به گزارش ایراسین به نقل از ایلنا، حیدر مرتضوی شاهرودی امروز در نشست تخصصی بررسی ضرورت تشکیل بانک جامع اطلاعاتی مؤسسات خیریه اظهار کرد: موضوع نظام ارزش، زیرساخت فناوری، تنظیمگری، داده، پایش و ارزیابی، شفافیت و روشنگری، پشتیبانی منابع و هوش نیکوکاری، ابعادی است که برای تدوین یک سند برای بانک اطلاعاتی لازم است و حاکمیت فقط باید نقش تنظیم گری داشته باشد.
وی با بیان اینکه موضوع مهم و دارای اولویت پرداختن به نظام ارزش و زیر ساخت و فناوری است، گفت: در این ارتباط نقش دولت تنظیمگری است که در حوزه اجرا نباید هیچ ورودی داشته باشد اما نکته مهم این است که دولت در اجرا وارد میشود.
مرتضوی شاهرودی ادامه داد: در برنامه هفتم، موضوع دیتا (دادهها) یک بحث محوری است و حکومت باید در حکمرانی داده ورود کند، حکمرانی داده چتری است که به ارزش و خرد تبدیل خواهد شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان اوقاف بیان کرد: در این خصوص سامانه باید مبتنی بر شفافیت باشد زیرا که صیانت از حریم خصوصی است.
مرتضوی شاهرودی با بیان اینکه باید دادهها در قالب حریم خصوصی تعریف شده و سازماندهی و تأمین منابع از جمله مواردی است که نیازمند نقش آفرینی حاکمیت است، گفت: باید بر مبنای دادهها مدیریت امر خیر را داشته باشیم.
صدور مجوز فعالیت مؤسسات خیریه یکپارچه باشد
مدیر اطلس خیریه ایران نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات موجود در سطح کشور صدور مجوز فعالیت برای مؤسسات خیریه توسط نهادهای مختلف است در حالی که با توجه به اهمیت موضوع این مهم میبایست به صورت واحد و یکپارچه باشد.
علیرضا اسکندری نژاد با بیان اینکه با طرحهای مختلفی در بحث مؤسسات خیریه درگیر هستیم، بیان کرد: در دیگر مشکلاتی که گریبانگیر مؤسسات خیریه است نبود دادههای یکپارچه و واحد است.
وی با بیان اینکه دادهها و اطلاعات لازمه شناخت بیشتر برای تصمیمگیری مناسب با هدف پیشرفت در زمینههای مختلف مربوطه است، افزود: راه اندازی بانک اطلاعات جامع و کامل از خیریههای فعال در کشور در صورتی محقق میشود که دادهها در چارچوب خاص تعریف و یکپارچه شود.
نشست تخصصی «بررسی ضرورت تشکیل بانک جامع اطلاعاتی مؤسسات خیریه» با حضور برخی از مسئولان و کارشناسان امر در حوزه فضای مجازی برگزار شد.
ارسال نظر