرونده خسارت ثبت شده، همه پرونده‌ها مورد بررسی قرار گرفته است که نزدیک به ۹۰ میلیارد تومان در وجه خسارت دیدگان پرداخت یا آماده پرداخت است.

رجبی مشهدی افزود: حدود ۲۶۰ میلیارد تومان خسارت نیز مربوط به پرونده‌های دارای نقص مدرک است که با تکمیل شدن مدارک مورد نیاز توسط زیان دیدگان، شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت است.

وی با بیان اینکه مبلغ حق بیمه بر اساس قانون در سال جاری به ازای هر واحد خانگی ۳۰۰ تومان و هر واحد تجاری سه‌هزار تومان است، خاطرنشان‌کرد: در سال ۱۴۰۳ نیز با توجه به انعقاد قرار داد در ابتدای مهر ماه (با شرکت بیمه دانا) و ایجاد ارتباط مکانیزه میان سامانه بیمه توانیر و شرکت بیمه گر از مجموع ۲ هزار و ۲۰۰ پرونده ثبت شده نسبت به بررسی بخش قابل ملاحظه‌ای از پرونده‌ها اقدام شده و مبلغ ۳۰ میلیارد تومان نیز آماده پرداخت است.

مدیرعامل توانیر افزود: با توجه به روند بررسی و پرداخت خسارت که از آبان‌ماه شروع شده است، پیش بینی می‌شود در بهمن ماه پرونده‌های سال ۱۴۰۳ به‌روز شود.

رجبی مشهدی با اشاره به قانون بودجه سال ۱۴۰۳، ادامه‌داد: از مجموع ۱۰ همت نقدینگی صندوق، سه همت آن توسط مردم (از طریق قبوض برق جمع آوری شده) و هفت همت آن توسط دولت تأمین می‌شود و به ازای هر یک از زیان‌دیدگان مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض توسط صندوق داده خواهد شد.

وی درباره مبلغ پرداختی بیمه همگانی مشترکان خانگی در قبوض برق، گفت: بر اساس جز ۲ ماده ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، به ازای هر اشتراک خانگی در سال مبلغ ۹۰ هزار تومان از طریق قبض برق اخذ می‌شود که این مبلغ حداکثر در ۶ قبض (به ازای هر قبض ۱۵ هزار تومان) وصول و به‌طور مستقیم به حساب صندوق بیمه همگانی واریز می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =