به گزارش خبرنگار ایراسین، بابک صادقیان رئیس اداره امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست استان اصفهان نیز گفت: مردم اصفهان روند تغییرات نگرانکننده محیط زیست را طی سالهای اخیر لمس کردهاند زیرا کلانشهر اصفهان مانند سایر مراکز جمعیتی و صنعتی دنیا متأثر از توسعه صنعتی و حملونقلی بوده است.
وی افزود: شرایط اقلیمی اصفهان نیز به مشکلات اصفهان دامن زده و عدم توجه به شرایط زیستمحیطی و توان اکولوژیک استان در دهههای گذشته چالشهای زیست محیطی را افزایش داده است.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست استان اصفهان ادامه داد: اولین برنامه مدونی که برای مقابله با آلودگی هوای اصفهان تهیه شد برنامه جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان در ابتدای دهه ۸۰ بود درحالی که اطلاعات پایهای وجود نداشت و قصد بر این بود که صرفاً یک برنامه عملیاتی تدوین شود.
وی گفت: پس از آن دولت برنامه عملیاتی برای ۸ کلانشهر کشور را ابلاغ کرد و سپس برنامه جامع کاهش آلودگی هوای استان اصفهان در سال ۹۲ تدوین شد که یکی از اقدامات آن اخذ مجوز پلمب مشعلهای مازوت دو نیروگاه به عنوان کانونهای مهم آلودگی هوا بود؛ نتیجه آن را میتوان پیشرفتهای چشمگیر در راستای مقابله با آلودگی هوا در سال ۹۵ دانست.
صادقیان اضافه کرد: از زمان تهیه، تدوین و ابلاغ قانون هوای پاک در سال ۹۶ به عنوان یکی از جامعترین برنامهها مشتمل بر ۳۴ ماده و ۱۵ آئیننامه اجرایی تا اوایل ۱۴۰۲ که قرارگاه استانی کاهش آلودگی هوا به ریاست استاندار شکل گرفت نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به تحقیقات مربوط به سیاهه انتشار آلایندههای گازی و ذرات معلق و همچنین سهمبندی ذرات معلق توسط دو دانشگاه اصفهان و صنعتی اصفهان در سال ۹۵، گفت: براساس این تحقیق برنامهای با رویکرد عملیاتی و لحاظ کردن مسائل محیط زیستی استان و صرفاً با یک نگاه استانی و پروژهمحور تدوین شده است.
وی با بیان اینکه شرایط جوی و ظرفیت پذیرش منابع آلاینده در استان اصفهان با سایر کلانشهرها متفاوت است، ادامه داد: وقتی قانون یا ابلاغیهای وجود داشته باشد از اقدامات ملی دستمان کوتاه بوده و باید تکلیف قانونی خود را در سطح استان مشخص کنیم.
صادقیان تاکید کرد که اگر سند کاهش آلودگی هوای اصفهان بهطور کامل انجام شود شاید بتوان از بیشتر شدن آلودگی هوا جلوگیری کرد.
ارسال نظر