به گزارش خبرنگار ایراسین، سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه، در پنل تخصصی «انرژی پاک برای آینده سبز، نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی، مدیریت مصرف آب در فولاد مبارکه» اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار مگاوات ناترازی انرژی در کشور وجود دارد که با سرمایهگذاری مناسب میتوان بدون صرف گاز نزدیک به ۹ هزار مگاوات از آن را عملیاتی کرد. البته طبق اعلام وزارت نیرو این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: انتقال آب دریا برای استفاده صنایع یکی از اقدامات مهم است که میتواند در کاهش مصرف آب از زاینده رود نقش مؤثری داشته باشد. مصرف کل صنایع استان اصفهان حدود ۶۰ میلیون مترمکعب است و با این انتقال، ضمن تأمین نیاز صنایع، به احیای زایندهرود نیز کمک خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: این امر البته زمانی کمک کننده است که هر بخشی از سهم خود به کاهش برداشت آب اقدام کند، به ویژه بخش کشاورزی که باید ملاحظات خود را برای احیای زاینده رود انجام دهد.
طباطبائیان با اشاره به پیشرفت پروژههای انتقال آب تصریح کرد: فاز اول این پروژه از کرمان و سیرجان به اصفهان با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال انجام است و فاز دوم که از ساحل تنگه هرمز به اصفهان اجرا میشود، حدود ۴۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: انرژی گاز به عنوان اولین منبع مصرف در صنعت شناخته میشود، اما با اجرای پروژههای مرتبط با صرفهجویی در بخش احتراق، میتوان میزان مصرف آن را کاهش داد.
بازچرخانی آب، گامی برای پایداری صنایع فولادی
محسن ستاری، رئیس تولید آب سرد، گرم، دومین و بخار شرکت فولاد مبارکه، درباره شاخصهای پایداری در صنایع فولادی گفت: مصرف آب یکی از شاخصهای اصلی است. فولاد مبارکه در زمان آغاز فعالیت خود ۴۰ میلیون مترمکعب آب خام مصرف میکرد، اما امروز این میزان به ۲۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی افزود: این کاهش با تغییر رویکردها و استفاده از پساب بهجای آب خام ممکن شد. بازچرخانی آب و رویکرد اقتصاد چرخشی، فولاد مبارکه را به الگویی در کاهش مصرف آب در صنایع آببر تبدیل کرده است.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر، پساب ۹ شهر برای استفاده در فولاد مبارکه خریداری و به این مجموعه منتقل میشود. این اقدام، علاوه بر کاهش برداشت آب خام، مشکل پساب جوامع اطراف را نیز حل کرده است. برنامهریزی شده است که تعداد شهرهای تأمینکننده پساب به ۱۳ شهر افزایش یابد.
ارسال نظر