به گزارش ایراسین به نقل از ایلنا، شاهین شیرانی امروز در نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: کمبود بودجه، فرسودگی آمبولانسها، توزیع ناکافی متخصصان و هزینه سنگین ارائه خدمات به اتباع خارجی از چالشهای بزرگ حوزه سلامت است که برای حل این مشکلات نیاز به توجه فوری دولت و مجلس است.
شیرانی اضافه کرد: یکی از مشکلات اصلی حوزه بهداشت و درمان، همخوان نبودن هزینهها و درآمدهاست زیرا هزینههای تمام شده خدمات ارائه شده در بیمارستانها بیشتر از محل تعرفههای رسمی است، بطوری که میزان هزینهها بیش از سه برابر خدمات در نظر گرفته شده برای ماست.
وی هشدار داد: هیچ بیمارستانی در استان نیست که از نظر مالی دارای وضعیت منفی نباشد. حتی بیمارستان الزهرا (س) که بزرگترین و شلوغترین مرکز درمانی استان است، نیز ماهانه ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان ضرر میدهد و تمام بیمارستانهای دولتی ما نیز با این مشکل روبهرو هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد: هرچه قیمتها بالاتر رود میزان مراجعه به بیمارستانهای دولتی هم بیشتر میشود و کمتر کسی به سمت مراکز خصوصی میرود و اگر به وضعیت مالی بیمارستانها رسیدگی نشود، این روند باعث نارضایتی شدید مردم خواهد شد.
وی آخرین پرداختی تأمین اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را در اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام کرد و گفت: ما ۲ هزار میلیارد تومان خدمت به مردم ارائه کردهایم، اما تأمین اجتماعی که ۷۰ درصد مردم تحت پوشش آن هستند، هنوز بدهی خود را نپرداخته است و میگوید پول ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ما اکنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی طلب داریم، ولی آنها حتی اگر اعتبار هم داشته باشند، اولویتشان، بازنشستهها و مستمریبگیران هستند.
وی پیگیری این موضوع از سوی نمایندگان مجلس را خواستار شد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی باید مسؤولیت خود را در پرداخت بدهیها به دانشگاه و بیمارستانها ایفا کند.
شیرانی در ادامه به لزوم مدیریت منابع و کاهش توقعات مردم اشاره کرد و گفت: ما باید سطح توقعات مردم را کاهش دهیم و از گسترش بیرویه خدمات جلوگیری کنیم برای مثال هزینه تبدیل یک مرکز بهداشت از ساعت کاری روزانه به شبانهروزی حداقل ۳۰۰ میلیون تومان است، در حالی که بیش از ۵۰ مرکز شبانهروزی در استان وجود دارد.
وی با اشاره به بدهی سنگین دانشگاه افزود: بدهی دانشگاه به هشت هزار میلیارد تومان رسیده است و بسیاری از دانشگاههای کشور که از ما کوچکتر هستند، نیز بدهی مشابه ما دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به مشکلات پروژههای بیمارستانی و تأمین منابع مالی اشاره کرد و افزود: در سفر رئیس جمهور شهید به اصفهان، یکهزار ۹۰ میلیارد تومان برای پروژههای سلامت اصفهان مصوب شد، اما تنها ۳۰ درصد این رقم نقدی و مابقی به صورت اوراق بود و اکنون پیمانکاران برای دریافت پول خود مراجعه میکنند در حالی که ما هیچ پاسخی از سوی مقامات مسؤول دریافت نمیکنیم.
وی با اشاره به پروژههای تأسیس بیمارستانها در استان گفت: بیمارستان تخصصی اطفال استان که تنها بیمارستان و مرکز اطفال ماست و با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار باید تکمیل شود مصوبه شماره یک سفر رئیس جمهور شهید بود اما هنوز به دلیل کمبود اعتبار تکمیل نشده است.
شیرانی همچنین به مشکل تأمین تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: قیمت ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات پزشکی افزایش یافته است. برای مثال، هزینه تعمیر دستگاههای پزشکی به نرخ ارز موجود با مشکلات زیادی روبهروست.
کمبود منابع و مشکلات زیرساختی، تهدید جدی برای خدمات بهداشتی استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به مشکلات مالی و زیرساختی در بیمارستانها و مراکز بهداشتی استان، از لزوم توجه فوری نمایندگان مجلس استان به این بحرانها و یافتن راهکارهای مؤثر برای حمایت از بخش سلامت خبر داد.
شیرانی گفت: در حال حاضر، مشکل اصلی حوزه بهداشت و درمان این است که دانشجوی پزشکی بیش از حد تربیت کردهایم، اما زیرساخت لازم برای حمایت از آنان وجود ندارد و این امر میتواند به کاهش کیفیت آموزش و خدمات منجر شود که در نهایت تهدیدی برای جان مردم خواهد بود.
وی با اشاره به مشکلات کمبود متخصص در برخی از مناطق تصریح کرد: با وجود تربیت سالانه هزاران متخصص پزشکی، همچنان مناطقی مثل سمیرم و شهرضا با کمبود متخصص روبهرو هستند که علت اصلی آن ماندگار نشدن پزشکان در این مناطق است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در گذشته، همه هزینهها از طریق دولت تأمین میشد، اما اکنون درآمد بیمارستانها از منابع محدود و از بیمهها تأمین میشود که این امر مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
شیرانی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر ۸۰ دستگاه آمبولانس استان به دلیل استهلاک در پارکینگ نگهداری میشود و تنها بخش کوچکی از ناوگان آمبولانسها در دسترس است و توزیع آمبولانسها بسیار کُند بوده و نیاز به اقدام فوری دارد.
وی با اشاره به نبود بودجه مناسب برای خرید تجهیزات پزشکی افزود: قیمت ارز ترجیحی برای تأمین تجهیزات پزشکی بالا رفته است و همین امر باعث میشود تا نتوانیم براحتی دستگاههای مورد نیاز خود را تأمین کنیم.
توجه به پروژههای بیمارستانی و هزینه سنگین ارائه خدمات به اتباع خارجی
شیرانی با اشاره به پروژههای بیمارستانی در استان بیان کرد: پروژههای بیمارستانی مانند بیمارستان امام حسین (ع) اصفهان، شیخ بهایی نجفآباد و ساعی خمینی شهر در حال تکمیل است، اما برای تسریع در روند تکمیل آنها نیاز به کمک دولتی داریم زیرا عملیات تکمیل بسیاری از آنها به دلیل کمبود منابع مالی متوقف مانده است.
وی همچنین به مشکلات ارائه خدمات به اتباع خارجی در استان اشاره کرد و گفت: خدماتی که به اتباع خارجی ارائه میدهیم، میلیونها تومان هزینه دارد و بسیاری از این اتباع دارای بیماریهای شدید و پیچیده هستند.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: آیا ما میتوانیم این اتباع را به بیمارستانها راه بدهیم یا نه؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از لزوم تغییر در وضعیت نیروی انسانی و تبدیل وضعیت کارکنان خبر داد و گفت: بحث تبدیل وضعیت نیروها میتواند کمک بزرگی به دانشگاه و بیمارستانها کند، زیرا این اقدام مشابه تخصیص یک بودجه اضافی برای بخش سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از استاندار و مجمع نمایندگان استان خواست تا توجه ویژهای به مشکلات مالی، زیرساختی و نیروی انسانی حوزه سلامت استان داشته باشند و با اقدامات سریع، از بحران جاری در این بخش جلوگیری کنند.
ارسال نظر