به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، حسین افشین با اشاره به اولویتهای دولت چهاردهم درتوسعه علمی کشور در سال جدید، تاکید کرد: توسعه فناوری کوانتوم یکی از مهمترین اولویتهای دولت چهاردهم است و درصورت تحقق این امر، میتوان آنرا مهمترین دستاورد دولتِ وفاق در حوزه علمی و فناوری دانست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور گفت: در حال حاضر بخشهای مختلفی از جمله دانشگاهها، سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت مستقیم درگیر پژوهش در حوزه کوانتوم هستند.
وی افزود: کوانتوم در حوزه ارتباطات، کوانتوم در حوزه حسگرها و سنجشگرها و کوانتوم محاسباتی از حوزههایی است که در حال پیگیری آن هستیم.
افشین در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه؛ در هر یک از این بخشها رمزنگاریهای متفاوتی داریم باید به سمت رمزگذاریهای کوانتومی حرکت کنیم، به عبارت دیگر باید رمزگذاری به صورت «پساکوانتوم» صورت گیرد و در همین راستا شورای عالی راهبری کوانتوم با محوریت معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل و جلسات آن نیز به صورت منظم برگزار میشود و در این جلسات دستگاهها برنامههای اجرایی خود در این حوزه را ارایه میکنند.
افشین توسعه زیرساختهای کوانتوم و هوش مصنوعی را از برنامههای دولت در سال جاری دانست و ادامه داد: برنامه ملی کوانتوم تا اواسط خرداد ماه جاری به تصویب شورای راهبری کوانتوم خواهد رسید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه زیرساختهای لازم کوانتوم به منظور توسعه همه جانبه این فناوری در کشور وجود ندارد و این فناوری هنوز به مرحله اقتصادی نرسیده است و لذا باید حمایت گستردهای از شرکتهای دانش بنیان این حوزه صورت گیرد تا زنجیره ارزش فناوری کوانتوم در کشور شکل گیرد.
گفتنی است، پنجمین جلسه شورای راهبری کوانتوم روز سهشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ با حضور «مسعود پزشکیان» برگزار و آخرین برنامهها و اقدامات صورت گرفته در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت؛ برگزاری این جلسه در واپسین روزهای سال گذشته نشان از اهمیت توسعه این فناوری برای دولت چهاردهم و شخص رئیسجمهور دارد.
رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به اهمیت و سرعت بالای پیشرفت فناوریهای نو ظهور از جمله کوانتوم در دنیا، دستیابی به این فناوریها را برای آینده کشور به ویژه در بخشهای تجاری، ارتباطی و امنیتی - دفاعی بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: لازمه حرکت هدفمند در توسعه کوانتوم در گام اول شناخت داشتهها و ظرفیتهای کشور و موقعیت دیگر کشورها در این حوزه و در ادامه برنامهریزی و سیاستگذاری برای رسیدن به جایگاه مطلوب در این فناوری است.
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه تعدد شوراها در حوزه علم و فناوری نباید موجب کندی حرکت و مانع تصمیمگیریها شود، از معاونت علمی و فناوری خواست با همکاری دستگاههای مربوطه، حداکثر ظرف مدت ۲ ماه سند توسعه فناوری کوانتوم را برای تعیین نقش و جایگاه دولت در زمینه حمایت از این فناوری و همچنین برنامهریزی و تصمیمگیری در این زمینه ارائه کند.
ارسال نظر