به گزارش خبرنگار ایراسین، آغاز جنگ تعرفههای تجاری توسط دولت جدید آمریکا منجر به ریزش بازارهای ریسکی مانند بازار سهام شد، بازار رمزارزها نیز در ابتدا واکنش منفی نشان داد ولی خیلی سریع به سطح قیمتی پیش از اعمال تعرفهها برگشت. شاخص ترس و طمع در انتهای هفته به عدد ۲۵ یعنی ترس کاهش پیدا کرد و حجم بازار رمزارزها به ۲.۶۶ تریلیون دلار رسید.
مؤسسات مالی واکنش بازار رمزارزها نسبت به سایر بازارهای مالی جهان نسبت به جنگ تعرفهها را ناچیز ارزیابی کردند. مایکل سیلور مدیرعامل شرکت میکرو استراتژی یکی از بزرگترین دارندگان بیتکوین در این باره نوشت: هیچ تعرفهای بر روی بیتکوین وجود ندارد و همین مسئله بازار رمزارزها را از تنشهای تجاری مصون نگه میدارد. با این وجود شاخصهای مختلف بازار رمزارزها در شرایط مطلوبی قرار ندارند.
دادههای شبکه از خرید و انباشت کم سابقه بسیاری از رمزارزها توسط نهنگها خبر میدهد به خصوص خرید اتریوم طی روزهای اخیر رکورد جدیدی به ثبت رساند با این حال قیمت این رمزارزها نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه در حال کاهش است.
بازار رمز ارزها به روایت ریال
قیمت تتر در جریان معاملات یک هفته اخیر به سطح ۱۰۶ هزار تومان افزایش یافت و همین مسئله منجر به بازدهی مثبت قیمت رمز ارزها نسبت به ریال شد. بسیاری از رمز ارزهای معتبر کریپتو در طول یک هفته گذشته نسبت به دلار بازدهی منفی به ثبت رساندند ولی نسبت به ریال تا بیش از ۵ درصد رشد کردند. قیمت بیتکوین به ۹ میلیارد تومان رسید و هر اتریوم با قیمتی بالاتر از ۱۹۰ میلیون تومان معامله شد. پیش از این وقتی بیت کوین در محدوده بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار معامله میشد قیمت ریالی بیتکوین در محدوده ۹ میلیارد تومان قرار گرفته بود ولی بیتکوین ۸۴ هزار دلاری نیز در صرافیهای داخلی تا قیمت ۹ میلیارد تومان معامله میشود.
قیمت تتر طی دو هفته ابتدایی فروردین ماه بازدهی مثبت کم سابقهای به ثبت رساند.
بسیاری از صرافیهای داخلی فرآیند واریز و برداشت ریالی خود را طی دو هفته ابتدایی فروردین ماه محدود کرده بودند و همین مسئله حجم معاملات را به شدت کاهش داد. سقف شکنی قیمت تتر نیز با نقدینگی بالایی انجام نشد ولی حجم معاملات در محدوده بالاتر از ۱۰۳ هزار تومان زیاد بود.
نوسانات هیجانی بازار میمکوینها
نوسانات قیمت میمکوینها به خصوص در طول روزهای گذشته به شدت افزایش یافته است. بعضی از میمکوینها تا روزی چند صد درصد رشد میکنند و یک روز بعد ریزش بیش از ۵۰ درصدی را به ثبت میرسانند. اگرچه کارشناسان بارها نسبت به سرمایهگذاری در حوزه میمکوینها هشدار دادهاند ولی همچنان افراد زیادی به خصوص تازهکارها به دنبال نوسانگیری از میمکوینها هستند. نوسانات تعدادی از میمکوینها در طول روزهای اخیر کم سابقه بود.
در میان میمکوینهای معروف مانند دوجکوین، شیبا، پهپه و فلوکی نوسانات کاهش یافته است. رمزارز ایکس نیز پس از رشد ۴ برابری بیش از ۶۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.
ارسال نظر