همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد

همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد کشور با هدف هم افزایی، همگرایی و ارتقای توانمندی‌های آزمایشگاه‌های صنعت فولاد کشور و با حضور مدیران، رؤسا و کارشناسان آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های معدنی و فولادی به همراه مدیرانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به میزبانی فولاد خوزستان آغاز به کار کرد.

به گزارش ایراسین به نقل از چیلان، همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد کشور با هدف هم افزایی، همگرایی و ارتقای توانمندی‌های آزمایشگاه‌های صنعت فولاد کشور و با حضور مدیران، رؤسا و کارشناسان آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های معدنی و فولادی به همراه مدیرانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به میزبانی فولاد خوزستان آغاز به کار کرد.

این رویداد طی ۲روز ۲۶ و ۲۷ فروردین ماه با هدف همگرایی و تبادل اطلاعات فنی و تخصصی در حوزه آزمایشگاه‌های زنجیره آهن و فولاد، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، بررسی تکنولوژی و روش‌های نوین آزمایشگاهی، هوش مصنوعی و کاربرد آن در آزمایشگاه‌ها و ارتباط آزمایشگاه‌ها و محیط زیست در صنعت با محورهای نقش آزمایشگاه‌ها در کیفیت فرآیندهای تولیدی زنجیره معدن و فولاد، تأثیر آزمایشگاه‌ها بر توسعه صادرات محصولات فولادی، تجارب، ابتکارات و خلاقیت‌های به کار گرفته شده در آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد به میزبانی فولاد خوزستان و توسط کمیته آزمایشگاه‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار می‌شود.

تأسیس کمیته آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران با اهداف تخصصی

در ابتدای مراسم مهندس جابری دبیر چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران گفت: کمیته آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران در سال ۱۳۹۵ با هدف ارتقای فعالیت‌های آزمایشگاهی و توسعه همکاری‌های تخصصی میان آزمایشگاه‌های فعال در حوزه معدن و فولاد کشور تأسیس شد. این کمیته تلاش دارد با برنامه‌ریزی و اجرای اهداف زیر، نقش مؤثری در تقویت زنجیره معدن و فولاد ایران ایفا کند.

اهداف تخصصی کمیته:

توانمندسازی و توسعه همکاری‌ها:

ایجاد بستر تبادل اطلاعات میان آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد با هدف ارتقای توانمندی‌های این حوزه.

ترویج اشتراک دانش و امکانات:

ارتقای تعامل تخصصی میان آزمایشگاه‌ها برای اشتراک گذاشتن امکانات، تجربیات، و دانش فنی آزمایشگاهی در سطح ملی.

مشاوره برای طرح‌های توسعه:

ارائه خدمات مشاوره فنی و تخصصی به آزمایشگاه‌های فعال به منظور کمک در اجرای طرح‌های توسعه آزمایشگاهی.

ارتقای کیفیت محصولات:

تلاش برای ارتقای سطح کیفی خدمات آزمایشگاه‌های عضو به منظور افزایش کیفیت تولیدات معدنی و فولادی کشور.

زمینه‌سازی برای فناوری نوین:

آماده‌سازی بستر مناسب برای استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی در فعالیت‌های آزمایشگاهی.

این کمیته در تلاش است تا با اتخاذ رویکردهای نوین و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی، آزمایشگاه‌های فعال در حوزه معدن و فولاد را به استانداردهای جهانی نزدیک کند.

نیکو

اهمیت صنعت فولاد خوزستان و نقش آزمایشگاه‌ها در تولید و صادرات

مهندس نیکوکار قائم مقام مدیر عامل فولاد خوزستان در چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران گفت: روند رشد و توسعه صنعت فولاد در خوزستان به عنوان یکی از استان‌های کلیدی در اقتصاد ایران، نقش حیاتی و راهبردی دارد. این استان به واسطه قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی ویژه و نزدیکی به مرزهای صادراتی، توانسته یکی از قطب‌های اصلی تولید فولاد کشور شود.

صنعت فولاد خوزستان نه تنها در تأمین نیازهای داخلی بسیار مؤثر است، بلکه در صادرات و افزایش ارزآوری برای کشور نیز جایگاه فوق‌العاده‌ای دارد. توجه مضاعف به توسعه این بخش می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد ملی و منطقه‌ای داشته باشد.

یکی از ارکان اصلی توسعه این صنعت در خوزستان، عملکرد آزمایشگاه‌های تخصصی در زنجیره تولید فولاد است. این آزمایشگاه‌ها با ارائه خدمات تخصصی در مراحل مختلف از تولید تا کنترل کیفیت، نقش بسیار جدی در نظارت بر استانداردهای جهانی ایفا می‌کنند. توانمندی آزمایشگاه‌های تخصصی در بخش معدن و فولاد، زمینه را برای تولید محصولات باکیفیت‌تر فراهم کرده و نه‌تنها باعث افزایش رضایت مشتریان داخلی می‌شود، بلکه به ارتقای جایگاه فولاد خوزستان در بازارهای خارجی نیز کمک شایانی می‌کند.

یعقوبی

افزایش سهم فولاد کیفی به ۷ درصد؛ نیازمند تقویت آزمایشگاه‌ها و کنترل کیفیت

وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران گفت: چهارمین همایش پیشرفت‌های بیشتری نسبت به سه دوره قبل داشته و بخش ارائه مقالات و طرح‌های فناورانه و نمایشگاه جانبی نیز به آن اضافه شده و کارگروه‌های جدیدی در آن شکل گرفته است.

وی گفت: سهم تولید فولاد کیفی در کشور در حدود ۳ درصد است که مطابق برنامه هفتم توسعه باید تا ۷ درصد در افق ۱۴۰۷ باید افزایش پیدا کند و این امر نیازمند توجه بیشتری به حوزه آزمایشگاه‌ها و کنترل کیفیت است.

وی ادامه داد: زنجیره فولاد کشور طی سال‌های اخیر از محدودیت‌های انرژی آسیب زیادی دیده و جای تأسف است که فولاد خوزستان بیش از یک میلیون از تولید خود در سال گذشته را از دست داده است. اگر فکری به حال این محدودیت‌ها نشود، صنعت فولاد با کاهش شدید درآمدها مواجه خواهد شد و دیگر امکان ایفای نقش‌های خود در حوزه‌های مختلف از جمله مسئولیت‌های اجتماعی را نخواهد داشت!

یونس

حمایت شبکه‌های آزمایشگاهی معاونت علمی از توسعه و ارتقای حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

یونسیان مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور در معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران گفت: شبکه‌های آزمایشگاهی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در کنار همه ی فعالین و دغدغه مندان این حوزه خواهد ماند.

شبکه آزمایشگاهی کشور، به عنوان یکی از نهادهای مهم تحت نظر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مأموریت دارد تا با بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی پیشرفته، زمینه‌های لازم برای توسعه علمی و فناوری در کشور را فراهم آورد. این شبکه با تکیه بر اهداف راهبردی و برنامه‌های گسترده خود، تلاش دارد تا زیرساخت‌های آزمایشگاهی را بهینه‌سازی کرده و به ارتقای سطح خدمات در سطح ملی دست یابد.

اهداف راهبردی شبکه آزمایشگاهی کشور

این شبکه اهداف کلیدی زیر را دنبال می‌کند:

استفاده بهینه از سرمایه‌های ملی در حوزه آزمایشگاهی:

تلاش برای بهره‌برداری کامل از زیرساخت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی موجود کشور جهت جلوگیری از اتلاف منابع و افزایش بهره‌وری.

ایجاد بستری برای دسترسی آسان‌تر پژوهشگران، صنایع، و مراکز تحقیقاتی به آزمایشگاه‌های عضو شبکه از جمله از طریق سیستم‌های حمایتی.

توسعه استانداردهای آزمایشگاهی و ارتقای مهارت‌های کارشناسان فنی برای بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی.

توسعه زیرساخت‌ها برای صنایع دانش‌بنیان:

ایجاد زیرساخت‌های مدرن آزمایشگاهی که بتوانند نیازهای تحقیقاتی و صنعتی مرتبط با پیشرفت‌های علمی و اقتصادی را پوشش دهند.

علاوه بر اهداف کلی، شبکه آزمایشگاهی کشور مجموعه‌ای از برنامه‌های جدید را برای توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی در دستور کار قرار داده است:

توانمندسازی آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی در حوزه فناوری‌های راهبردی: ایجاد بستری مشخص برای تقویت دانش‌آموزان و ارتقای توانمندی‌های مرتبط با فناوری‌های پیشرفته و علوم آزمایشگاهی.

حمایت از آموزش و ارتقای دانش: تمرکز بر برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف بالا بردن سطح دانش و مهارت در حوزه‌های آزمایشگاهی.

پشتیبانی از تجهیزات آزمایشگاهی: ارائه تجهیزات مورد نیاز به آزمایشگاه‌های عضو و تسهیل دسترسی به دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی.

اعتبار پژوهشی دانش‌آموزی: تخصیص اعتبار ویژه برای دانش‌آموزان محقق جهت انجام فعالیت‌های علمی و فناوری.

برنامه ملی زنجیره ارزش عناصر کمیاب خاکی

یکی از طرح‌های مهم این شبکه، برنامه‌ریزی برای ایجاد زنجیره ارزش عناصر کمیاب خاکی است. در این راستا شبکه آزمایشگاهی کشور از اجرای استانداردهای مرتبط با آزمون‌های تخصصی و ارزیابی عناصر کمیاب خاکی حمایت کرده و تلاش دارد زمینه را برای سنجش تخصصی این حوزه فراهم کند.

گرشاسبی

گرشاسبی استاد دانشگاه علم و صنعت با موضوع هوش مصنوعی در آزمایشگاه‌ها در چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران گفت: آزمایشگاه هوشمند به مجموعه‌ای از سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته اشاره دارد که با استفاده از هوش مصنوعی اینترنت اشیا (IoT) اتوماسیون و داده‌های بزرگ برای انجام آزمایش‌های علمی و صنعتی بهینه طراحی شده است. این نوع آزمایشگاه‌ها قادر به جمع آوری تحلیل پردازش و ارائه داده‌ها به شیوه‌ای دقیق سریع و کارآمد هستند و با کاهش خطاهای انسانی و افزایش بهره وری تحولی بزرگ در صنایع مختلف از جمله فولاد و معدن ایجاد کرده اند. آزمایشگاه هوشمند از طریق تحلیل‌های پیش بینی کننده نظارت لحظه‌ای و تصمیم گیری خودکار کیفیت و ایمنی فرآیندهای عملیاتی را بهبود می‌بخشد.

تجلیل

تجلیل از کار گروه تخصصی و طرح‌های فناورانه و مقالات برتر چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران

در چهارمین همایش آزمایشگاه‌های زنجیره معدن و فولاد ایران، از کارگروه‌های تخصصی، طرح‌های فناورانه و مقالات برتر این حوزه تجلیل شد تا نقش مهم نوآوری و تحقیقات در توسعه صنعت فولاد و معدن کشور برجسته شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =