به گزارش خبرنگار ایراسین، تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در آیین افتتاحیه ششمین جشنواره ملی فولاد ایران گفت: صنعت فولاد یکی از صنایع مادر و کلیدی در کشور است و نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی کشور بر عهده دارد.
وی گفت: ما در کشور حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان داریم و این ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ۹ حوزه فناوری کلیدی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه زنجیره ارزش و تولید فولاد در کشور یکی از زنجیرههایی است که از نظر سطح فناوری، سطح بالا محسوب میشود و بخش مهمی از دستاوردهای دانش بنیان را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: ما در زنجیره ارزش و تولید فولاد در کشور نزدیک به ۱۷۰۰ شرکت داریم که به طور مستقیم در این زنجیره فعال هستند.
وی ادامه داد: مجموع فعالیت شرکتهای دانش بنیان در همه حوزهها منجر به تولید ۱۷ هزار محصول دانش بنیان شده و زنجیره فولاد کشور توانسته نزدیک به ۳۰۰۰ محصول دانش بنیان را به خود اختصاص دهد که سهم قابل توجهی است و نشان میدهد جا برای ایفای نقش شکلگیری و توسعه شرکتهای دانش بنیان در صنعت بسیار باز است و امیدواریم در آینده ارتقا پیدا کند.
امرایی با بیان اینکه اعتبار مالیاتی که به دنبال اجرای ماده ۱۱ قانون جهش دانش بنیان تدوین شده مشوق بسیار خوبی برای توسعه بومیسازی در صنایع فولادی و دیگر صنایع کشور است، گفت: ظرفیت دیگری که صنایع میتواند از آن استفاده کنند تلاش برای بومیسازی فناوریهای راهبردی و کلیدی در کشور است.
وی اضافه کرد: همچنین ماده ۱۰ قانون جهش دانش بنیان کارگروه تولید بار اول را با محوریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طراحی کرده و زمینه را برای این کار فراهم کرده است. بر اساس این ماده قانونی تاکنون بالغ بر نیم میلیارد دلار ابلاغیه قرارداد ساخت بار اول داریم، هر یک دلار قرارداد ساخت بار اول ۱۰ دلار صرفهجویی ارزی ایجاد خواهد کرد، یعنی نیم میلیارد دلار میتواند منجر به ۵ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی شود.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه سهم زنجیره فولاد و شرکتهای فولادی در این زمینه کم است، گفت: تنها ۱۰ درخواست در این زمینه به سمت معاونت علمی فناوری و اقتصاد رئیس جمهور ابلاغ شده است.
وی راهاندازی صندوقهای خطرپذیر را دیگر راهکار توسعه فعالیتهای دانشبنیان در کشور دانست و ابراز کرد: در این زمینه شرکت فولاد. مبارکه صندوق معظم و فعالی را دارد که تشویق میکنیم که سایرین نیز اقدام مشابه داشته باشند چرا که بعداً در رفع نیازهای فناورانه آنها بسیار کمک کننده است.
امرایی با بیان اینکه صنعت فولاد در حال حاضر با چالش ناترازی انرژی برق و گاز مواجه است ادامه داد: معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به پشتوانه ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان این توانایی را دارد که در راستای کاهش این ناترازی و کمک به صنعت فولاد کمک کند و در بخشهای کلیدی زنجیره تولید فولاد نقش بسزایی داشته باشد.
ارسال نظر