بازار برنج

گزارش‌ها از افزایش تا ۲۰ درصدی قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در طول ماه‌های اخیر حکایت می‌کند. وزارت جهاد کشاورزی وعده داد عرضه برنج از ۲۷ بهمن ماه افزایش پیدا می‌کند و انتظار می‌رود روند صعود قیمت برنج متوقف شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، گزارش‌های میدانی از افزایش قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی در فروشگاه‌های سطح شهر خبر می‌دهد. فروشگاه‌داران کمبود عرضه برنج را یکی از دلایل افزایش قیمت این محصول عنوان می‌کنند. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در این باره به خبرنگار ایراسین گفت: باید ۴۰۰ هزار تن برنج تا پایان سال وارد شود ولی وزارت جهاد کشاورزی تنها ۲۰۰ هزار تن برنج ثبت سفارش کرده که این میزان کمبود و گرانی در بازار برنج را به دنبال دارد. اگرچه جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از عرضه گسترده برنج و کالاهای اساسی از ۲۷ بهمن ماه خبر داد ولی گزارش‌ها همچنان از افزایش قیمت برنج در نخستین روزهای اسفند ماه نسبت به ماه گذشته خبر می‌دهد.

قیمت هر کیلوگرم شلتوک برنج لنجان در اواخر آبان ماه بین ۳۴ تا ۴۵ هزار تومان اعلام می‌شد ولی در آخرین استعلام قیمت شلتوک برنج لنجان تا بیش از کیلویی ۷۰ هزار تومان افزایش یافت و به دنبال آن قیمت هر کیلوگرم برنج لنجان بسته به کیفیت به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید. انواع برنج شمال و عنبربو نیز طی هفته‌های اخیر با افزایش قیمت همراه بودند. آخرین استعلام از فروشگاه‌های سطح شهر نشان می‌دهد قیمت هر کیلو برنج فجر سوزنی معطر از ۱۳۵ هزار تومان، برنج قهوه‌ای شیرودی از ۱۵۰ هزار تومان، برنج طارم هاشمی ممتاز از ۱۵۰ هزار تومان و برنج دم سیاه ممتاز از ۱۷۰ هزار تومان اعلام می‌شود.

قیمت برنج نیم دانه ایرانی نیز بیشتر از کیلویی ۷۰ هزار تومان است. از طرفی قیمت انواع برنج وارداتی طی هفته‌های گذشته افزایش یافت. اکنون قیمت هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج هندی ۱۱۲۱ بیش از ۱ میلیون ۲۰۰ هزار تومان اعلام می‌شود. کیسه ۱۰ کیلوگرم برنج پاکستانی سوپر باسماتی نیز ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد. فروشگاه‌ها زنجیره‌ای یا تعاونی‌ها نمونه‌های اقتصادی‌تر برنج‌های وارداتی را با قیمت هر کیسه ۱۰ کیلویی تا ۷۰۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسانند. اگرچه فروش این برنج‌ها به صورت سهمیه‌ای است و برای هر مشتری مقدار مشخصی برای مثال یک کیسه در نظر گرفته می‌شود.

فروشگاه‌داران مدعی‌اند عرضه برنج در روزهای گذشته افزایش یافته است ولی قیمت‌ها بالاتر از سطح قیمتی ماه‌های اخیر است. به طور تقریبی قیمت بعضی از انواع برنج ایرانی در طول ۳ ماه گذشته تا بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت. اگرچه فروشگاه‌داران مدعی‌اند این روند صعودی با افزایش عرضه برنج در روزهای اخیر متوقف می‌شود ولی بعید است قیمت برنج در هفته‌های پیش‌رو تا پایان سال به چند ماه قبل بازگردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =