بازار گوشت

مشاهدات میدانی از افزایش قیمت گوشت قرمز از نیم میلیون تومان به یک میلیون تومان طی یک سال گذشته حکایت می‌کند. علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: قیمت تمام‌شده گوشت قرمز به دلیل بالا بودن بهای نهاده‌ها زیاد است و تولید گوشت قرمز در شرایط فعلی حتی برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، طبق آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران هر کیلوگرم گوشت گوسفندی در بازار طی روزهای ابتدایی پاییز سال جاری با حداقل قیمت ۵۸۳ هزار و حداکثر ۸۱۶ تومان به فروش می‌رسید که این ارقام بیانگر افزایش ۴۵.۸ درصدی قیمت گوشت گوسفندی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. همچنین قیمت گوشت گوسفندی در مهر ماه نسبت به آخرین ماه از تابستان سال جاری ۰.۵ درصد افزایش یافت. هر کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله نیز در مهرماه ۱۴۰۳ با حداقل قیمت ۴۸۳ هزار و حداکثر ۶۵۵ هزار تومان عرضه شد که از رشد ۱۷.۱ درصدی قیمت گوشت گوساله نسبت به مهر ماه ۱۴۰۲ حکایت می‌کند. افزایش سرسام‌آور قیمت گوشت قرمز باعث شده خانواده‌های بسیاری این کالای پروتئینی را از سبد خرید خود حذف کنند، تا جایی که طبق گفته‌های اخیر معاون بهداشت وزارت بهداشت سرانه مصرف گوشت (سفید و قرمز) در کشور حدود ۳۵ گرم در روز است در حالی که سرانه مصرف در یک جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد.

تولید گوشت قرمز صرفه اقتصادی ندارد

مشاهدات میدانی از بازار گوشت قرمز نشان می‌دهد خریداران در آذر سال گذشته در ازای خرید هر کیلوگرم گوشت گوسفندی درجه یک بدون دنبه و استخوان باید حوالی ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کردند. ولی با گذشت یک سال قیمت گوشت قرمز از نیم میلیون تومان به بیش از یک میلیون تومان رسید. اکنون هر کیلوگرم ماهیچه گوسفندی ممتاز درجه یک حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان، راسته گوسفندی بدون استخوان یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ران گوسفندی ممتاز ۹۵۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۹۴۰ هزار تومان، گوشت خورشتی بدون استخوان و دنبه یک میلیون و ۷۰ هزار تومان، گوشت خورشتی با استخوان ۸۵۰ هزار تومان، گردن گوسفندی ۸۱۰ هزار تومان، چرخ کرده گوسفندی ۹۸۰ هزار تومان، چرخ‌کرده مخلوط گوسفندی و گوساله بدون دنبه ۸۵۰ هزار تومان و چرخ کرده مخلوط گوسفندی و بوقلمون ۵۹۰ هزار تومان قیمت دارد. همچنین باید به قیمت مشتقات گوشت قرمز اشاره کرد که کله و پاچه گوسفندی همراه با سیراب و شیردان بسته به وزن و کیفیت با قیمت ۶۲۰ تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و هر کیلوگرم دنبه گوسفندی با بهای ۳۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود. البته گوشت قرمز در قصابی‌های شهر با قیمت ثابتی به فروش نمی‌رسد و باتوجه به درجه کیفی آن احتمال اختلاف چند ده هزار تومانی بهای آن در فروشگاه‌های مختلف وجود دارد. علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی و تأثیر آن بر بازار گوشت قرمز به خبرنگار ایراسین گفت: قیمت تمام‌شده گوشت قرمز به دلیل بالا بودن بهای نهاده‌ها زیاد است. اکنون قیمت بالای گوشت قرمز نه تنها خانواده‌های زیادی را با چالش‌های مالی مواجه ساخته بلکه تولیدکنندگان نیز دچار مشکلاتی بسیاری شده‌اند و تولید گوشت قرمز در شرایط فعلی حتی برای تولیدکننده نیز صرفه اقتصادی ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =