جام جهانی

با وجود مطرح شدن ایده جام‌جهانی ۶۴ تیمی، این طرح از سوی بسیاری از مدیران بلندپایه فوتبال جهان، رد شده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، ویکتور مونتالیانی، رئیس کونکاکاف، پیشنهاد کونمبول برای برگزاری جام جهانی با ۶۴ تیم را رد کرد و آن را غیرضروری و غیرواقع‌بینانه خواند.

رقابت‌های جام جهانی ۲۰۳۰ قرار است به میزبانی اسپانیا، پرتغال و مراکش برگزار شود، در حالی که سه بازی افتتاحیه در اروگوئه، پاراگوئه و آرژانتین برگزار خواهد شد.

مونتالیانی با اشاره به افزایش تعداد تیم‌ها در جام جهانی ۲۰۲۶ به ۴۸ تیم، تاکید کرد که افزایش بیشتر تیم‌ها باعث کاهش کیفیت و فشار بر روند برگزاری مسابقات خواهد شد. او به ESPN گفت: «هیچ دلیلی برای رفتن به عددی فراتر از ۴۸ وجود ندارد. ما همین حالا هم گسترش لازم را ایجاد کرده‌ایم، که هم شمول بیشتری دارد و هم رقابت‌پذیری را حفظ می‌کند.»

کونمبول اوایل امسال پیشنهاد برگزاری جام جهانی با ۶۴ تیم را مطرح کرده بود، با این استدلال که چنین اقدامی فرصت‌های بیشتری برای تیم‌های کوچک‌تر فراهم می‌کند. اما این پیشنهاد با تردید و مخالفت سایر کنفدراسیون‌ها مواجه شده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) نیز به رهبری شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، این پیشنهاد را رد کرد و آن را «حرکتی اشتباه» خواند که می‌تواند باعث «آشفتگی» شود.

با وجود این انتقادها، آلخاندرو دومینگز، رئیس کونمبول، از این ایده دفاع کرد و گفت که به مناسبت صدمین سالگرد جام جهانی باید نسخه‌ای ویژه با حضور تیم‌های بیشتر و نمایندگی جهانی گسترده‌تر برگزار شود.

مقر فیفا در سوئیس

هنوز فیفا واکنشی رسمی به این موضوع نشان نداده، اما انتظار می‌رود این پیشنهاد در کنگره فیفا که قرار است ۱۵ مِی در پاراگوئه برگزار شود، بررسی شود.

در روزهای اخیر، کونمبول به صورت رسمی پیشنهادی به فیفا ارائه کرده و خواستار افزایش تعداد تیم‌های ملی حاضر در جام جهانی به ۶۴ تیم شده است. این نهاد آمریکای جنوبی استدلال کرده که چنین گسترشی به کشورهای بیشتری اجازه می‌دهد در جشن صدسالگی این رقابت‌ها شرکت کنند.

در حالی که جامعه جهانی فوتبال در انتظار تصمیم فیفاست، بحث بر سر ساختار و آینده جام جهانی به شدت ادامه دارد.

رئیس یوفا، الکساندر چفرین نیز این پیشنهاد را رد کرده و هشدار داده که افزایش تعداد تیم‌ها به ۶۴ تیم، فرایند انتخابی (مقدماتی) را پیچیده خواهد کرد. او گفت: «فکر می‌کنم این ایده بدی است که نه به نفع جام جهانی است و نه به نفع رقابت‌های انتخابی ما. بنابراین من از این پیشنهاد حمایت نمی‌کنم.»

جام جهانی ۲۰۲۶ نخستین دوره‌ای خواهد بود که با ۴۸ تیم ملی برگزار می‌شود؛ تغییری بزرگ نسبت به قالب سنتی ۳۲ تیمی که از سال ۱۹۹۸ در فرانسه آغاز شده بود. این تحول، تغییر بزرگی در ساختار رقابت‌هاست که به کشورهای بیشتری در سراسر جهان اجازه می‌دهد در بزرگ‌ترین صحنه فوتبال جهان حضور یابند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =