بازارهای جهانی

در میان دارایی‌های محبوب و پربازدید در سال ۲۰۲۴، رمزارزها بازدهی خیره‌کننده‌ای به ثبت رسانده‌اند. پس از آنها نقره با رشد ۳۴.۶۸ درصدی و طلا با رشد ۳۰.۳۱ درصدی در رتبه سوم و پنجم قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، رمزارزها بازدهی خیره‌کننده‌ای در سال ۲۰۲۴ به ثبت رساندند. داده‌ها نشان می‌دهد در میان دارایی‌های محبوب بالاترین بازدهی در سال ۲۰۲۵ مربوط به بیت‌کوین و سپس اتریوم بود. با تأیید صندوق ETF بیت‌کوین و اتریوم در اواسط سال ۲۰۲۴ سرمایه زیادی وارد این دو شد و در نتیجه رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کردند. بازدهی بیت‌کوین و اتریوم در مقایسه با بازدهی سایر دارایی‌ها در سال ۲۰۲۴ بدین قرار است:

بازدهی خیره کننده کریپتوکارنسی، نقره و طلا در سال ۲۰۲۴

تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند بیت‌کوین و اتریوم در سال ۲۰۲۵ نیز بازدهی نجومی به ثبت برسانند، همانطور که چشم‌انداز روشنی از افزایش قیمت نقره وجود دارد. پس از بیت‌کوین و اتریوم، نقره در دسته کامودیتی‌ها با ثبت بازدهی ۳۴.۶۸ درصدی در رتبه سوم قرار می‌گیرد. گزارش‌ها نشان می‌دهد بازار نقره در طول ۴ سال گذشته با کسری عرضه مواجه بود و چشم‌انداز مثبتی برای رشد نزدیک به ۸۰ درصدی در سال ۲۰۲۵ دارد. دو هفته قبل بلومبرگ در گزارشی تخمین زد قیمت انس نقره از کانال ۳۰ دلار تا بیش از ۵۰ دلار افزایش پیدا کند. برای انس طلا نیز چشم‌انداز روشنی در سال ۲۰۲۵ ترسیم می‌شود. انس طلا با بازدهی ۳۰.۳۱ درصدی در سال ۲۰۲۴ پنجمین دارایی پربازده در سال ۲۰۲۴ بود. در پایان سال داده‌هایی مانند افزایش خرید و انباشت بانک‌های مرکزی و کاهش نرخ بهره احتمال افزایش قیمت طلا برای سال ۲۰۲۵ را تقویت کرد. رتبه چهارم و ششم تا یازدهمین دارایی با بیشترین بازدهی مربوط بازار سهام است و پس از آن آلومینیوم و مس با بازدهی به ترتیب ۸.۵۶ و ۷.۸۶ در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

قیمت فلز مس در سال ۲۰۲۴ سقف تاریخی خود را شکست ولی شرایط نامساعد اقتصاد چین منجر به ریزش قیمت‌ها در بازار فلزات پایه به خصوص مس شد. در طرف مقابل داده‌ها نشان می‌دهد بیشترین بازدهی منفی در میان دارایی‌های محبوب در سال ۲۰۲۴ نیز مربوط به دو دارایی در دسته کامودیتی‌ها است. گندم با بازدهی منفی ۱۳.۸۱ درصد در قعر جدول قرار می‌گیرد. تولید گندم در سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا کرد و به دنبال آن قیمت‌ها در این بازار نزولی شد. پیش‌بینی می‌شود عرضه گندم در سال آینده نیز افزایش داشته‌باشد.

گاز طبیعی پس از گندم با افت بیش از ۷ درصدی در رتبه دوم قرار می‌گیرد، اگرچه قیمت گاز طی سال جاری حواشی بسیاری داشت. طوفان هلن و سپس طوفان خلیج مکزیک عرضه گاز را در چند برهه زمانی کاهش داد و سپس در دو ماه پایانی سال به حالت طبیعی بازگشت. ۲۰۲۴ به طور کلی سال پر تقاضایی در بازار انرژی نبود زیرا بازدهی قیمت نفت مانند گاز منفی شد. پیش از آن در ماه پایانی سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی می‌شد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا می‌کند ولی چنین نشد. گزارش مؤسسات مالی و بانک‌های مختلف نشان می‌دهد اکنون چشم‌انداز روشنی به افزایش تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۵ نیز وجود ندارد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =