به گزارش خبرنگار ایراسین، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در روزهای پایانی هفته اخیر در مورد بیتکوین گفت: ما حق مالکیت بیتکوین را نداریم و به دنبال تغییر این قانون نیز نیستیم. همین اظهارنظر از رئیس بانک مرکزی آمریکا کافی بود تا قیمت بیتکوین ابتدا کانال ۱۰۰ هزار دلار را از دست بدهد و سپس تا محدوده ۹۲ هزار دلار ریزشی شود در حالی که دو روز پیش از این، بیتکوین سقف تاریخی جدیدی در محدوده ۱۰۸ هزار دلار به ثبت رساندهبود.
دادههای شبکه نشان میدهد همزمان با کاهش شدید قیمت بیتکوین، تقاضا از سوی شرکتهای بزرگ افزایش یافت، شرکتهای Marathon Digital و Hut ۸ Mining در این افت بازار ۱.۶ میلیارد دلار بیتکوین خریدند، متاپلنت ژاپن برای خرید بیتکوین ۵ میلیارد ین اوراق قرضه منتشر کرد و میکرواستراتژی همچنان در حال افزودن ذخایر بیتکوین است. ضمن اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مجوز صندوقهای ETF ترکیبی بیتکوین و اتریوم را برای دو شرکت Hashdex و Franklin Templeton صادر کرد. طی روزهای اخیر اخبار غیررسمی بسیاری پیرامون احتمال پذیرش درخواست صندوق ETF ریپل نیز منتشر شد. با این حال بیتکوین در پایان هفته با ریزش سنگینی به کف کانال ۹۰ هزار دلار رسید.
با این ریزش شاخص ترس و طمع به محدوده ۶۲ یعنی طمع رسید و حجم بازار رمزارزها با افت بیش از ۱۱ درصدی به کانال ۳.۴۱ تریلیون دلار سقوط کرد. بسیاری از رمزارزهای معتبر بازار نیز ریزش قیمت سنگینی را به ثبت رساندند. برای مثال قیمت رمز ارز Gala نزدیک به ۴۲ درصد کاهش یافت.
بازار رمزارزها به روایت ریال
کاهش قیمت رمزارزها در صرافیهای داخلی نسبت به ریال به مراتب کمتر از دلار بود، زیرا افزایش قیمت تتر بخشی از کاهش قیمتها را پوشش داد. قیمت تتر در صرافیهای داخلی پس از نخستین موج ریزشی بیتکوین به ۸۰ هزار تومان رسید و سپس روز جمعه تا ۸۳ هزار و ۴۰۰ تومان نیز پیشرفت ولی پایان هفته در محدوده ۷۷ هزار تومان نوسان میکرد. قیمت ریالی هر بیتکوین نیز از محدوده ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بیش از ۱ میلیارد تومان کاهش یافت، هر اتریوم ۲۴۰ میلیون تومان قیمت خورد و بایننسکوین با قیمتی کمتر از ۵۰ میلیون تومان معامله شد. در پایان هفته حجم معاملات در صرافیهای داخلی با رشد سنگینی همراه شد.
پیشبینی بازار رمز ارزها
آیا رالی صعودی قیمت رمزارزها تمام شدهاست؟ تحلیلگران پاسخهای متفاوتی برای این سوال ارائه میدهند. بسیاری از آنها معتقدند با توجه به افزایش تقاضا از سوی شرکتهای مختلف برای خرید بیتکوین در کانال ۹۰ هزار دلار انتظار میرود، روند صعودی قیمتها در این بازار ادامهدار باشد. ضمن اینکه اصلاحهای این چنینی یا بیشتر از این در فازهای صعودی بازار رمزارزها بارها تکرار شدهاست.
سال ۲۰۲۰ نیز حدود ۲۵۰ روز پس از رویداد هاوینگ بیتکوین اصلاح قیمت شدیدی را تجربه کرد و سپس ۱۴۰ درصد رشد کرد، ضمناینکه شرکتهای بزرگ آمریکایی پس از اصلاح اخیر بیتکوین بر موجودی خود افزودهاند. گزارشها نشان میدهد همچنان سرمایهگذاران در این بازار چشمانداز مثبتی به ادامه روند صعودی قیمتها دارند، با این حال باید در نظر داشت صندوقهای ETF بیتکوین در ۱۹ دسامبر ۶۸۰ میلیون دلار خروجی به ثبت رساند، این عدد بالاترین جریان خروجی یک روزه در تاریخ است.
ارسال نظر