زعفران

قیمت زعفران در بازار آزاد در طول هفته‌های گذشته ثابت بود ولی نسبت به سال گذشته افزایش یافته‌ است. با توجه به پایان فصل برداشت در هفته‌ آتی و احتمال افزایش صادرات زعفران انتظار می‌رود قیمت زعفران در بازار آزاد نیز افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مشاهدات میدانی از ثبات قیمت انواع زعفران در بازار آزاد به صورت عمده و خرده فروشی حکایت می‌کند. بسیاری از تولیدکنندگان معتقدند قیمت زعفران همچنان با سطح واقعی خود فاصله دارد ولی رشد عرضه منجر به حفظ قیمت زعفران در بازار آزاد شد. غلامرضا میری، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در این‌باره به خبرنگار ایراسین گفت: به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و طبق مشاهدات میدانی میزان تولید زعفران در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش یافت.

برداشت زعفران تا ۲۰ آذرماه ادامه دارد و تا کنون آمار دقیقی از میزان برداشت در سال ۱۴۰۳ منتشر نشده است ولی داده‌ها از کاهش صادرات این محصول خبر می‌دهد. با توجه به کاهش صادرات زعفران و افزایش عرضه در بازار قیمت بعضی از انواع زعفران در بازار آزاد کاهشی و بعضی از آنها ثابت ماند. قیمت زعفران بر اساس آخرید استعلام از بازار آزاد به قرار جدول زیر است:

نوع زعفران

قیمت (تومان به کیلوگرم)

زعفران نگین سوپر اتویی قلمدار ۱۴۰۳

۸۴ میلیون

زعفران نگین سوپر اتویی ۱۴۰۳

۸۲ میلیون

زعفران نگین اتویی عرفی ۱۴۰۳

۸۱ میلیون

زعفران نگین طبیعی خشک ۱۴۰۳

۸۰ میلیون

زعفران پوشال قلمدار ۱۴۰۳

۷۲ میلیون

زعفران پوشال معمولی ۱۴۰۳

۶۹ میلیون

زعفران دسته دخترپیچ ۱۴۰۳

۶۲ میلیون

عمده‌فروشان قیمت هر کیلوگرم زعفران سوپر نگین صادراتی را فراتر از کیلویی ۹۳ میلیون تومان اعلام می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود با اتمام فصل برداشت زعفران طی هفته جاری قیمت‌ها در این بازار صعودی شود در بورس کالا نیز شاخص آتی زعفران روند صعودی دارد.

ثبات قیمت زعفران در بازار آزاد در آخرین هفته فصل برداشت

شاخص آتی زعفران در هفته آخر فصل برداشت سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت و از ۸۷۱ هزار به ۹۵۹ هزار واحد رسید. این شاخص تنها در ۴۰ روز اخیر بیش از ۱۳ درصد افزایش یافته است. فعالان بازار افزایش نرخ دلار نیمایی را یکی از دلایل رشد شاخص آتی زعفران عنوان می‌کنند. نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران نیز دلار نیمایی را یکی از موانع رشد صادرات زعفران عنوان می‌کند. قیمت دلار نیمایی از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است و انتظار می‌رود صادرات زعفران نیز رشد کند. پیش از این تولیدکنندگان با دلار ۴۲ هزار تومانی نیما تمایلی برای صادرات محصولات خود نداشتند. میری در این باره گفت: دولت باید در راستای حمایت از صادرات ورود ارز به سامانه نیما را کنار گذارد. اکنون با افزایش قیمت دلار نیمایی انتظار می‌رود سطح صادرات زعفران نیز افزایش پیدا کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =