• ۲ ساعت قبل
  • کد خبر: 64881
  • readingTime: ۲ دقیقه
مسیر سبز

کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو جزئیات طراحی مسیر سبز فولاد مبارکه به‌منظور مراقبت از محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار را تشریح کرد.

محمد رحمتی در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو در گفت‌وگو با ایراسین درباره طراحی مسیر سبز در فولاد مبارکه، اظهار داشت: وقتی که صحبت از مسیر سبز برای تولید محصول سبز می‌شود، باید از منظر چرخه حیات به موضوع نگاه کرد. به عبارتی از استخراج منابع از طبیعت تا استفاده توسط مصرف کننده و مجدداً برگشت آنها به طبیعت؛ از بالادست محصول تا پایین دست دیده خواهد شد.

وی ادامه داد: ما در شرکت فولاد مبارکه سعی کرده‌ایم با رویکرد چرخه حیات و براساس استانداردهای جهانی و بهینه کاوی از شرکت‌های برتر فولادی دنیا و درنظر گرفتن توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ارزشمند سرمایه‌های انسانی، اهداف کلان خود جهت دستیابی به فولاد سبز یا کربن خنثی را تدوین کنیم. در چرخه حیات تولید فولاد سبز مبارکه، زنجیره تأمین سبز، تکنولوژی‌های سبز در فرآیند تولید و دستیابی به محصولات با ارزش افزوده، با دوام، پایدار و سبک مدنظر قرار داده شد.

رحمتی اضافه کرد: از مهم‌ترین اقدامات در زنجیره تأمین سبز می‌توان به راه اندازی نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی، نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F با راندمان بالا و مصرف آب بسیار پایین، سرمایه داری بر شرکت‌های دانش بنیان جهت دستیابی و استخراج مواد اولیه پایدار و انتقال آب پایدار از دریای عمان به فلات مرکزی اشاره کرد.

کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه در ادامه گفت: در فرآیندهای تولید فولاد دو رویکرد اقتصاد چرخشی و تحول دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است و اقداماتی از جمله پیاده سازی استانداردهای مرتبط با ارتقا راندمان مواد و انرژی، مدیریت منابع آبی و بازچرخانی چندمرحله ای آن، سرمایه گذاری در جهت توسعه تکنولوژی‌های مرتبط با فولاد سبز از جمله هات شارژ DRI، استفاده حداکثری از قراضه، دستیابی به دانش فنی تولید هیدروژن سبز و اقتصادی، انجام شده و یا در مرحله انجام است.

وی گفت: فولاد مبارکه به عنوان شرکتی مسئولیت پذیر برای خلق آینده‌ای بهتر سعی کرده با بکارگیری سرمایه‌های انسانی توانمند، استفاده حداکثری و بهینه از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی و الگوگرفتن از شرکت‌های فولادی برتر دنیا، میزان انتشارات و آلایندگی خود را به حداقل برساند و در یک کلام از هدررفت منابع جلوگیری کند تا بتواند آینده‌ای روشن و پایدار را برای تمام ذینفعان رقم بزند.

این کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه تاکید کرد: در ادامه مسیر سبز یکی از موضوعات مهم دیگر، محصولات تولیدی با ارزش افزوده، سبک، با دوام و پایدار است که در این حوزه در طی سه سال گذشته فولاد مبارکه با تولید گریدهای جدید فولادی از جمله فولادهای الکتریکی، و فولادهای ضدزنگ علاوه بر تأمین نیاز کشور، رویکرد سبز بودن را مدنظر قرار داده است.

رحمتی تصریح کرد: جهت پیشبرد اهداف فوق و دستیابی به آنها، در سال ۱۴۰۱ برنامه ۵ ساله محیط زیستی فولاد مبارکه تدوین شد و براساس شاخص پایداری تعریف شده از جمله شدت انتشار CO2 و مصرف ویژه آب اقدامات مرتبط با مسیر سبز پیگیری و پایش می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =