جام جهانی 2030

جام جهانی ۲۰۳۰ تورنمنت بسیار خاصی خواهد بود، چرا که بزرگ‌ترین تورنمنت ملی دنیای فوتبال در این دوره ۱۰۰ ساله خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، اسپانیا، پرتغال و مراکش به صورت مشترک میزبان جام جهانی ۲۰۳۰ خواهند بود، اما بازی‌های افتتاحیه برای بزرگداشت صدمین سالگرد جام جهانی فیفا در آمریکای جنوبی برگزار خواهد شد.

این تصمیم به معنای برگزاری مسابقات در فصل‌ها و نیمکره‌های مختلف در طول این تورنمنت است.

کدام کشورها خواستار میزبانی ۲۰۳۰ بودند؟

در اوایل سال ۲۰۲۳ چهار کشور آمریکای جنوبی: آرژانتین، شیلی، پاراگوئه و اروگوئه، یک پیشنهاد مشترک ارائه کردند. اما در اکتبر همان سال، فیفا پیشنهاد مشترک مراکش، پرتغال و اسپانیا را به‌عنوان تنها گزینه تأیید کرد.

اسپانیا و پرتغال در سال ۲۰۲۱ پیشنهاد مشترک خود را ارائه داده بودند. در سال بعد اوکراین به آن‌ها پیوست، اما با توجه به ادامه جنگ و مشکلات مدیریتی در فدراسیون فوتبال اوکراین، مراکش جایگزین این کشور شد.

اسپانیا پیش‌تر در سال ۱۹۸۲ میزبان جام جهانی بوده است، اما مراکش و پرتغال تاکنون میزبان این رقابت‌ها نبوده‌اند.

استادیوم‌های میزبان کدام هستند؟

هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده است، اما گزارش ارزیابی فیفا شامل ۲۰ استادیوم پیشنهادی در سه کشور میزبان است.

اسپانیا با ۱۱ استادیوم بیشترین بازی‌ها را میزبانی خواهد کرد که شامل نوکمپ بارسلونا (بزرگ‌ترین استادیوم فوتبال اروپا) و برنابئو رئال مادرید می‌شود. نوکمپ پس از بازسازی ظرفیت ۱۰۵,۰۰۰ نفر خواهد داشت.

پرتغال سه استادیوم پیشنهاد کرده است: استادیوم خوزه آلوالاد، استادیوم دا لوز و استادیوم دراگائو که به ترتیب به تیم‌های اسپورتینگ، بنفیکا و پورتو تعلق دارند.

مراکش نیز شش استادیوم پیشنهاد داده است. پنج استادیوم موجود در کنار یک استادیوم جدید در کازابلانکا قرار است میزبان بازی‌ها باشند. این نخستین بار خواهد بود که مسابقات جام جهانی در شمال آفریقا برگزار می‌شود.

سه استادیوم برای میزبانی فینال پیشنهاد شده‌اند: برنابئو در اسپانیا، نوکمپ و استادیوم بزرگ حسن دوم در مراکش که در حال ساخت است.

چرا بازی‌های افتتاحیه در آمریکای جنوبی برگزار می‌شود؟

سه بازی افتتاحیه در اروگوئه، آرژانتین و پاراگوئه انجام خواهد شد. این اقدام به مناسبت صدمین سالگرد نخستین جام جهانی است که در سال ۱۹۳۰ در اروگوئه برگزار شد. در آن رقابت‌ها اروگوئه قهرمان شد و آرژانتین به فینال راه یافت. پاراگوئه نیز مقر کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (کونمبول) است که قدیمی‌ترین کنفدراسیون فوتبال در جهان به شمار می‌رود.

چه تیم‌هایی به‌طور مستقیم در جام جهانی ۲۰۳۰ حضور دارند؟

میزبانان تورنمنت به‌طور خودکار به مسابقات راه پیدا می‌کنند، بنابراین مراکش، پرتغال، اسپانیا، اروگوئه، آرژانتین و پاراگوئه سهمیه مستقیم دارند. سایر تیم‌ها از طریق مسابقات انتخابی در کنفدراسیون‌های قاره‌ای مشخص خواهند شد.

قالب برگزاری مسابقات چگونه خواهد بود؟

مانند جام جهانی ۲۰۲۶، این رقابت‌ها نیز با حضور ۴۸ تیم برگزار می‌شود. تیم‌ها به ۱۲ گروه چهار تیمی تقسیم خواهند شد. دو تیم برتر هر گروه و هشت تیم سوم برتر به مرحله حذفی ۳۲ تیمی صعود می‌کنند.

در مجموع ۱۰۴ مسابقه برگزار خواهد شد و فیفا برنامه بازی‌ها را طوری تنظیم می‌کند که تیم‌هایی که در آمریکای جنوبی بازی‌های افتتاحیه را انجام می‌دهند، زمان کافی برای سفر، استراحت و آماده‌سازی داشته باشند.

این مسابقات از ۸ ژوئن آغاز می‌شود و فینال در تاریخ ۲۱ جولای ۲۰۳۰ برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =