بافت فرسوده

معاون وزیر راه با بیان اینکه بر اساس قانون بانک‌ها باید به ۲۰ هزار نفر تسهیلات بافت فرسوده پرداخت می‌کردند گفت: تاکنون بانک‌ها فقط به ۲۴۰۰ متقاضی وام پرداخت کرده‌اند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایلنا، عبدالرضا گلپایگانی با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در حوزه پرداخت تحصیلات نوسازی بافت فرسوده گفت: متأسفانه سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات احیای بافت‌های فرسوده عملکرد ضعیفی داشته است و در حالی که باید سالانه ۱۰۰ هزار فقره تسهیلات بافت فرسوده به متقاضیان پرداخت شود تاکنون بانک‌ها فقط به ۲۴۰۰ متقاضی وام پرداخت کرده‌اند.

بر اساس قانون بانک‌ها باید ۲۵ درصد از تسهیلات مسکن را ه بافت‌های فرسوده اختصاص دهند. به عبارت دیگر بایستی به ۲۰ هزار نفر تسهیلات پرداخت می‌شد اما آنها فقط به ۲ هزار و چهارصد متقاضی وام اعطا کرده‌اند

وی افزود: بر اساس قانون بانک‌ها باید ۲۵ درصد از تسهیلات مسکن را ه بافت‌های فرسوده اختصاص دهند. به عبارت دیگر بایستی به ۲۰ هزار نفر تسهیلات پرداخت می‌شد اما آنها فقط به ۲ هزار و چهارصد متقاضی وام اعطا کرده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی از تصویب آئین نامه کلید به کلید بافت‌های فرسوده در کمیسیون عمران دولت خبر داد و افزود: عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات احیای بافت فرسوده بسیار ضعیف بوده است. اما آئین نامه کلید به کلید بافت‌های فرسوده حدود دو هفته قبل در کمیسیون عمران دولت نهایی شد و می‌تواند میزان نوسازی را افزایش دهد.

او گفت: این آئین نامه باید در هیئت دولت به تصویب رسیده و پس از آن برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

گلپایگانی تاکید کرد: با جاری شدن این آئین نامه ظرفیت‌های های جدیدی به احیای بافت‌های فرسوده اضافه شده و هدف گذاری ما محله‌های بازآفرینی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به آسیب طرح‌های بازآفرینی گذشته به بافت پیرامون حرم های مطهر، گفت: نگاه از بیرون به بافت به نادیده گرفتن ارزش‌های تاریخی منتج شد.

نگاه از بیرون به بافت به دنبال تخریب و با نیت خیرخواهانه به نادیده گرفتن ارزش‌های تاریخی منتج شد

گلپایگانی با یادآوری اینکه در گذشته یک نگاه کالبدی صفر به بافت‌های فرسوده داشتیم، اظهار کرد: نگاه از بیرون به بافت به دنبال تخریب و با نیت خیرخواهانه به نادیده گرفتن ارزش‌های تاریخی منتج شد.

وی با بیان اینکه رویکرد جدید در وزارت راه و شهرسازی این بوده که به سمت بازآفرینی حرکت کرده است، افزود: متأسفانه با اجرا طرح‌های گذشته، آسیب‌های جدی به میراث فرهنگی ملموس و غیر ملموس بافت‌های پیرامون حرم های مطهر وارد شد.

وی با تاکید بر اینکه بازگشت به احیا و هویت تاریخی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: بازآفرینی فقط کالبدی نیست و مسائل فرهنگی اجتماعی و… در آن دخیل است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقش مؤثری در بازنگری طرح‌های بازآفرینی به ویژه در دو طرح ناموفق شیراز و مشهد داشته اند، اضافه کرد: زمانی شهردار خوب شهرداری بود که تقاطع غیر همسطح با اتوبان بسازد، اما امروز در شهرهایی که محدوده تاریخی بازسازی می‌شود از نظر مردم به‌عنوان شهرهای پیش رو قلمداد می‌شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =