به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، محمد صاحبالزمانی اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمانهای بیمه گر و دولت، سازمان مدیریت و برنامهریزی باید از مراکز آزمایشگاهی حمایت کنند زیرا عمدتاً خدمات را به مردم ارائه میکنند و بدون حمایت آنها چرخه فعالیت دچار مشکل میشود.
وی ادامه داد: آزمایشگاههای تشخیص طبی با وارد کردن و تولید کیتها نیاز به ارز دولتی دارند و دولت باید ارز مورد نیاز آزمایشگاهها را تأمین کند.
وی اظهار داشت: بیمهها باید ۶۹ درصد صورتحسابهای مراکز درمانی را ظرف یک هفته پرداخت کنند و مابقی را در مدت سه ماه پس از ارزیابی واریز کنند در حالی که اینطور نیست و سازمان تأمین اجتماعی به آزمایشگاهها ۹ ماه بدهکار است.
وی ادامه داد: دولت باید به انجمنهای علمی و صنفی پزشکی بها داده و از آنها مشاوره بگیرد و در تدوین دستورالعملها در کنار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
صاحبالزمانی تاکید کرد: افزایش ارز دولتی به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان باعث گران شدن کیت آزمایشگاهی میشود که میتواند ارائه خدمات به مردم را مشکل مواجه کند.
به گفته وی، از دولت میخواهیم در این زمینه مساعدتهایی انجام دهد و تعرفههای پزشکی نیز هر چه زودتر ابلاغ شود تا ارائه خدمات در آزمایشگاهها با سهولت انجام شود.
صاحبالزمانی افزود: ضرورت دارد تعرفههای پزشکی بر اساس ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی ابلاغ شود، بدهی آزمایشگاهها نیز از سوی سازمان تأمین اجتماعی نیز سریعتر پرداخت شود تا این مراکز بتوانند کیتهای تشخیصی را وارد و تأمین کنند.
وی با بیان اینکه کیتهای تشخیصی ۵ برابر گران شده است، گفت: آزمایشگاههای تشخیص طبی نیاز به حمایت دولت برای تأمین کیت دارند و اگر این اتفاق رخ ندهد بیماران دچار سرگردانی میشوند.
انجام بیش از ۵۰۰ میلیون تست آزمایشگاهی در کشور
غلامرضا حمزه لو دبیر انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه بیشترین خدمات حوزه سلامت در حوزه آزمایشگاهها و تصویر برداری انجام میشود، گفت: بیش از ۵۰۰ میلیون تست در سال در این مراکز انجام میشود.
وی با بیان اینکه هفت هزار آزمایشگاه در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد از افزایش روند بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت و سرطانها خبر داد و اظهار داشت: تکنولوژیها روز دنیا خدمات بیشتری را برای ارائه به مردم در آزمایشگاهها معرفی میکنند که باید در این مراکز با تکنولوژی مجهز باشند.
حمزه لو تاکید کرد: ۸۰ درصد خدمات سرپایی در بخش خصوصی ارائه میشود و کیتهای تشخیصی با تسهیلات ارزی برخوردار بوده و افزایش ارز میتواند ارائه خدمات را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته وی، در زمان حاضر با افزایش تورم و شرایط اقتصادی مراکز آزمایشگاهی باید تجهیزات را با نرخ روز تهیه کنند و با حذف ارز ترجیحی کیتها چرخه اقتصادی آزمایشگاهها به خصوص در مناطق محروم و کم برخوردار مختل میشود.
وی افزود: ادامه این روند سلامت مردم به خطر میافتد و باید وزارت بهداشت در این زمینه مساعدتهایی را برای مراکز علوم آزمایشگاهی اتخاذ کند.
ارسال نظر