علیرضا چیذری

علیرضا چیذری، رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی می‌گوید: نوسانات قیمت دلار بیش از اندازه بر صنف تولید و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی تاثیرگذار بوده و رشد نرخ دلار هفت برابر از سرمایه ما کاسته است. به نظر بنده نباید ارزش پول ملی را دستکاری کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا انتهای نوزدهم آذر ماه ۴۹ میلیارد و ۸۷۲ میلیون دلار ارز به واردات اختصاص یافته است که سهم واردات دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی از این میزان بیش از ۱۰ میلیارد دلار یعنی معادل ۲۰.۶ درصد برآورد می‌شود. همچنین جزئیات این آمار نشان می‌دهد دارو و اقلام پزشکی با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد کشور شده‌اند. در مقابل بررسی‌ها از افزایش نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۴ حکایت می‌کند و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی چند پیش از افزایش ۱۰ هزار تومانی نرخ ارز ترجیحی از سال آینده خبر داد. بدین صورت دارو و تجهیزات پزشکی از سال ۱۴۰۴ به جای دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی با دلار ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد کشور خواهد شد که این موضوع به خودی خود بر قیمت دارو در کشور تأثیرگذار است. همچنین بودجه مورد نظر برای واردات کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۴ معادل ۱۵ میلیارد دلار خواهد بود. علیرضا چیذری، رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی در خصوص افزایش نرخ دلار ترجیحی از سال آینده به خبرنگار ایراسین می‌گوید: نوسانات قیمت ارز و تغییرات نرخ دلار ترجیحی بیش از اندازه بر صنف تولید و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی تأثیرگذار است، تا جایی که رشد نرخ دلار تا به امروز منجر به کاهش هفت برابری سرمایه ما شده و به تبع هفت برابر بدهی مراکز درمانی به ما را افزایش داده است. در نتیجه از توان صنف تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی بیش از هفت برابر برای تأمین دارو در کشور کاسته شد که این مسئله نگران کننده است.

به اعتقاد چیذری حفظ ارزش پول ملی و دستکاری نکردن آن راه حل مناسبی برای سامان یافتن شرایط صنعت دارو و حتی اقتصاد کشور محسوب می‌شود. رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی در این خصوص توضیح می‌دهد: به نظر بنده ارزش پول ملی را نباید به هیچ عنوان دستکاری کرد و نباید کوچک‌ترین دخالتی در این حوزه شکل گیرد، بر فرض مثال نمی‌توان به مردم معادل ۲۵۰ دلار حقوق پرداخت و در مقابل قیمت اقلام اساسی و کالاهای دیگر را بر اساس دو هزار و ۵۰۰ دلار محاسبه کرد.

در انتهای چیذری تاکید می‌کند: نمی‌توان اقتصاد را در طول هر سال چندین بار جراحی کرد و با دستکاری نکردن عامل‌های تأثیرگذار به ویژه ارزش پول ملی کشور شرایط تا حدودی بهبود خواهد یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =