نفت

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه میادین نفتی در منطقه عملیاتی نفت‌شهر-سومار اعلام کرد: این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۳۵ میلیون دلار اجرا می‌شود و در نهایت ۵۰۰ شغل مستقیم در منطقه ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، حمید بورد روز شنبه در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه میادین نفتی در منطقه عملیاتی نفت‌شهر-سومار در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای این پروژه، ظرفیت تولید روزانه نفت در این میادین به حدود ۱۰ هزار بشکه خواهد رسید و گامی مهم در توسعه اقتصادی و جبران خسارت‌های ناشی از جنگ در این منطقه برداشته می‌شود.

وی اضافه کرد: این پروژه توسعه میادین سومار، سامان و دلاوران را شامل می‌شود که ظرفیت تولید روزانه ۱۰ هزار بشکه نفت را هدف‌گذاری کرده است که پس از حفر چاه‌ها، به این ظرفیت تولید خواهیم رسید.

بورد افزود: همچنین تلاش می‌کنیم در سایر میادین نفتی استان کرمانشاه پروژه‌های لرزه‌نگاری و اکتشاف را اجرا کنیم تا به توسعه بیشتر منجر شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به مساله بومی‌گزینی اشاره کرد و گفت: تعهد داریم که از نیروهای بومی منطقه در این پروژه‌ها استفاده کنیم تا نقش بیشتری در اشتغال‌زایی محلی ایفا شود.

در فاز نخست طرح، بخش بالایی سازند آسماری در میدان سومار و بخش‌های پایینی سازند آسماری و پاپده در میادین سامان و دلاوران ارزیابی و توسعه خواهد یافت.

بر اساس برنامه‌ریزی، در ۲۰ ماه نخست، تولید روزانه ۵۰۰ بشکه نفت از میدان سامان آغاز می‌شود و تا پایان مدت ۵۵ ماه، تولید این سه میدان با ۱۲ حلقه چاه (۹ حلقه جدید و تعمیر ۳ حلقه موجود) به ۹ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

در این طرح، سیال تولیدی به صورت سه فاز (نفت، گاز و آب همراه) از میدان دلاوران به میدان سامان منتقل می‌شود و پس از مخلوط شدن، از طریق خطوط لوله به مرکز تفکیک سومار فرستاده خواهد شد.

مایعات جداشده از گاز نیز با پمپ‌های سانتریفوژ به واحد نمک‌زدایی نفت‌شهر ارسال می‌شود و گاز تولیدی از طریق خط لوله ۱۲ اینچی موجود به واحد بهره‌برداری نفت‌شهر منتقل خواهد شد.

این پروژه گامی مهم در توسعه زیرساخت‌های نفتی استان کرمانشاه و ایجاد اشتغال پایدار برای مردم منطقه به شمار می‌رود.

میدان نفتی سومار کشف شده به سال ۱۳۸۸ در استان کرمانشاه است که نفت خام درجای این میدان ۴۷۵ میلیون بشکه و نفت قابل استحصال آن ۷۰ میلیون بشکه برآورد شده است.

نفت شهر از توابع بخش سومار در قصرشیرین در ۷۲ کیلومتری جنوب این شهرستان تا قبل از جنگ تحمیلی آوازه بلندی داشت چرا که یکی از مدرن‌ترین مناطق غرب کشور با امکانات بسیار خوب مانند فرودگاه، سینما، مدرسه و گاز کشی بود.

سومار در جنگ تحمیلی به اشغال دشمن بعثی درآمد و لطمات سنگینی دید.

منطقه مرزی نفت شهر که در اصطلاح محلی به نفت شاه معروف است، دارای چاه‌های نفتی متعدد است که هم اکنون روزانه حدود هزار و ۷۰۰ بشکه آن از طریق تلمبه خانه با خط انتقال به پالایشگاه کرمانشاه منتقل می‌شود که با بهره برداری از میادین نفتی جدید به روزانه ۹ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

این منطقه همچنین دارای زمین‌های کشاورزی بسیاری است که تا چند سال اخیر آلوده به مین و مواد منفجره بود ولی با اقدام‌های مؤثر نیروهای پاکسازی بیشتر آن پاکسازی شده است.

جمعیت نفت شهر قبل از جنگ تحمیلی به هفت هزار نفر می‌رسید و زبان مردم این شهر کرُدی است و از طوایف و تیره‌های کلهر ایوانی، کله پا، زوله، سنجابی، کرندی و باوند پور تشکیل شده اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =