وزیر جهاد کشاورزی

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران، در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا بر اهمیت همکاری‌های کشاورزی و صنایع وابسته تأکید کرد و گفت: این همکاری‌ها می‌تواند به رشد اقتصادی و امنیت غذایی در هر دو طرف کمک کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در پنل کشاورزی، صنایع و ماشین‌آلات وابسته سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، ضمن خوشامدگویی به وزرای عالی‌مقام و هیئت‌های محترم کشورهای مختلف آفریقایی، به حادثه دلخراش شهید رجایی در استان هرمزگان تسلیت گفت.

وی در ادامه با اشاره به شعر معروف «بنی آدم اعضای یکدیگرند»، بر همبستگی و همدلی ملت‌ها تأکید کرد و گفت: ما باید با تلاش و پشتکار، پیوندهای میان ایران و آفریقا را از طریق همکاری در بخش‌های کلیدی کشاورزی تقویت کنیم. ملت‌های ما از دیرباز روابط فرهنگی و اقتصادی قوی داشته‌اند و کشاورزی می‌تواند دروازه‌ای برای دستیابی به رشد و شکوفایی برای هر دو طرف باشد.

نوری قزلجه به چالش‌های جهانی مانند گرسنگی، تغییرات اقلیمی و عدم تاب‌آوری اقتصادی اشاره کرد و گفت: همکاری در بخش کشاورزی فرصتی بی‌نظیر برای کاوش ظرفیت‌های عظیم این بخش و تقسیم مسیری به سوی توسعه پایدار و موفقیت مشترک فراهم می‌کند.

وی همچنین به اهمیت کشاورزی در اقتصاد آفریقا و وجود منابع طبیعی و نیروی کار جوان در این قاره اشاره کرد و افزود: توسعه تجارت محصولات کشاورزی می‌تواند نیروی محرکه توسعه اقتصادی آفریقا باشد. ایران در زمینه نوآوری‌های کشاورزی و فناوری‌های مرتبط پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و حجم تجارت محصولات کشاورزی میان ایران و آفریقا سالانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار است.

وزیر جهاد کشاورزی ایران به پیشنهاداتی برای تقویت همکاری‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته‌های کشاورزی، سرمایه‌گذاری مشترک، انتقال فناوری و ظرفیت‌سازی، و همکاری در توسعه ابتکارات پژوهشی می‌تواند به رشد و توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با آفریقا کمک کند.

نوری قزلجه همچنین بر لزوم توجه به تأثیرات زیست‌محیطی فعالیت‌های کشاورزی تأکید کرد و گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که روش‌های ما پایدار هستند. ایران پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه کشاورزی دوستدار محیط زیست داشته است و باید نوآوری‌ها را با شرکای آفریقایی خود به اشتراک بگذاریم.

وی بر اهمیت مشارکت کشاورزی و استفاده از توانمندی‌های مکمل دو طرف تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد است در کنار برادران و خواهران آفریقایی خود برای ساختن آینده‌ای سرشار از رفاه، پایداری و رشد مشترک تلاش کند. این فرصت را غنیمت شماریم تا بذرهای دوستی و همکاری را بکاریم که نسل‌های آینده را نیز تغذیه کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =