فردین آقا بزرگی

طبق توضیحات رئیس سازمان بورس بازار سهام تا پایان سال هر هفته میزبان یک عرضه اولیه است. فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: عرضه‌های اولیه قطره چکانی در فضایی با حجم معاملات روزانه به صورت میانگین هشت تا ۱۲ همت سبب تغییرات شرایط نخواهد شد و این عرضه‌های اولیه به رشد بازار سرمایه خدشه‌ای وارد نمی‌سازد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی زمستان ۱۴۰۳ به تاخت و تاز خود در مسیر صعود ادامه داد و شاخص کل بازار با رشد ۳۵ هزار و ۶۲۳ واحدی معادل ۱.۲۹ درصد در محدوده دو میلیون و ۷۹۹ هزار واحدی قرار گرفت. روز گذشته شاخص کل هم وزن با جهش پنج هزار و ۲۳۲ واحدی به سطح ۸۴۵ هزار واحد رسید. حجم معاملات روز گذشته نیز ۲۲.۷ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد ۱۲ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان برآورد شد. نمادهای فارس، فولاد، فملی و پارسان در سومین روز کاری هفته جاری بیشتر تأثیر مثبت را در سبزپوشی بازار سرمایه ایفا کردند.

عرضه‌های اولیه به رشد بازار سرمایه خدشه‌ای وارد نمی‌سازد

افزایش عرضه‌های اولیه در بورس، تهدید یا فرصت؟

اگرچه بازار سرمایه از اوایل آبان ماه سیر صعودی به خود گرفته و امید در دل اهالی بازار زنده شده است، ولی برنامه‌های دولت مبنی بر افزایش عرضه‌های اولیه در بورس نگرانی سهامداران از توقف این بازار در مسیر صعود را به دنبال دارد. طبق توضیحات رئیس سازمان بورس در ۱۳ هفته پیش روی بازار سهام تا پایان سال جاری، هر هفته یک عرضه اولیه روانه بورس خواهد شد. با این اوصاف آیا افزایش عرضه‌های اولیه تأثیری بر روند بازار سرمایه دارد؟ آیا عرضه‌های اولیه موتور صعود بازار سرمایه را خاموش می‌کند؟

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با افزایش عرضه‌های اولیه و تأثیر آن بر بازار سرمایه به خبرنگار ایراسین می‌گوید: عرضه‌های اولیه قطره چکانی در فضایی با حجم معاملات روزانه به صورت میانگین هشت تا ۱۲ همت سبب تغییرات شرایط نخواهد شد و من معتقدم این عرضه‌های اولیه به رشد بازار سرمایه خدشه‌ای وارد نمی‌سازد. بازار سرمایه از ابتدای سال جاری تا به این لحظه حدود ۲۴ درصد بازدهی داشته است. در مقابل بازارهای موازی مانند طلا یا حتی ارز نیمایی بازدهی ۳۵ تا ۴۵ درصدی را به ثبت رسانده‌اند.

آقابزرگی ادامه می‌دهد: اگر شاخص بازار سرمایه تا انتهای سال جاری قله سه میلیون و ۵۰۰ واحد را فتح کند، بازار سرمایه نیز بازدهی مانند طلا و سکه در سال ۱۴۰۳ تجربه خواهد کرد. اکنون ما فقط ۲۲ درصد با محدوده سه میلیون و ۵۰۰ واحدی شاخص کل فاصله داریم و رسیدن شاخص کل به این محدوده برخلاف تصور افراد زیادی دشوار یا دست نیافتنی نیست.

در انتها این کارشناس بازار سرمایه درباره ۱۳ عرضه اولیه بورسی تا پایان سال تاکید می‌کند: عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه مشروط به اینکه دولت مانند جریان سال ۹۹ از شرایط سو استفاده نکند، هیچ گونه خللی به بورس وارد نخواهد کرد. عرضه‌های اولیه باید طبق برنامه و بدون تغییرات وابسته به شرایط روز صورت گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =